Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sivrisinek kör etti!

SANAT 12.08.2015 - 18:58, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3157+ kez okundu.
 

Sivrisinek kör etti!

Sivrisinek ısırığı ne kadar basit gözükse de ölümcül sonuçlara ve vücutta geri dönüşümsüz hasarlara yol açabiliyor. Sivrisinek ısırığı sonucu kör olan kadın ise sivrisinek tehlikesine verilecek son örnek.

Ünlü tatil bölgesi Karayipler'de sivrisinek dehşeti yaşandı. 69 yaşındaki bir İngiliz kadın bir sivrisineğin saldırısına uğradı. Bir hafta boyunca baş ve karın ağrısı çeken talihsiz kadın doktora gitti. Doktorlar HIV başta olmak üzere birkaç test uyguladılar. Bir gün sonra gözlerinde sorun olduğunu anlayan kadının görme kaybı yaşadığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar sonucunda kadını ısıran sivrisineğin Chikungunya virüsü taşıdığı ortaya çıktı. Talihsiz kadının tedavisine bakan Dr .Abhjit Mohite "Gereken tüm müdahaleleri yaptık ama malesef kadının sağ gözünde ciddi anlamda görme kaybı meydana geldi" açıklaması yaptı. Bir hafta hastanede kalan kadının ülkesine gittiği öğrenildi.
Sivrisinek ısırığı ne kadar basit gözükse de ölümcül sonuçlara ve vücutta geri dönüşümsüz hasarlara yol açabiliyor. Sivrisinek ısırığı sonucu kör olan kadın ise sivrisinek tehlikesine verilecek son örnek.

Ünlü tatil bölgesi Karayipler'de sivrisinek dehşeti yaşandı. 69 yaşındaki bir İngiliz kadın bir sivrisineğin saldırısına uğradı. Bir hafta boyunca baş ve karın ağrısı çeken talihsiz kadın doktora gitti.

Doktorlar HIV başta olmak üzere birkaç test uyguladılar. Bir gün sonra gözlerinde sorun olduğunu anlayan kadının görme kaybı yaşadığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar sonucunda kadını ısıran sivrisineğin Chikungunya virüsü taşıdığı ortaya çıktı.

Talihsiz kadının tedavisine bakan Dr .Abhjit Mohite "Gereken tüm müdahaleleri yaptık ama malesef kadının sağ gözünde ciddi anlamda görme kaybı meydana geldi" açıklaması yaptı. Bir hafta hastanede kalan kadının ülkesine gittiği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.