Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Stent ile hayata tutundu

SAĞLIK 03.10.2018 - 19:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1955+ kez okundu.
 

Stent ile hayata tutundu

Kuşadası ilçesinde yaşayan ve geçirdiği kalp krizi sonucu Aydın’a sevk edilen 70 yaşındaki Aysel Elcik, tıkalı olan şah damarına takılan stent ile hayata tutundu.

AYDIN- Kardiyoloji Uzmanı Dr. İlker Bayrak öncülüğünde Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kerem Yay ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. ibrahim Kocaoğlu’nun birlikte gerçekleştirdiği operasyon ile hastanın kapalı olan şah damarı stent ile açıldı. Kardiyoloji Uzmanı Dr. İlker Bayrak, “Hasta, dış merkez tarafından baş dönmesi ve bayılma şikayeti ile bize gönderildi. Yapılan doppler görüntülemesinde karotis (şah damarı) arterinde tıkanıklık saptayınca hastayı anjiyo laboratuvarına aldık. Yapılan anjiyo sırasında sol karotis arterinde tıkanıklık saptanınca stent yöntemi ile hastanın damarını açtık. Şikayetleri giderilen hasta 24 saat sonra taburcu edildi” dedi. Beyin damarlarında gelişen tıkanıklığın ölüme neden olabileceğine dikkat çeken Uzm. Dr. İlker Bayrak, bazı vakalarda stent tedavisinin avantaj sağladığını söyledi. Bayrak, “Özellikle ileri yaşlarda olan veya açık şah damarı ameliyatı yapılması uygun olmayan, anestezi alması riskli olan hastalarda carotid stent takarak tıkanıklığı açabiliyoruz. Biz, bu hastaları kanlı açık ameliyat yöntemi uygulamadan, dikişsiz, sağlıklı olarak taburcu ediyoruz” dedi. İşlem sonrası sağlığına kavuşan Aysel Elcik ise, “Felç olurum diye çok korkmuştum. Doktor İlker Bey ve ekibine sağlıma kavuşmamda yardımcı oldukları için çok teşekkür ederim” dedi.
Kuşadası ilçesinde yaşayan ve geçirdiği kalp krizi sonucu Aydın’a sevk edilen 70 yaşındaki Aysel Elcik, tıkalı olan şah damarına takılan stent ile hayata tutundu.

AYDIN- Kardiyoloji Uzmanı Dr. İlker Bayrak öncülüğünde Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kerem Yay ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. ibrahim Kocaoğlu’nun birlikte gerçekleştirdiği operasyon ile hastanın kapalı olan şah damarı stent ile açıldı.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. İlker Bayrak, “Hasta, dış merkez tarafından baş dönmesi ve bayılma şikayeti ile bize gönderildi. Yapılan doppler görüntülemesinde karotis (şah damarı) arterinde tıkanıklık saptayınca hastayı anjiyo laboratuvarına aldık. Yapılan anjiyo sırasında sol karotis arterinde tıkanıklık saptanınca stent yöntemi ile hastanın damarını açtık. Şikayetleri giderilen hasta 24 saat sonra taburcu edildi” dedi.

Beyin damarlarında gelişen tıkanıklığın ölüme neden olabileceğine dikkat çeken Uzm. Dr. İlker Bayrak, bazı vakalarda stent tedavisinin avantaj sağladığını söyledi. Bayrak, “Özellikle ileri yaşlarda olan veya açık şah damarı ameliyatı yapılması uygun olmayan, anestezi alması riskli olan hastalarda carotid stent takarak tıkanıklığı açabiliyoruz. Biz, bu hastaları kanlı açık ameliyat yöntemi uygulamadan, dikişsiz, sağlıklı olarak taburcu ediyoruz” dedi.

İşlem sonrası sağlığına kavuşan Aysel Elcik ise, “Felç olurum diye çok korkmuştum. Doktor İlker Bey ve ekibine sağlıma kavuşmamda yardımcı oldukları için çok teşekkür ederim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.