Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sobacılar Çarşısı’na bahar geldi

GÜNCEL 18.11.2016 - 08:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 5147+ kez okundu.
 

Sobacılar Çarşısı’na bahar geldi

Türkiye’nin en ılıman illeri arasında yer alan Aydın’da hava sıcaklıklarının düşmesi, uzun süredir işleri durgun giden sobacı esnafını sevindirdi.

AYDIN- Hareketli günler yaşamaya başlayan Aydın Sobacılar Çarşısı, soğuğa dayanamayan ve klima ile rahat ısınamayanların uğrak yeri oldu. Aydın’da hava sıcaklığının yaklaşık 10 derece birden düşmesi ile Aydın’da Arasta Çarşı’sındaki sobacılar hareketlenmeye başladı. Fiyatı 300 TL ile 600 TL arasında değişen sobalar kalorifer ve doğal gazı bulunmayan evlerde yaşayanlar tarafından tercih ediliyor. Aydın sobacılar çarşısı esnaflarından Süleyman Pahsa uzun süredir durgun giden işleri havaların soğumasıyla birlikte açıldığını belirterek, “Aydın’a doğal gazın da gelmesiyle soba yakan azaldı. Bazıları klima ile idare ediyor. Bazıları da sobadan aldığı ısınma keyfini başka bir şeyden alamıyor. Havalar soğudu, bizim Sobacılar Çarşısı’na adeta bahar geldi. Yaşadığımız yoğunluktan memnunuz. Sobacılar olarak çeşitli şekil ve modeldeki sobalarımızı görücüye çıkardık. Özellikle köyde yaşayan vatandaşlar kuzine ile şehirde yaşayan vatandaşlarımız ise normal kovalı soba ile ısınmayı tercih ediyor. Gelişen teknolojiye rağmen halen sobacılık devam ediyor” diye konuştu.
Türkiye’nin en ılıman illeri arasında yer alan Aydın’da hava sıcaklıklarının düşmesi, uzun süredir işleri durgun giden sobacı esnafını sevindirdi.

AYDIN- Hareketli günler yaşamaya başlayan Aydın Sobacılar Çarşısı, soğuğa dayanamayan ve klima ile rahat ısınamayanların uğrak yeri oldu.

Aydın’da hava sıcaklığının yaklaşık 10 derece birden düşmesi ile Aydın’da Arasta Çarşı’sındaki sobacılar hareketlenmeye başladı. Fiyatı 300 TL ile 600 TL arasında değişen sobalar kalorifer ve doğal gazı bulunmayan evlerde yaşayanlar tarafından tercih ediliyor. Aydın sobacılar çarşısı esnaflarından Süleyman Pahsa uzun süredir durgun giden işleri havaların soğumasıyla birlikte açıldığını belirterek, “Aydın’a doğal gazın da gelmesiyle soba yakan azaldı. Bazıları klima ile idare ediyor. Bazıları da sobadan aldığı ısınma keyfini başka bir şeyden alamıyor. Havalar soğudu, bizim Sobacılar Çarşısı’na adeta bahar geldi. Yaşadığımız yoğunluktan memnunuz. Sobacılar olarak çeşitli şekil ve modeldeki sobalarımızı görücüye çıkardık. Özellikle köyde yaşayan vatandaşlar kuzine ile şehirde yaşayan vatandaşlarımız ise normal kovalı soba ile ısınmayı tercih ediyor. Gelişen teknolojiye rağmen halen sobacılık devam ediyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.