Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Söke’de faizsiz krediye yoğun başvuru

SAĞLIK 10.01.2016 - 01:46, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4189+ kez okundu.
 

Söke’de faizsiz krediye yoğun başvuru

Söke Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından verilen 30 Bin TL faizsiz krediye talep çok.

Söke Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından verilen 30 Bin TL faizsiz krediye talep çok. Şu ana kadar 189 esnafın başvuru yaptığı belirtilen faizsiz kredi seçeneğinden, 4 kişinin faydalandığı belirtildi. Başvuruların her birinin karşılık bulması içinse ödeneğin gelmesine bağlı. Söke’de 9 milyon TL’nin üzerinde kredi talebi olduğunu belirten Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Refik Karataş; gelen ödeneğin ise şu ana kadar 900 Bin TL olduğunu söyledi. 2016 yılı bütçelerinin kesinleşmesinin ardından ödeneklerin gelmesini beklediklerini söyleyen Karataş; gerekli plasmanın yüzde 75’inin sağlanmasını beklediğini ifade etti.  30 Bin TL faizsiz kredilerin kullanım şartları ile ilgili bilgi veren Refik Karataş; “Başvuru için 1 Aralık 2015 tarihi itibariyle borcu olmayanlar ve daha önce KOSGEB kredisi kullanmayanlar kredi kullanabilecekler” dedi. Kredi kullanım şartlarının esnetilmesi için Ankara ile temaslarda bulunduklarını dile getiren Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Refik Karataş; “Borcu olmayanlar değil, takipte borcu olmayanlar olarak değişebilir. Çünkü borcu olmayan esnaf yok denecek kadar. Hepimizin borcu var. Borçlarını düzenli ödeyenler 30 Bin TL faizsiz kredilerden yararlanabilmelidir görüşümüzü Ankara’da ilgili kurum ve siyasilerimize ilettik. İnşallah dikkate alınır” dedi. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Refik Karataş; 2015 yılında Söke’de 37 milyon 428 Bin TL kredi kullandırıldığını söyledi.
Söke Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından verilen 30 Bin TL faizsiz krediye talep çok.

Söke Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından verilen 30 Bin TL faizsiz krediye talep çok. Şu ana kadar 189 esnafın başvuru yaptığı belirtilen faizsiz kredi seçeneğinden, 4 kişinin faydalandığı belirtildi.

Başvuruların her birinin karşılık bulması içinse ödeneğin gelmesine bağlı. Söke’de 9 milyon TL’nin üzerinde kredi talebi olduğunu belirten Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Refik Karataş; gelen ödeneğin ise şu ana kadar 900 Bin TL olduğunu söyledi. 2016 yılı bütçelerinin kesinleşmesinin ardından ödeneklerin gelmesini beklediklerini söyleyen Karataş; gerekli plasmanın yüzde 75’inin sağlanmasını beklediğini ifade etti. 

30 Bin TL faizsiz kredilerin kullanım şartları ile ilgili bilgi veren Refik Karataş; “Başvuru için 1 Aralık 2015 tarihi itibariyle borcu olmayanlar ve daha önce KOSGEB kredisi kullanmayanlar kredi kullanabilecekler” dedi.

Kredi kullanım şartlarının esnetilmesi için Ankara ile temaslarda bulunduklarını dile getiren Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Refik Karataş; “Borcu olmayanlar değil, takipte borcu olmayanlar olarak değişebilir. Çünkü borcu olmayan esnaf yok denecek kadar. Hepimizin borcu var. Borçlarını düzenli ödeyenler 30 Bin TL faizsiz kredilerden yararlanabilmelidir görüşümüzü Ankara’da ilgili kurum ve siyasilerimize ilettik. İnşallah dikkate alınır” dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Refik Karataş; 2015 yılında Söke’de 37 milyon 428 Bin TL kredi kullandırıldığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.