Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

“Stres yok kriz yok”

SAĞLIK 05.10.2015 - 11:02, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2221+ kez okundu.
 

“Stres yok kriz yok”

Aydın Ticaret Odası’nın (AYTO) Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) 2015 yılı Teknik Destek programı kapsamında sunduğu “Stres Yok, Kriz Yok” projesi Ekim ayı içerisinde gerçekleşecek.

AYTO tarafından 2015 Yılı Teknik Destek kapsamında GEKA’ya sunulan “Stres Yok, Kriz Yok” adlı eğitim projesi toplam 7 gün sürecek 49 saatlik bir eğitimi kapsıyor. Eğitim içeriğinde bulunan Stres Yönetimi Eğitimi 2 gün,  Risk Yönetimi Eğitimi 2 gün ve İş Sahiplenme ve Verimlilik eğitimi 3 gün sürecek. Kurum içinde ve kurum dışında çalışanlar ile müşterileriyle birebir ilişki kuran kişiler, yöneticiler ve bunlara destek veren herkesin katılabileceği eğitim programları ile AYTO Üyelerinin iş yaşantısını daha sağlıklı ve yaşanabilir bir hale getirebilmek, daha mutlu, daha huzurlu ve daha verimli bir iş yaşamı sürdürebilmeleri hedeflendi. Eğitim konuları AYTO’nun GEKA’ya sunduğu “Stres Yok Kriz Yok” projesi kapsamında düzenlenecek eğitimlerde Stres Yönetimi Eğitimi içerisinde; Stres Yönetimi Nedir?, Stres Yönetim Süreci, Stresin Etkileri, Gerekli Stresi Yönetme, Gereksiz Stresi Belirleme, Risk Yönetimi Eğitimi içerinde Kriz Yönetimi Nedir?, Kriz Yönetim Süreci, Krizin Finansal Etkileri, Kriz Ekipleri Oluşturma, Krizden Kurtulma, Yeniden Yapılanma, İş Sahiplenme ve Verimlilik Eğitimi içerisinde de Profesyonellik, Motivasyon, Kendini Tanıma, Kurum Kültürü, Verimlilik, Ast Üst ilişkileri, Ön Yargılar, Verim ve Sorumluluk başlıkları altında konuları kapsayacak. Hedef üye memnuniyeti AYTO Üyelerine yönelik olarak 2014 yılında 7000 üye üzerinden gerçekleştirilen Ekonomik Değerlendirme Anketi sonucunda üyelerden gelen talebin büyük bir kısmının çalışanlara yönelik eğitimlerin olduğunun tespit edildiğini belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Geçen yıl yapmış olduğumuz anket çalışmasında üyelerimizden gelen taleplerin büyük bir bölümünü çalışanlara eğitim verilmesi olduğunu gördük.  Odamıza kayıtlı üyelerimizin yüzde 70’i perakende sektöründe faaliyet göstermektedir. Eğitimlerin planlamasını üye odaklı çalışma prensimiz çerçevesinde perakende sektörünün en çok ihtiyaç duyacağı konularda planlamasını gerçekleştirdik.” dedi. Perakende sektöründeki eğitim ihtiyacı konusunda bir tespitte bulunan Başkan Ülken, “Perakende sektöründe çalışan satış elamanlarının birçoğu yaptıkları işi iş başında öğrenmektedir. Bu da müşteri ilişkileri sırasında yaşanan krizleri yönetememe ve stresle başa çıkamama gibi sorunları ortaya çıkarmaktadır. Aynı zamanda işyerine aidiyet duygusunun gelişememesi verimliliği düşürmektedir. “Stres Yok Kriz Yok” projesi çerçevesinde düzenlenecek olan eğitimlerin perakende sektörü için faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi. Eğitimler bizim için çok önemli Eğitim projelerinin AYTO için çok önemli olduğunu belirten AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Denizhan Sandıklılı, “ AYTO olarak hayat boyu eğitimin gerekli olduğuna inanıyoruz. Eğitim sadece okul hayatı ile sınırlı kalmamalı, iş hayatında ve kişisel hayatımızda sürekli olarak devem etmeli. İş hayatında üyelerimizin ihtiyaç duyduğu eğitimler için çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.
Aydın Ticaret Odası’nın (AYTO) Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) 2015 yılı Teknik Destek programı kapsamında sunduğu “Stres Yok, Kriz Yok” projesi Ekim ayı içerisinde gerçekleşecek.

AYTO tarafından 2015 Yılı Teknik Destek kapsamında GEKA’ya sunulan “Stres Yok, Kriz Yok” adlı eğitim projesi toplam 7 gün sürecek 49 saatlik bir eğitimi kapsıyor. Eğitim içeriğinde bulunan Stres Yönetimi Eğitimi 2 gün,  Risk Yönetimi Eğitimi 2 gün ve İş Sahiplenme ve Verimlilik eğitimi 3 gün sürecek.

Kurum içinde ve kurum dışında çalışanlar ile müşterileriyle birebir ilişki kuran kişiler, yöneticiler ve bunlara destek veren herkesin katılabileceği eğitim programları ile AYTO Üyelerinin iş yaşantısını daha sağlıklı ve yaşanabilir bir hale getirebilmek, daha mutlu, daha huzurlu ve daha verimli bir iş yaşamı sürdürebilmeleri hedeflendi.

Eğitim konuları

AYTO’nun GEKA’ya sunduğu “Stres Yok Kriz Yok” projesi kapsamında düzenlenecek eğitimlerde Stres Yönetimi Eğitimi içerisinde; Stres Yönetimi Nedir?, Stres Yönetim Süreci, Stresin Etkileri, Gerekli Stresi Yönetme, Gereksiz Stresi Belirleme, Risk Yönetimi Eğitimi içerinde Kriz Yönetimi Nedir?, Kriz Yönetim Süreci, Krizin Finansal Etkileri, Kriz Ekipleri Oluşturma, Krizden Kurtulma, Yeniden Yapılanma, İş Sahiplenme ve Verimlilik Eğitimi içerisinde de Profesyonellik, Motivasyon, Kendini Tanıma, Kurum Kültürü, Verimlilik, Ast Üst ilişkileri, Ön Yargılar, Verim ve Sorumluluk başlıkları altında konuları kapsayacak.

Hedef üye memnuniyeti

AYTO Üyelerine yönelik olarak 2014 yılında 7000 üye üzerinden gerçekleştirilen Ekonomik Değerlendirme Anketi sonucunda üyelerden gelen talebin büyük bir kısmının çalışanlara yönelik eğitimlerin olduğunun tespit edildiğini belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Geçen yıl yapmış olduğumuz anket çalışmasında üyelerimizden gelen taleplerin büyük bir bölümünü çalışanlara eğitim verilmesi olduğunu gördük.  Odamıza kayıtlı üyelerimizin yüzde 70’i perakende sektöründe faaliyet göstermektedir. Eğitimlerin planlamasını üye odaklı çalışma prensimiz çerçevesinde perakende sektörünün en çok ihtiyaç duyacağı konularda planlamasını gerçekleştirdik.” dedi.

Perakende sektöründeki eğitim ihtiyacı konusunda bir tespitte bulunan Başkan Ülken, “Perakende sektöründe çalışan satış elamanlarının birçoğu yaptıkları işi iş başında öğrenmektedir. Bu da müşteri ilişkileri sırasında yaşanan krizleri yönetememe ve stresle başa çıkamama gibi sorunları ortaya çıkarmaktadır. Aynı zamanda işyerine aidiyet duygusunun gelişememesi verimliliği düşürmektedir. “Stres Yok Kriz Yok” projesi çerçevesinde düzenlenecek olan eğitimlerin perakende sektörü için faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Eğitimler bizim için çok önemli

Eğitim projelerinin AYTO için çok önemli olduğunu belirten AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Denizhan Sandıklılı, “ AYTO olarak hayat boyu eğitimin gerekli olduğuna inanıyoruz. Eğitim sadece okul hayatı ile sınırlı kalmamalı, iş hayatında ve kişisel hayatımızda sürekli olarak devem etmeli. İş hayatında üyelerimizin ihtiyaç duyduğu eğitimler için çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.