Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sırık pazarı canlandı

EKONOMİ 08.10.2019 - 17:52, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2217+ kez okundu.
 

Sırık pazarı canlandı

Türkiye’de en fazla kestanenin üretildiği Aydın’da, kestane hasat sezonu öncesi köylerde sırık pazarları kurulmaya başlandı.

AYDIN  - Tanesi 50 TL ile 150 TL arasında değişen sırıklar, kestane üreticileri tarafından yoğun ilgi görüyor. Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı kırsal Sarıçam Mahallesi’nde kurulan sırık pazarı, kestane hasat sezonu öncesi yoğun ilgi gördü. Bu yıl kestanede rekolte ve kalitenin çok iyi olduğunu belirten Sarıçam Muhtarı Rıfat Göktaş, “Ürünler iyi inşallah fiyatlar da iyi olur. İncir üretiminde köylü perişan oldu. Kestane de aynı duruma düşerse bölge çiftçisi perişan olur. Bu nedenle beklentimiz yüksek. Geçen yıl sezonda kestanenin toptan kilogram fiyatı 19 TL ile başladı. Daha sonra 12 TL’ye kadar düştü. Bu yıl fiyat 15 TL’nin altında olursa üretici zora düşer” diye konuştu. Kestane hasadında kestane çırpma işinin tamamen sırıklarla yapıldığını ve kestane çırpmak için henüz makine üretilmediğini belirten sırık üreticisi Nurettin Küçükten ise, bu işin bir sektör haline geldiğini, yıllardır sırık ürettiklerini söyledi. Zeytin hasadında makineli çırpma işine geçildikten sonra sırık üretimini kestane hasadına göre yaptıklarını belirten Nurettin Küçükten, fiyatların sırığın uzunluğuna göre 50 TL ile 150 TL arasında değiştiğini sırık uzunluklarının ise, 3 metre ile 8 metre arasında değiştiğini söyledi.
Türkiye’de en fazla kestanenin üretildiği Aydın’da, kestane hasat sezonu öncesi köylerde sırık pazarları kurulmaya başlandı.

AYDIN  - Tanesi 50 TL ile 150 TL arasında değişen sırıklar, kestane üreticileri tarafından yoğun ilgi görüyor.

Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı kırsal Sarıçam Mahallesi’nde kurulan sırık pazarı, kestane hasat sezonu öncesi yoğun ilgi gördü. Bu yıl kestanede rekolte ve kalitenin çok iyi olduğunu belirten Sarıçam Muhtarı Rıfat Göktaş, “Ürünler iyi inşallah fiyatlar da iyi olur. İncir üretiminde köylü perişan oldu. Kestane de aynı duruma düşerse bölge çiftçisi perişan olur. Bu nedenle beklentimiz yüksek. Geçen yıl sezonda kestanenin toptan kilogram fiyatı 19 TL ile başladı. Daha sonra 12 TL’ye kadar düştü. Bu yıl fiyat 15 TL’nin altında olursa üretici zora düşer” diye konuştu.

Kestane hasadında kestane çırpma işinin tamamen sırıklarla yapıldığını ve kestane çırpmak için henüz makine üretilmediğini belirten sırık üreticisi Nurettin Küçükten ise, bu işin bir sektör haline geldiğini, yıllardır sırık ürettiklerini söyledi. Zeytin hasadında makineli çırpma işine geçildikten sonra sırık üretimini kestane hasadına göre yaptıklarını belirten Nurettin Küçükten, fiyatların sırığın uzunluğuna göre 50 TL ile 150 TL arasında değiştiğini sırık uzunluklarının ise, 3 metre ile 8 metre arasında değiştiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.