Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Söke’de insan hakları konferansı

GÜNCEL 09.12.2016 - 12:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2317+ kez okundu.
 

Söke’de insan hakları konferansı

Söke İlçe Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren insan Hakları Kurulu tarafından düzenlenen konferans gerçekleştirildi.

AYDIN- 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle gerçekleştirilen konferansta Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ali Cengiz konuşmacı olarak yer aldı.  Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı başta olmak üzere daire müdürleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler katıldığı konferans Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşti. İnsan Hakları ile ilgili temel bilgiler, tarihsel geçmişi ve insan haklarının bugün geldiği boyutu anlatan Yard. Doç. Dr. Ali Cengiz; “İnsan hakları hukuki anlamda kişi ile ifadesini bulan bir kavram. Bazı ülkelerde kişilik haklarının kazanılması için doğumdan belirli bir sürenin geçmesi beklenirken, Türkiye’de ilk nefeste kişilik başlıyor ve son nefeste statüye bağlanan haklar anlamında sona eriyor. İnsan Hakları ‘yaşam’ denilen sürenin öncesinden başlayan ve sonrasına da etkilerini sürdüren bir anlama sahip. Yani bir nefes almak dahi insan haklarından yararlanmak ve hukukun kişilere tanımış olduğu tüm haklardan yararlanmak için yeterli” dedi.
Söke İlçe Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren insan Hakları Kurulu tarafından düzenlenen konferans gerçekleştirildi.

AYDIN- 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle gerçekleştirilen konferansta Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ali Cengiz konuşmacı olarak yer aldı. 

Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı başta olmak üzere daire müdürleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler katıldığı konferans Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşti.

İnsan Hakları ile ilgili temel bilgiler, tarihsel geçmişi ve insan haklarının bugün geldiği boyutu anlatan Yard. Doç. Dr. Ali Cengiz; “İnsan hakları hukuki anlamda kişi ile ifadesini bulan bir kavram. Bazı ülkelerde kişilik haklarının kazanılması için doğumdan belirli bir sürenin geçmesi beklenirken, Türkiye’de ilk nefeste kişilik başlıyor ve son nefeste statüye bağlanan haklar anlamında sona eriyor. İnsan Hakları ‘yaşam’ denilen sürenin öncesinden başlayan ve sonrasına da etkilerini sürdüren bir anlama sahip. Yani bir nefes almak dahi insan haklarından yararlanmak ve hukukun kişilere tanımış olduğu tüm haklardan yararlanmak için yeterli” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.