Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Söke’de Tarla Günü yarın

GENEL 08.10.2018 - 22:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2975+ kez okundu.
 

Söke’de Tarla Günü yarın

Pamukta rekor verim sağlanan arazideki tarla günü etkinliği, 9 Ekim’de Söke'de yapılacağı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Türk tarımının geleceğine yatırım yapan sektörünün öncü firması GÜBRETAŞ, pamuk tarımında kalite ve verimliliği artırmak Türkiye’de bir ilk olarak geliştirdiği özel taban gübresi için bu yıl Aydın-Söke’deki bir önder çiftçinin tarlasında deneme uygulaması yaptı. Açıklamada, “Uzman ekip tarafından toprak analizi yapılarak gübreleme programı oluşturulan bir tarlada, GÜBRETAŞ tarafından geliştirilen ve yüksek bir verim artışı sağlanan özel gübreyle yetiştirilen ürünlerin sonuçlarını bölgedeki pamuk üreticileri ve medyayla paylaşmak için 9 Ekim 2018 (Salı) bir Tarla Günü etkinliği düzenlenecektir” denildi. Söke ilçesine bağlı Yenicamii Mahallesi mevkiinde düzenlenecek olan yemekli toplantının, saat 11.00’de başlayacağı belirtildi. Etkinlikte, GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Metin Özyürek ve Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdürü Mücahit Asalıoğlu’nun yanı sıra Aydın’daki mülki ve idari protokolden yetkililer ile 500 civarında çiftçinin katılmasının beklendiği kaydedildi.
Pamukta rekor verim sağlanan arazideki tarla günü etkinliği, 9 Ekim’de Söke'de yapılacağı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Türk tarımının geleceğine yatırım yapan sektörünün öncü firması GÜBRETAŞ, pamuk tarımında kalite ve verimliliği artırmak Türkiye’de bir ilk olarak geliştirdiği özel taban gübresi için bu yıl Aydın-Söke’deki bir önder çiftçinin tarlasında deneme uygulaması yaptı.

Açıklamada, “Uzman ekip tarafından toprak analizi yapılarak gübreleme programı oluşturulan bir tarlada, GÜBRETAŞ tarafından geliştirilen ve yüksek bir verim artışı sağlanan özel gübreyle yetiştirilen ürünlerin sonuçlarını bölgedeki pamuk üreticileri ve medyayla paylaşmak için 9 Ekim 2018 (Salı) bir Tarla Günü etkinliği düzenlenecektir” denildi.

Söke ilçesine bağlı Yenicamii Mahallesi mevkiinde düzenlenecek olan yemekli toplantının, saat 11.00’de başlayacağı belirtildi.

Etkinlikte, GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Metin Özyürek ve Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdürü Mücahit Asalıoğlu’nun yanı sıra Aydın’daki mülki ve idari protokolden yetkililer ile 500 civarında çiftçinin katılmasının beklendiği kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.