Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Şoförün umudu MTV'de yeni düzenleme

GÜNCEL 10.02.2018 - 09:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4290+ kez okundu.
 

Şoförün umudu MTV'de yeni düzenleme

“MTV’deki sorun çözülürse şoför esnafı rahatlar”

AYDIN- Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)’de yapılacak düzenleme ile şoför esnafının rahatlayacağını söyledi. Bu yönde Türkiye Şoförler Odası Başkanı Favzi Apaydın öncülüğünde Maliye Bakanı Naci Ağbal ile yapılan görüşmenin olumlu sonuçlandığını kaydeden Başkan Özmeriç, MTV ile ilgili düzenlemenin bir an önce yapılıp uygulanmasını beklediklerini belirtti. Başkan Özmeriç, düzenleme ile ciddi bir sorunun çözüleceğini kaydederek şoför esnafı adına Başkan Apaydın ve ilgililere teşekkür etti. Görüşmelerin ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın kanundaki tanımdan kaynaklı olarak minibüslerden alınan otobüs vergisinin sona ermesi için TBMM’ye verdiği kanun teklifinin minibüsçü esnafı adına sevindirici olduğunu belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “MTV Kanununda gerekli değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin son torba yasa ile TBMM’ye gönderilmesi şoför esnafını umutlandırdı. Bu konuda yoğun gayret gösteren TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın’a şoförlerimiz adına çok teşekkür ediyoruz. Yeni yapılacak düzenleme ile her araç sahibi, ruhsatında ne yazıyorsa onun vergisini ödeyecek. Mevcut uygulamada ruhsatında minibüs yazan aracın, sigortası minibüs olarak ödeniyor, vergi mükellefiyeti dahi minibüsçü olarak açılıyor. Ancak vergisi otobüs vergisi olarak ödeniyor. Bu çelişkinin giderilmesi için uzun süredir mücadele veriliyordu. Yeni düzenleme ile bu haksız ve adil olmayan sistem düzeltiliyor” diyerek yeni düzenlemenin yapılmasında şoför esnafının sesine kulak veren Maliye Bakanı Naci Ağbal’a da teşekkür etti.
“MTV’deki sorun çözülürse şoför esnafı rahatlar”

AYDIN- Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)’de yapılacak düzenleme ile şoför esnafının rahatlayacağını söyledi.

Bu yönde Türkiye Şoförler Odası Başkanı Favzi Apaydın öncülüğünde Maliye Bakanı Naci Ağbal ile yapılan görüşmenin olumlu sonuçlandığını kaydeden Başkan Özmeriç, MTV ile ilgili düzenlemenin bir an önce yapılıp uygulanmasını beklediklerini belirtti. Başkan Özmeriç, düzenleme ile ciddi bir sorunun çözüleceğini kaydederek şoför esnafı adına Başkan Apaydın ve ilgililere teşekkür etti.

Görüşmelerin ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın kanundaki tanımdan kaynaklı olarak minibüslerden alınan otobüs vergisinin sona ermesi için TBMM’ye verdiği kanun teklifinin minibüsçü esnafı adına sevindirici olduğunu belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “MTV Kanununda gerekli değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin son torba yasa ile TBMM’ye gönderilmesi şoför esnafını umutlandırdı. Bu konuda yoğun gayret gösteren TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın’a şoförlerimiz adına çok teşekkür ediyoruz. Yeni yapılacak düzenleme ile her araç sahibi, ruhsatında ne yazıyorsa onun vergisini ödeyecek. Mevcut uygulamada ruhsatında minibüs yazan aracın, sigortası minibüs olarak ödeniyor, vergi mükellefiyeti dahi minibüsçü olarak açılıyor. Ancak vergisi otobüs vergisi olarak ödeniyor. Bu çelişkinin giderilmesi için uzun süredir mücadele veriliyordu. Yeni düzenleme ile bu haksız ve adil olmayan sistem düzeltiliyor” diyerek yeni düzenlemenin yapılmasında şoför esnafının sesine kulak veren Maliye Bakanı Naci Ağbal’a da teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.