Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Söke, Özgecan İçin Sessiz Kalmadı

EKONOMİ 18.02.2015 - 18:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3902+ kez okundu.
 

Söke, Özgecan İçin Sessiz Kalmadı

Aydın'ın Söke ilçesinde Mersin’de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için anma yürüyüşü düzenlendi.

Söke'de Özgecan Aslan için yürüyüş düzenlendi. Söke'de üniversite öğrencilerinin düzenlediği yürüyüşe başta siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olmak üzere yüzlerce kişi destek verdi.  Söke'de soğuk havaya rağmen sokağa dökülen vatandaşlar önce Cumhuriyet alanında toplandı. Kitlesel basın açıklaması yapılırken, açıklamada başta Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesi olmak üzere ülkede yaşanan şiddet olayları ve kadın ölümleri lanetlendi. Ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerin yanında yaşanan olayı kınayan sloganların atıldığı eylem ve yürüyüşte, hükümete de seslenilerek; kadına şiddet olaylarına karşı yasaların güçlendirilmesi istendi. Cumhuriyet, İstasyon, Kubilay ve Aydın Caddeleri güzergahında gerçekleşen yürüyüş esnasında evlerden ve işyerlerinden de vatandaşların alkışlarıyla destek verdikleri görüldü.  
Aydın'ın Söke ilçesinde Mersin’de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için anma yürüyüşü düzenlendi.

Söke'de Özgecan Aslan için yürüyüş düzenlendi. Söke'de üniversite öğrencilerinin düzenlediği yürüyüşe başta siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olmak üzere yüzlerce kişi destek verdi. 

Söke'de soğuk havaya rağmen sokağa dökülen vatandaşlar önce Cumhuriyet alanında toplandı. Kitlesel basın açıklaması yapılırken, açıklamada başta Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesi olmak üzere ülkede yaşanan şiddet olayları ve kadın ölümleri lanetlendi.

Ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerin yanında yaşanan olayı kınayan sloganların atıldığı eylem ve yürüyüşte, hükümete de seslenilerek; kadına şiddet olaylarına karşı yasaların güçlendirilmesi istendi. Cumhuriyet, İstasyon, Kubilay ve Aydın Caddeleri güzergahında gerçekleşen yürüyüş esnasında evlerden ve işyerlerinden de vatandaşların alkışlarıyla destek verdikleri görüldü.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.