Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Söke’nin değerleri marka oluyor

KÜLTÜR 04.06.2018 - 17:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3982+ kez okundu.
 

Söke’nin değerleri marka oluyor

Priene Antik Kenti UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde. Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, “Bundan sonraki çalışmalar daha önemli” dedi.

AYDIN- Aydın’ın Söke ilçesi Güllübahçe Mahallesi sınırları içinde bulunan Priene Antik Kenti, Türkiye’nin UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan 78 kültür varlığından biri oldu. Büyük İskender ve Bilge Bias gibi tarihin efsane isimlerinin ayak izlerinin bulunduğu, kent planlaması ve yağmursuyu kanalları ile modern kentleşmenin örnek kenti olarak gösterilen Priene Antik Kenti için büyük adım atıldı. İyonlar’dan Türklere kadar uzanan tarihi süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Priene Antik Kenti, döneminin en önemli liman kentlerinden biri olma özelliğini de taşıyor. Söke Ticaret Odası öncülüğünde Söke Belediyesi ve Milet Müze Müdürlüğü’nün katkılarıyla yapılan çalışmalarda Priene Antik Kenti UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girdi. “Kesin listeye girmek için çabalar yoğunlaşacak” Konuyla ilgili açıklama yapan Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kutlay, “Söke’mizin değerlerini öne çıkarmak Ticaret Odası olarak bizim asli görevlerimizden biri. Daha önce Belediyemizle yaptığımız ortak çalışmayla ‘Söke Körüklü Çizmesi’nin coğrafi işaretini almıştık. Uludağ Üniversitesi’nden Sayın Hakan Mert Hocamız, Milet Müze Müdürü Hatice Akat İslam ve Söke Belediyesi Kültür Komisyonu ile birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda Priene Antik Kenti’nin UNESCO’nun Kültür Mirası aday listesine girmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki çalışmalar daha önemli. Bir an önce kesin listeye girmek için çalışmalar yapacağız. Konuyla ilgili bölgemizde benzer çalışmaları yapan Bergama, Selçuk ve Afradisyas’ı inceledik. Onları baz alarak Priene’nin kesin listeye girebilmesi için çalışmalarımız yoğunlaşacak. Söke’nin Türkiye ve dünyada tanıtımının takipçisi olduk ve olacağız” dedi. “Söke’nin değerleri marka olacak” Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kutlay, Söke’nin markalarını oluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Kutlay açıklamasında, “Söke’de Gezilecek Çok Yer Var’ proje başlığı ile Söke’mizin değerleri Priene başta olmak üzere Kemalpaşa Evleri, Doğanbey (Karina), Myus, Magnesia’nın tanıtımı bizim temel görevlerimiz arasında. Dolayısıyla Söke’de turizm ve ticaretin gelişmesi anlamında Söke’nin kendine özgü lezzetleri pidesi ve tatlı maya ekmeğinin tanıtımı anlamında da çalışmalarımız devam ediyor. Bizim amacımız Söke’nin bu türlü değerleriyle, Söke’nin markalarını oluşturabilmek” dedi.
Priene Antik Kenti UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde. Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, “Bundan sonraki çalışmalar daha önemli” dedi.

AYDIN- Aydın’ın Söke ilçesi Güllübahçe Mahallesi sınırları içinde bulunan Priene Antik Kenti, Türkiye’nin UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan 78 kültür varlığından biri oldu.

Büyük İskender ve Bilge Bias gibi tarihin efsane isimlerinin ayak izlerinin bulunduğu, kent planlaması ve yağmursuyu kanalları ile modern kentleşmenin örnek kenti olarak gösterilen Priene Antik Kenti için büyük adım atıldı. İyonlar’dan Türklere kadar uzanan tarihi süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Priene Antik Kenti, döneminin en önemli liman kentlerinden biri olma özelliğini de taşıyor.

Söke Ticaret Odası öncülüğünde Söke Belediyesi ve Milet Müze Müdürlüğü’nün katkılarıyla yapılan çalışmalarda Priene Antik Kenti UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girdi.

“Kesin listeye girmek için çabalar yoğunlaşacak”

Konuyla ilgili açıklama yapan Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kutlay, “Söke’mizin değerlerini öne çıkarmak Ticaret Odası olarak bizim asli görevlerimizden biri. Daha önce Belediyemizle yaptığımız ortak çalışmayla ‘Söke Körüklü Çizmesi’nin coğrafi işaretini almıştık. Uludağ Üniversitesi’nden Sayın Hakan Mert Hocamız, Milet Müze Müdürü Hatice Akat İslam ve Söke Belediyesi Kültür Komisyonu ile birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda Priene Antik Kenti’nin UNESCO’nun Kültür Mirası aday listesine girmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki çalışmalar daha önemli. Bir an önce kesin listeye girmek için çalışmalar yapacağız. Konuyla ilgili bölgemizde benzer çalışmaları yapan Bergama, Selçuk ve Afradisyas’ı inceledik. Onları baz alarak Priene’nin kesin listeye girebilmesi için çalışmalarımız yoğunlaşacak. Söke’nin Türkiye ve dünyada tanıtımının takipçisi olduk ve olacağız” dedi.

“Söke’nin değerleri marka olacak”

Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kutlay, Söke’nin markalarını oluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Kutlay açıklamasında, “Söke’de Gezilecek Çok Yer Var’ proje başlığı ile Söke’mizin değerleri Priene başta olmak üzere Kemalpaşa Evleri, Doğanbey (Karina), Myus, Magnesia’nın tanıtımı bizim temel görevlerimiz arasında. Dolayısıyla Söke’de turizm ve ticaretin gelişmesi anlamında Söke’nin kendine özgü lezzetleri pidesi ve tatlı maya ekmeğinin tanıtımı anlamında da çalışmalarımız devam ediyor. Bizim amacımız Söke’nin bu türlü değerleriyle, Söke’nin markalarını oluşturabilmek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.