Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Şoförler uyması gereken kuralları biliyor

GÜNCEL 03.10.2017 - 10:09, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1804+ kez okundu.
 

Şoförler uyması gereken kuralları biliyor

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, eğitim öğretim yılı döneminde her hangi bir aksaklığın yaşanmaması için tüm servis şoförlerinin yenilikler ve uyması gereken kurallar konusunda bilgilendirildiğini belirtti.

AYDIN- Ülkenin bir değişim ve yenilik içerisinde olduğunu ifade eden Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, yeniliğe ayak uyduranların ayakta kalabildiğini ayak uyduramayanların ise ayakta kalmadığını söyledi. Otomobilciliğin aynı kalmadığını sürekli değişim ve yenilik içerisinde olmak zorunda olduğunu kaydeden Başkan Özmeriç, “Her gün yeni bir şey çıkıyor. Bu yeni çıkan değişimler mali külfet kadar bizler içerisinde değişime uyanların meslekte ayakta kalmasını sağlıyor. Eskiden ciplerin sağına soluna adam binilerek dağlara gidilirdi. Emniyet kemerinin ne olduğu bilinmezdi. Ama insan hayatına da değer verilmezdi. Bizler can taşıyoruz. Kendi sağlığımız olmadıktan sonra hiçbir şey olmaz. En değerli varlığımız çocuklarımızı sağ salim yerine ulaştıramazsak bizler bırakın para kazanmayı hayatta kalmamızın anlamı kalmaz. Bu yüzden trafik kurallarına riayet edin” dedi. Emniyet kemeri takılmadığında bir insanın canını kaybedeceği bilinciyle şoförlerin direksiyon başına geçmeleri gerektiğini ifade eden Özmeriç, şöyle konuştu: “Servise binen bütün öğrencilerin araç hareket etmeden önce emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığı kontrol edilmeli. Araç şoförlerinin hangi standartlarda olacağı belli. Okul servisi kullanacak bir kişinin 26 yaşını bitirip 5 yıl da tecrübeye sahip olması gerekiyor. Okul servis araçlarında görev yapan personelin hangi şartlara sahip olması gerektiğini ve servis aracının hangi özelliklere sahip olması gerektiğini içinizden bilmeyenlerin olmadığını biliyoruz. Niyet çok önemlidir. Olmuş olan kuralın önünden, arkasından, yanından geçip de ben bunu atlatayım diyen hiçbir arkadaşımız yok. Ne kadar maddi zorluklar içerisinde de olsak bizlerden istenen kuralı ve teknik belgeleri yaptırmak için hepinizin sırada olduğunu biliyorum. Ancak online kamera sistemi ve öğrencilere mesaj sisteminin Aydın’daki araçlara bir anda yapılabilmesi mümkün değil. Servis araçlarının büyük bir kısmının ruhsatlarını alıp yaptırdılar.”
Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, eğitim öğretim yılı döneminde her hangi bir aksaklığın yaşanmaması için tüm servis şoförlerinin yenilikler ve uyması gereken kurallar konusunda bilgilendirildiğini belirtti.

AYDIN- Ülkenin bir değişim ve yenilik içerisinde olduğunu ifade eden Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, yeniliğe ayak uyduranların ayakta kalabildiğini ayak uyduramayanların ise ayakta kalmadığını söyledi. Otomobilciliğin aynı kalmadığını sürekli değişim ve yenilik içerisinde olmak zorunda olduğunu kaydeden Başkan Özmeriç, “Her gün yeni bir şey çıkıyor. Bu yeni çıkan değişimler mali külfet kadar bizler içerisinde değişime uyanların meslekte ayakta kalmasını sağlıyor. Eskiden ciplerin sağına soluna adam binilerek dağlara gidilirdi. Emniyet kemerinin ne olduğu bilinmezdi. Ama insan hayatına da değer verilmezdi. Bizler can taşıyoruz. Kendi sağlığımız olmadıktan sonra hiçbir şey olmaz. En değerli varlığımız çocuklarımızı sağ salim yerine ulaştıramazsak bizler bırakın para kazanmayı hayatta kalmamızın anlamı kalmaz. Bu yüzden trafik kurallarına riayet edin” dedi.

Emniyet kemeri takılmadığında bir insanın canını kaybedeceği bilinciyle şoförlerin direksiyon başına geçmeleri gerektiğini ifade eden Özmeriç, şöyle konuştu:

“Servise binen bütün öğrencilerin araç hareket etmeden önce emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığı kontrol edilmeli. Araç şoförlerinin hangi standartlarda olacağı belli.

Okul servisi kullanacak bir kişinin 26 yaşını bitirip 5 yıl da tecrübeye sahip olması gerekiyor. Okul servis araçlarında görev yapan personelin hangi şartlara sahip olması gerektiğini ve servis aracının hangi özelliklere sahip olması gerektiğini içinizden bilmeyenlerin olmadığını biliyoruz.

Niyet çok önemlidir. Olmuş olan kuralın önünden, arkasından, yanından geçip de ben bunu atlatayım diyen hiçbir arkadaşımız yok. Ne kadar maddi zorluklar içerisinde de olsak bizlerden istenen kuralı ve teknik belgeleri yaptırmak için hepinizin sırada olduğunu biliyorum.

Ancak online kamera sistemi ve öğrencilere mesaj sisteminin Aydın’daki araçlara bir anda yapılabilmesi mümkün değil. Servis araçlarının büyük bir kısmının ruhsatlarını alıp yaptırdılar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.