Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sosyal Girişimcilik Konferansı yapıldı

EKONOMİ 05.07.2017 - 12:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3862+ kez okundu.
 

Sosyal Girişimcilik Konferansı yapıldı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen “Uluslararası Sosyal Girişimcilik” konulu konferans geniş katılımla gerçekleşti.

AYDIN- Konferansın açılışında proje hakkında bilgiler veren AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Reyhan Türkmen, projenin İngiltere Ulusal Ajansı tarafından fon desteği verilen Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklık kapsamındaki projenin amacının Avrupa’da yaygın olan sosyal işletmelerin, sosyal iş kültürünün sosyal girişimciliğin yaygınlaştırılması, sosyal girişimcilerin desteklenmesi, işletmeler arasında bağ kurulması ve sosyal girişimciler arasında deneyim alışverişinin sağlanması olduğunu söyledi. Koordinatör ülke İngiltere ile birlikte projede Türkiye, İspanya, Litvanya, Almanya, Portekiz’in yer aldığını belirtti. Proje koordinatörü Allan Lawrance’de, konuşmasında İngiltere’de gençlerin sosyal işletmelere yönelik ilgisinin arttığını ve bu yönde yapılan yatırımlarla gençlerin iş hayatında başarıyı yakaladığını ifade etti. Prof .Dr. Gönül Budak, yaptığı sunumunda, uluslararası sosyal girişimcilik, sosyal işletmeler için eğitim desteği gelişimine Avrupa yaklaşımı konularında bilgi verdi. Mikro Gremen Aydın Bölge Müdürü Demet Plevneli de, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da çalışmaların ile kadınların girişimcilik potansiyelinin artırılması hedefine yönelik olarak proje üreten Türkiye Gramen Mikrofinas Programı'nın sürdüğünü, proje sonunda kadına iş kurma, finansman problemleri, girişimcilik danışmanlığı, iş geliştirme, iş yönetimi ve satış artırma konularında eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin verildiğini belirtti. Programın sonunda soru-cevap şeklinde sürdürülen konferansa, Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu’nun, Erasmus+ Stratejik Ortaklık Projesi Sosyal İşletmeler İçin Eğitim Desteği Gelişimine Avrupa Yaklaşımı Projesi kapsamında, İspanya, İngiltere, Litvanya, Almanya ve Portekiz'den gelen proje ortaklarından oluşan proje heyeti ile farklı üniversitelerde öğrenim gören İktisat fakültesi uluslararası ilişkiler bölümü örencileri hazır bulundu. Düzenlenen konferansa Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gönül Budak, Migrogremen Aydın Bölge Müdürü Demet Plevneli, Vodofone Akıllıköy kurucu üyesi Tülin Akın konuşmacı olarak katıldı.
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen “Uluslararası Sosyal Girişimcilik” konulu konferans geniş katılımla gerçekleşti.

AYDIN- Konferansın açılışında proje hakkında bilgiler veren AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Reyhan Türkmen, projenin İngiltere Ulusal Ajansı tarafından fon desteği verilen Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklık kapsamındaki projenin amacının Avrupa’da yaygın olan sosyal işletmelerin, sosyal iş kültürünün sosyal girişimciliğin yaygınlaştırılması, sosyal girişimcilerin desteklenmesi, işletmeler arasında bağ kurulması ve sosyal girişimciler arasında deneyim alışverişinin sağlanması olduğunu söyledi.

Koordinatör ülke İngiltere ile birlikte projede Türkiye, İspanya, Litvanya, Almanya, Portekiz’in yer aldığını belirtti. Proje koordinatörü Allan Lawrance’de, konuşmasında İngiltere’de gençlerin sosyal işletmelere yönelik ilgisinin arttığını ve bu yönde yapılan yatırımlarla gençlerin iş hayatında başarıyı yakaladığını ifade etti.

Prof .Dr. Gönül Budak, yaptığı sunumunda, uluslararası sosyal girişimcilik, sosyal işletmeler için eğitim desteği gelişimine Avrupa yaklaşımı konularında bilgi verdi.

Mikro Gremen Aydın Bölge Müdürü Demet Plevneli de, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da çalışmaların ile kadınların girişimcilik potansiyelinin artırılması hedefine yönelik olarak proje üreten Türkiye Gramen Mikrofinas Programı'nın sürdüğünü, proje sonunda kadına iş kurma, finansman problemleri, girişimcilik danışmanlığı, iş geliştirme, iş yönetimi ve satış artırma konularında eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin verildiğini belirtti.

Programın sonunda soru-cevap şeklinde sürdürülen konferansa, Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu’nun, Erasmus+ Stratejik Ortaklık Projesi Sosyal İşletmeler İçin Eğitim Desteği Gelişimine Avrupa Yaklaşımı Projesi kapsamında, İspanya, İngiltere, Litvanya, Almanya ve Portekiz'den gelen proje ortaklarından oluşan proje heyeti ile farklı üniversitelerde öğrenim gören İktisat fakültesi uluslararası ilişkiler bölümü örencileri hazır bulundu.

Düzenlenen konferansa Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gönül Budak, Migrogremen Aydın Bölge Müdürü Demet Plevneli, Vodofone Akıllıköy kurucu üyesi Tülin Akın konuşmacı olarak katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.