Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Su roketi, tam not aldı

GÜNCEL 23.03.2018 - 11:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4282+ kez okundu.
 

Su roketi, tam not aldı

Aydın'ın dahi çocukları şehitler ve gaziler için roket fırlattı.

AYDIN- Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in BİLSEM (Bilim Sanat Merkezi) ziyaretinde öğrenciler şehitler ve gaziler için su roketi fırlattı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Ticaret Odası Bilim Sanat Merkezi’ne giderek burada incelemelerde bulundu, sınıfları gezdi, öğrencilerle sohbet etti. Vali Köşger, okul girişinde çiçeklerle karşılanırken, okul öğrencileri Afrin Operasyonu’nu başarı ile icra eden ve bu operasyonda şehit düşen ve gazi olan Mehmetçikler için yaptıkları su roketlerini havaya fırlattı. Operasyonun başarı ile tamamlanmasından dolayı sembolik olarak hazırladıkları su roketlerini havaya fırlatan öğrenciler şehit ve gazileri bu yolla anmak istediklerini belirttiler. Vali Köşger BİLSEM’i gezdi Sınıfları, atölyeleri gezen ve öğrencilerle sohbet eden Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, daha sonra konferans salonunda öğrencilerle söyleşiye katıldı. Vali Köşger okul ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, “Bilim Sanat Merkezleri Türk eğitim sisteminde önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Ülkemizde özel yetenekli çocukların eğitimi ile ilgili daha evvel özel eğitim programları uygulanmıyordu. Bu çocuklar üstün yetenekli çocuklar ve diğerlerinden farklı bir şekilde eğitim almaları gerekiyor. Ülkemizin esas geleceği işte buralarıdır. Çocuklar çok istekli, aileler de olayın farkındalar. Eğitimin üç-dört bileşeni var. Aile, okul, öğrenci, öğretmen bunların hepsi mükemmel olduğu zaman ortaya güzel sonuçlar çıkıyor. BİLSEM’lerde bu bileşim tam olarak sağlanmış durumda. Öğretmenlerimizde daha bilinçli hareket ederlerse ortaya daha güzel sonuçlar çıkacaktır diye tahmin ediyorum” dedi. Bu okulda yeteneklerini geliştirme imkanı buluyorlar Aydın Ticaret Borsası Bilim Sanat Merkezi Aydın’ın yetenekli öğrencilerine eğitim vererek öğrencilerin kapasitelerini geliştirmelerini sağlıyor. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında hizmet vermeye başlayan Aydın Ticaret Borsası Bilim Sanat Merkezi ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlıyor. 372 öğrenci, 21 öğretmen ve iki idareci ile eğitim veren okul, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri Laboratuarları ve Robotik, Sosyal Bilgiler Görsel Sanatlar, Müzik, Teknoloji-Tasarım, Akıl Oyunları Atölyeleri ile öğrencilere üst düzey bir eğitim imkanı sağlıyor.
Aydın'ın dahi çocukları şehitler ve gaziler için roket fırlattı.

AYDIN- Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in BİLSEM (Bilim Sanat Merkezi) ziyaretinde öğrenciler şehitler ve gaziler için su roketi fırlattı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Ticaret Odası Bilim Sanat Merkezi’ne giderek burada incelemelerde bulundu, sınıfları gezdi, öğrencilerle sohbet etti. Vali Köşger, okul girişinde çiçeklerle karşılanırken, okul öğrencileri Afrin Operasyonu’nu başarı ile icra eden ve bu operasyonda şehit düşen ve gazi olan Mehmetçikler için yaptıkları su roketlerini havaya fırlattı. Operasyonun başarı ile tamamlanmasından dolayı sembolik olarak hazırladıkları su roketlerini havaya fırlatan öğrenciler şehit ve gazileri bu yolla anmak istediklerini belirttiler.

Vali Köşger BİLSEM’i gezdi

Sınıfları, atölyeleri gezen ve öğrencilerle sohbet eden Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, daha sonra konferans salonunda öğrencilerle söyleşiye katıldı.

Vali Köşger okul ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, “Bilim Sanat Merkezleri Türk eğitim sisteminde önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Ülkemizde özel yetenekli çocukların eğitimi ile ilgili daha evvel özel eğitim programları uygulanmıyordu. Bu çocuklar üstün yetenekli çocuklar ve diğerlerinden farklı bir şekilde eğitim almaları gerekiyor. Ülkemizin esas geleceği işte buralarıdır. Çocuklar çok istekli, aileler de olayın farkındalar. Eğitimin üç-dört bileşeni var. Aile, okul, öğrenci, öğretmen bunların hepsi mükemmel olduğu zaman ortaya güzel sonuçlar çıkıyor. BİLSEM’lerde bu bileşim tam olarak sağlanmış durumda. Öğretmenlerimizde daha bilinçli hareket ederlerse ortaya daha güzel sonuçlar çıkacaktır diye tahmin ediyorum” dedi.

Bu okulda yeteneklerini geliştirme imkanı buluyorlar

Aydın Ticaret Borsası Bilim Sanat Merkezi Aydın’ın yetenekli öğrencilerine eğitim vererek öğrencilerin kapasitelerini geliştirmelerini sağlıyor.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında hizmet vermeye başlayan Aydın Ticaret Borsası Bilim Sanat Merkezi ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlıyor. 372 öğrenci, 21 öğretmen ve iki idareci ile eğitim veren okul, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri Laboratuarları ve Robotik, Sosyal Bilgiler Görsel Sanatlar, Müzik, Teknoloji-Tasarım, Akıl Oyunları Atölyeleri ile öğrencilere üst düzey bir eğitim imkanı sağlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.