Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Siyasi parti kongrelerine yasak yok

ASAYİŞ 13.04.2018 - 19:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3614+ kez okundu.
 

Siyasi parti kongrelerine yasak yok

Aydın Valiliği, bir açıklama yaparak, siyasi parti kongrelerine ilişkin herhangi bir yasaklama bulunmadığını bildirdi.

AYDIN- Aydın Valiliiği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Valiliğimizin İlimizde huzur ve güvenliğin sağlanması konusunda 10 Mart 2018 Tarihinden itibaren 30 gün süre ile uyulması gereken hususları içeren düzenlemesi ile ilgili olarak bazı basın organlarında gerçek dışı haber ve yazılara yer verilmesi üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür” denilerek şu ifadelere yer verildi: “Valiliğimizin Olağanüstü Hal kapsamında ilgili düzenlemesi, ‘10 Mart 2018 tarihinden itibaren 30 gün süre ile basın açıklaması, stant açma, açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, bildiri dağıtma, konser ve bu gibi etkinliklerin yasaklanması, ayrıca kapalı yerlerde yapılacak toplantıların izne bağlanması’ konularını içermektedir. Bunların dışında siyasi partilerin kongre ve etkinliklerine dair her hangi bir yasaklama getirilmemiştir. Nitekim bu zaman zarfında İyi Parti Aydın İl Kongresi yapılmış, İl genelinde Nevruz Kutlamaları gerçekleştirilmiş, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Nazilli’de Müzik Konseri düzenlenmiş, Nazilli Belediyesi tarafından on gün süreyle Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali gerçekleştirilmiş, Aşık Veysel Anma etkinliği, Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarınca Regaip Kandili programları ve Aydın Formda çeşitli etkinliklerin yapılmasına imkan sağlanmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın programı da bu çerçevede gerçekleştirilmiştir. Hal böyle iken konu ile ilgili olarak, bazı kişi ve kesimler tarafından bilinçli ve ya bilinçsiz olarak kamuoyuna yanlış bilgiler verilmek suretiyle vatandaşlarımız yanıltılmaya çalışılmaktadır. Bu tip algı operasyonlarıyla devletimizin kurumlarını zaafa düşürücü söylem ve eylemlere, vatandaşlarımızın itibar etmeyeceklerine inancımız tamdır. Valiliğimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, Aydınlılara en güzel hizmetleri vermek için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürmektedir.”
Aydın Valiliği, bir açıklama yaparak, siyasi parti kongrelerine ilişkin herhangi bir yasaklama bulunmadığını bildirdi.

AYDIN- Aydın Valiliiği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Valiliğimizin İlimizde huzur ve güvenliğin sağlanması konusunda 10 Mart 2018 Tarihinden itibaren 30 gün süre ile uyulması gereken hususları içeren düzenlemesi ile ilgili olarak bazı basın organlarında gerçek dışı haber ve yazılara yer verilmesi üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“Valiliğimizin Olağanüstü Hal kapsamında ilgili düzenlemesi, ‘10 Mart 2018 tarihinden itibaren 30 gün süre ile basın açıklaması, stant açma, açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, bildiri dağıtma, konser ve bu gibi etkinliklerin yasaklanması, ayrıca kapalı yerlerde yapılacak toplantıların izne bağlanması’ konularını içermektedir. Bunların dışında siyasi partilerin kongre ve etkinliklerine dair her hangi bir yasaklama getirilmemiştir.

Nitekim bu zaman zarfında İyi Parti Aydın İl Kongresi yapılmış, İl genelinde Nevruz Kutlamaları gerçekleştirilmiş, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Nazilli’de Müzik Konseri düzenlenmiş, Nazilli Belediyesi tarafından on gün süreyle Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali gerçekleştirilmiş, Aşık Veysel Anma etkinliği, Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarınca Regaip Kandili programları ve Aydın Formda çeşitli etkinliklerin yapılmasına imkan sağlanmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın programı da bu çerçevede gerçekleştirilmiştir.

Hal böyle iken konu ile ilgili olarak, bazı kişi ve kesimler tarafından bilinçli ve ya bilinçsiz olarak kamuoyuna yanlış bilgiler verilmek suretiyle vatandaşlarımız yanıltılmaya çalışılmaktadır. Bu tip algı operasyonlarıyla devletimizin kurumlarını zaafa düşürücü söylem ve eylemlere, vatandaşlarımızın itibar etmeyeceklerine inancımız tamdır.

Valiliğimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, Aydınlılara en güzel hizmetleri vermek için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.