Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Söke Kent Müzesi'ne ziyaret

KÜLTÜR 23.10.2017 - 15:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2076+ kez okundu.
 

Söke Kent Müzesi'ne ziyaret

Milet Müze Müdürü Hasibe Akat İslam’dan Söke Kent Müzesi’ne Ziyaret

AYDIN- Kültür ve Turizm Bakanlığı Milet Müzesi Müdürü Hasibe Akat İslam, Söke Kent Müzesi’ni ziyaret etti. Söke Belediyesi tarafından yeniden düzenlemesi yapılarak Söke Kent Müzesi’ne dönüşen, Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi bu kez Milet Müzesi Müdürü Hasibe Akat İslam’ı ağırladı. Söke’nin sosyal, ekonomik ve kültürel tarihini objelerle yansıtan, ilçenin geçmişini geleceğe taşıyan Söke Kent Müzesi’ne, Milet Müze Müdürü Hasibe Akat İslam’dan tam not geldi. Müze sorumlusu Cevdet Üzüm’den müze ve sergilenen eserlerle ilgili bilgiler alan Hasibe Akat İslam, Söke Müzesi’ni “Hüzün ve Güzellik” kelimeleri ile özetledi. Müze anı defterine duygularını aktaran Milet Müzesi Müdürü Hasibe Akat İslam yazısında, “Söke kültürünün geleceğe aktarılmasıyla ilgili yapılan emekler, düşünceler, kompozisyonlar için söyleyebileceğim en güzel kelime ‘hüzün ve güzellik’. En başından beri çalışmaları her yönüyle bir müze çalışanı olarak desteklemeye çalıştım. Hem bir müzeci olarak Söke kültürünün belli bir döneminin yansıtılmasını çok başarılı buldum. Sergilemeyi dolaşırken hüzünlendim. Bir Sökeli olarak çocukluğumdan kesitleri gördüm. Bu bana biraz heyecan ve hüzün verdi. Tebrikler güzel düşünceleriniz için, tebrikler bunları güzel bir binada geleceğe taşıdığınız için” sözlerine yer verdi.
Milet Müze Müdürü Hasibe Akat İslam’dan Söke Kent Müzesi’ne Ziyaret

AYDIN- Kültür ve Turizm Bakanlığı Milet Müzesi Müdürü Hasibe Akat İslam, Söke Kent Müzesi’ni ziyaret etti.

Söke Belediyesi tarafından yeniden düzenlemesi yapılarak Söke Kent Müzesi’ne dönüşen, Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi bu kez Milet Müzesi Müdürü Hasibe Akat İslam’ı ağırladı. Söke’nin sosyal, ekonomik ve kültürel tarihini objelerle yansıtan, ilçenin geçmişini geleceğe taşıyan Söke Kent Müzesi’ne, Milet Müze Müdürü Hasibe Akat İslam’dan tam not geldi. Müze sorumlusu Cevdet Üzüm’den müze ve sergilenen eserlerle ilgili bilgiler alan Hasibe Akat İslam, Söke Müzesi’ni “Hüzün ve Güzellik” kelimeleri ile özetledi.

Müze anı defterine duygularını aktaran Milet Müzesi Müdürü Hasibe Akat İslam yazısında, “Söke kültürünün geleceğe aktarılmasıyla ilgili yapılan emekler, düşünceler, kompozisyonlar için söyleyebileceğim en güzel kelime ‘hüzün ve güzellik’. En başından beri çalışmaları her yönüyle bir müze çalışanı olarak desteklemeye çalıştım. Hem bir müzeci olarak Söke kültürünün belli bir döneminin yansıtılmasını çok başarılı buldum. Sergilemeyi dolaşırken hüzünlendim. Bir Sökeli olarak çocukluğumdan kesitleri gördüm. Bu bana biraz heyecan ve hüzün verdi. Tebrikler güzel düşünceleriniz için, tebrikler bunları güzel bir binada geleceğe taşıdığınız için” sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.