Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sivrisinek ve Karasinekle mücadele

YAŞAM 10.03.2015 - 16:50, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4212+ kez okundu.
 

Sivrisinek ve Karasinekle mücadele

Nazilli Belediyesi, sivrisinek ve karasineklerde larva döneminin gelmesi nedeniyle ilaçlama çalışmalarına başladı.

Nazilli Belediyesi, sivrisinek ve karasineklerde larva dönemi gelmesi nedeni ile ilaçlama çalışmalarına başladı. Bahar mevsiminin gelmesiyle Nazilli merkezde 22 mahalle ve Büyükşehir yasası nedeni ile Nazilli’nin Mahallesi haline gelen 60 köyünde çalışmaların başladığını, hedeflerinin, Nazilli halkının rahat bir yaz mevsimi geçirmelerini sağlamak olduğunu belirten Başkan Haluk Alıcık, "Rahat ve temiz bir kentte yaşamak için ne gerekiyorsa biz onu yapmaya çalışıyoruz. Her şey vatandaşlarımızın sağlık ve huzuru için" şeklinde konuştu.   Belediye Sağlık Müdürlüğü kontrolünde yapılan inceleme ile 82 mahallede tespit edilen sivrisinek üreme odaklarının ilaçlandığını ve ilaçlamaya devam edildiğini ifade eden Sağlık İşleri Müdürü Dr. İrfan Özberk; "Ocak Ayı başından buyana ilaçlamalarımızı ara vermeden ortalama 25 günde, günde 1 kg olmak üzere Larva ilacı atmaya devam ediyoruz. Ayrıca mahalle sokaklardaki çöp konteynırların rutin olarak ilaçlamaları yapılmakta Haziran ayının başında ise akşamları ilaçlamalarımız başlayacaktır. Önümüzdeki günlerde hayvan ahırlarının ilaçlamaları yapılacaktır" dedi. “82 MAHALLEDE ÇALIŞMALAR YAPILACAK’ Nazilli'nin sineksiz bir yaz geçirmesinin planlandığını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Belediyemiz bünyesinde bulunan sağlık servisi ekiplerimiz ile sivrisineklerin larva dönemleri nedeni ile ilçemiz merkez mahallerinde ve Nazilliye bağlı köylerimizde ilaçlama çalışmalarını başlattık. Artık bu köylerimizde Nazilli’nin Mahallesi haline geldi. Nazilli merkez olmak üzere 82 mahallemizde tespit edilen sivrisinek üreme odakları ilaçlamalar yapılarak yok ediliyor. İlçemizin çevresinde bulunan otlak ve mera bölgelerinde, su birikintisi olan otlak yerlerde, kanal kenarlarında, arazilerde, sanayi çarşısı bölgesinde, kanalizasyon kapaklarının bulunduğu yerlerde, ekiplerimiz ilaçlama çalışmalarına başladılar. Bu çalışmalarımızı Nisan ayı sonuna kadar sürdüreceğiz. Yaz mevsiminde vatandaşlarımızın sivrisinek sıkıntısı çekmemesi için ilaçlamalarımızı larva döneminde yapıyoruz. Bu dönem sivrisinek ve karasineklerin üreme dönemidir. Bizler çalışmalarımıza sivrisineklerin üreyebilecekleri yerlerde başladık. İlerleyen dönemde de yine 82 mahallemizde mevcut ahırlar, mahalle araları, tüm cadde ve sokaklarımızda rutin akşam ilaçlamaları devam edecek” dedi.
Nazilli Belediyesi, sivrisinek ve karasineklerde larva döneminin gelmesi nedeniyle ilaçlama çalışmalarına başladı.

Nazilli Belediyesi, sivrisinek ve karasineklerde larva dönemi gelmesi nedeni ile ilaçlama çalışmalarına başladı. Bahar mevsiminin gelmesiyle Nazilli merkezde 22 mahalle ve Büyükşehir yasası nedeni ile Nazilli’nin Mahallesi haline gelen 60 köyünde çalışmaların başladığını, hedeflerinin, Nazilli halkının rahat bir yaz mevsimi geçirmelerini sağlamak olduğunu belirten Başkan Haluk Alıcık, "Rahat ve temiz bir kentte yaşamak için ne gerekiyorsa biz onu yapmaya çalışıyoruz. Her şey vatandaşlarımızın sağlık ve huzuru için" şeklinde konuştu.

  Belediye Sağlık Müdürlüğü kontrolünde yapılan inceleme ile 82 mahallede tespit edilen sivrisinek üreme odaklarının ilaçlandığını ve ilaçlamaya devam edildiğini ifade eden Sağlık İşleri Müdürü Dr. İrfan Özberk; "Ocak Ayı başından buyana ilaçlamalarımızı ara vermeden ortalama 25 günde, günde 1 kg olmak üzere Larva ilacı atmaya devam ediyoruz. Ayrıca mahalle sokaklardaki çöp konteynırların rutin olarak ilaçlamaları yapılmakta Haziran ayının başında ise akşamları ilaçlamalarımız başlayacaktır. Önümüzdeki günlerde hayvan ahırlarının ilaçlamaları yapılacaktır" dedi.

“82 MAHALLEDE ÇALIŞMALAR YAPILACAK’

Nazilli'nin sineksiz bir yaz geçirmesinin planlandığını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Belediyemiz bünyesinde bulunan sağlık servisi ekiplerimiz ile sivrisineklerin larva dönemleri nedeni ile ilçemiz merkez mahallerinde ve Nazilliye bağlı köylerimizde ilaçlama çalışmalarını başlattık. Artık bu köylerimizde Nazilli’nin Mahallesi haline geldi. Nazilli merkez olmak üzere 82 mahallemizde tespit edilen sivrisinek üreme odakları ilaçlamalar yapılarak yok ediliyor. İlçemizin çevresinde bulunan otlak ve mera bölgelerinde, su birikintisi olan otlak yerlerde, kanal kenarlarında, arazilerde, sanayi çarşısı bölgesinde, kanalizasyon kapaklarının bulunduğu yerlerde, ekiplerimiz ilaçlama çalışmalarına başladılar. Bu çalışmalarımızı Nisan ayı sonuna kadar sürdüreceğiz. Yaz mevsiminde vatandaşlarımızın sivrisinek sıkıntısı çekmemesi için ilaçlamalarımızı larva döneminde yapıyoruz. Bu dönem sivrisinek ve karasineklerin üreme dönemidir. Bizler çalışmalarımıza sivrisineklerin üreyebilecekleri yerlerde başladık. İlerleyen dönemde de yine 82 mahallemizde mevcut ahırlar, mahalle araları, tüm cadde ve sokaklarımızda rutin akşam ilaçlamaları devam edecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.