Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Soran, son yolculuğa uğurlandı

GENEL 05.11.2019 - 19:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2756+ kez okundu.
 

Soran, son yolculuğa uğurlandı

Eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Aydın İl Başkanı 76 yaşındaki İsmet Soran, mücadele ettiği hastalığa yenik düştü. Soran, eski SHP Lideri ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’ın da katıldığı törenle ebediyete uğurlandı.

AYDIN- Geçmişte Yol Su Elektrik Kurumu (YSE) Aydın İl Müdürlüğü ile SHP Aydın İl Başkanlığı görevlerinde bulunan İsmet Soran (76), 2 yıldır mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düştü. Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Soran’ın cenazesi Aydın’a getirildi. Bey Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine eski SHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı. Çok sayıda sosyal demokrat siyasetçinin de çelenk gönderdiği görüldü. Cenaze namazı öncesinde, aile fertleri taziyeleri kabul etti. 3 çocuk babası Soran’ın cenazesi kılınan namazın ardından Tellidede Mezarlığı’nda toprağa verildi. GENEL BAŞKAN KARAYALÇIN, SORAN’I ANLATTI Cenaze öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan eski SHP Lideri Karayalçın, şöyle konuştu:  “Rahmetli İsmet Soran, benim il başkanımdı, yol arkadaşımdı. İlişkilerimiz aslında siyasetten önce başladı. 1978 1979 yıllarında ikimiz de Köy İşleri Bakanlığı’ndaydık. İsmet Bey, Aydın’da YSE İl Müdürlüğü yapıyordu. Ben Ankara’da müsteşar yardımcısıydım. 3. Ecevit Hükümeti döneminde yoğun olarak kırsal alana hizmet götürmek için çalıştık.” Soran’la birlikte siyaset yaptıklarını, iletişimlerinin sonraki dönemde de sürdüğünü belirten Karayalçın son olarak, “Birbirimize olan sevgimizi, saygımızı koruduk. Hüzünle, rahmet duygularımızla Başkanımızı uğurluyoruz. Allah’ın rahmeti üzerine olsun. Mekânı cennet olsun Başkanımızın” diye konuştu. Cenaze namazının ardından İsmet Soran’ın naaşı cami çıkışına kadar omzunda taşındı. Cami avlusunda ki bazı eski siyasetçiler, “Bugün geldiğimiz noktada siyasette ahde vefa kalmamış. Hani burada Aydın siyasetinin önde gelen isimleri yoklar. Partileri fark etmez, İl başkanları, belediye başkanları yoklar yazıktır” diyerek aralarında temlerini dile getirdiler.
Eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Aydın İl Başkanı 76 yaşındaki İsmet Soran, mücadele ettiği hastalığa yenik düştü. Soran, eski SHP Lideri ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’ın da katıldığı törenle ebediyete uğurlandı.

AYDIN- Geçmişte Yol Su Elektrik Kurumu (YSE) Aydın İl Müdürlüğü ile SHP Aydın İl Başkanlığı görevlerinde bulunan İsmet Soran (76), 2 yıldır mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düştü. Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Soran’ın cenazesi Aydın’a getirildi.

Bey Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine eski SHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı. Çok sayıda sosyal demokrat siyasetçinin de çelenk gönderdiği görüldü. Cenaze namazı öncesinde, aile fertleri taziyeleri kabul etti. 3 çocuk babası Soran’ın cenazesi kılınan namazın ardından Tellidede Mezarlığı’nda toprağa verildi.

GENEL BAŞKAN KARAYALÇIN, SORAN’I ANLATTI

Cenaze öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan eski SHP Lideri Karayalçın, şöyle konuştu:

 “Rahmetli İsmet Soran, benim il başkanımdı, yol arkadaşımdı. İlişkilerimiz aslında siyasetten önce başladı. 1978 1979 yıllarında ikimiz de Köy İşleri Bakanlığı’ndaydık.

İsmet Bey, Aydın’da YSE İl Müdürlüğü yapıyordu. Ben Ankara’da müsteşar yardımcısıydım.

3. Ecevit Hükümeti döneminde yoğun olarak kırsal alana hizmet götürmek için çalıştık.”

Soran’la birlikte siyaset yaptıklarını, iletişimlerinin sonraki dönemde de sürdüğünü belirten Karayalçın son olarak, “Birbirimize olan sevgimizi, saygımızı koruduk. Hüzünle, rahmet duygularımızla Başkanımızı uğurluyoruz. Allah’ın rahmeti üzerine olsun. Mekânı cennet olsun Başkanımızın” diye konuştu.

Cenaze namazının ardından İsmet Soran’ın naaşı cami çıkışına kadar omzunda taşındı. Cami avlusunda ki bazı eski siyasetçiler, “Bugün geldiğimiz noktada siyasette ahde vefa kalmamış. Hani burada Aydın siyasetinin önde gelen isimleri yoklar. Partileri fark etmez, İl başkanları, belediye başkanları yoklar yazıktır” diyerek aralarında temlerini dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.