Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Söke iş dünyasının acı kaybı

SAĞLIK 07.01.2018 - 14:32, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4241+ kez okundu.
 

Söke iş dünyasının acı kaybı

Söke'de sanayileşmenin öncü isimlerinden Muzaffer Müfit Kayhan vefat etti.

AYDIN- TÜSİAD Eski Başkanı Muharrem Kayhan ve Hilmi Kayhan'ın babası, SÖKTAŞ Fabrikası’nın kurucularından ve uzun yıllar yönetim kurulu başkanlığı yapan Muzaffer Müfit Kayhan'ın salı günü merkez Kocacami’de gerçekleşecek tören sonrası son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi. MUZAFFER MÜFİT KAYHAN KİMDİR 1926 yılında Manisa –Turgutlu’da doğdu. Öğrenimini tamamladıktan sonra 1948 yılında Söke’ye yerleşip çiftçilik yapmaya başladı. 1963 yılında kayınbiraderi Halil Fırat ile Söke Değirmencilik(Söke un) şirketini kurup sanayici oldu. 1972 yılında Söktaş A. Ş. şirketinin kuruluşuna öncülük yapıp uzun yıllar şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürdü. 1990 yılında Mavi Ege Giyim Sanayi şirketini kurdu, 1999 yılında şirketi Amerikan şirketine devredene kadar Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdü. 2001 yılında Agrita Tarım-Gıda ve Hayvancılık şirketini kurdu ve şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi. Evli ve iki çocuk babasıydı.
Söke'de sanayileşmenin öncü isimlerinden Muzaffer Müfit Kayhan vefat etti.

AYDIN- TÜSİAD Eski Başkanı Muharrem Kayhan ve Hilmi Kayhan'ın babası, SÖKTAŞ Fabrikası’nın kurucularından ve uzun yıllar yönetim kurulu başkanlığı yapan Muzaffer Müfit Kayhan'ın salı günü merkez Kocacami’de gerçekleşecek tören sonrası son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

MUZAFFER MÜFİT KAYHAN KİMDİR

1926 yılında Manisa –Turgutlu’da doğdu. Öğrenimini tamamladıktan sonra 1948 yılında Söke’ye yerleşip çiftçilik yapmaya başladı. 1963 yılında kayınbiraderi Halil Fırat ile Söke Değirmencilik(Söke un) şirketini kurup sanayici oldu. 1972 yılında Söktaş A. Ş. şirketinin kuruluşuna öncülük yapıp uzun yıllar şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürdü.

1990 yılında Mavi Ege Giyim Sanayi şirketini kurdu, 1999 yılında şirketi Amerikan şirketine devredene kadar Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdü. 2001 yılında Agrita Tarım-Gıda ve Hayvancılık şirketini kurdu ve şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi. Evli ve iki çocuk babasıydı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.