Haber Detayı
12 Şubat 2018 - Pazartesi 10:02 Bu haber 746 kez okundu
 
Son çeyrekte 295 bin ton et üretildi
Kırmızı Et Üretim İstatistikleri, IV. Çeyrek: Ekim - Aralık 2017 döneminde toplam 295 bin 329 ton kırmızı et üretildi.
EKONOMİ Haberi
Son çeyrekte 295 bin ton et üretildi

AYDIN- Toplam kırmızı et üretimi IV. çeyrek döneminde 295 329 ton olarak tahmin edildi.

Toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 12,6 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,1 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 109 080 ton olarak gerçekleşti.

Sığır eti üretimi 260 080 ton olarak tahmin edildi

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 10,4 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,5 oranında arttı.

Koyun eti üretimi 26 033 bin ton olarak tahmin edildi

Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 21,3 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre  yüzde 68,2 oranında arttı.

Kaynak: () - Haber Merkezi Editör: Yeni Ufuk
Etiketler: Aydın, Kırmızı et üretimi, 2017 son çeyreği, TÜİK verileri
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Son çeyrekte 295 bin ton et üretildi
Son çeyrekte 295 bin ton et üretildi
Son çeyrekte 295 bin ton et üretildi
Yorumlar
Haber Yazılımı