Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sıra 15'inci tabliyede!

EKONOMİ 25.06.2015 - 12:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3677+ kez okundu.
 

Sıra 15'inci tabliyede!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sona yaklaşılıyor. 13 standart tabliyeyle birlikte 2 geçiş segmentinin yerleştirildiği köprüde çalışmalar sürüyor.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli yatırımları arasında yer alan 3. Köprü'de çalışmalar devam ediyor. İstanbul'da trafik problemini büyük ölçüde ortadan kaldıracak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 15'inci tabliyenin segmenti yerleştirildi ve montaj çalışmaları sürüyor. Avrupa Yakası'nda 7, Asya Yakası'nda 6 olmak üzere 13 standart çelik tabliye ile birlikte 2 adet geçiş segmentinin montajı sonrasında önemli bir süreç daha aşılmış olacak. Ana kablo yapımında kullanılacak kedi yolunun montajı devam ederken betornarme tabliyede, betonarme imalatları tamamlandı ve geçici iskelelerin sökümüne başlandı. Ana kablo imalatları tamamlanan 3. Köprü'nün 29 Ekim 2015 günü açılması hedefleniyor. Bu kapsamda yoğun bir çalışma sürecinde olan köprünün ana kablolaları Türkiye'deki depolarda tutuluyor. 3. Köprü'de eğik askı kabloların yapımı devam etmekte olup, Avrupa yakasında ana açıklık ve kenar açıklıkta 6'şar, Asya yakasında ise kenar açıklıkta 6, ana açıklıkta 5 adet eğik askı kablosunun montaj ve germe işlemleri tamamlandı. Geri kalan eğik askı kablolarının montaj ve montaja hazırlık işleri ise sürüyor.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sona yaklaşılıyor. 13 standart tabliyeyle birlikte 2 geçiş segmentinin yerleştirildiği köprüde çalışmalar sürüyor.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli yatırımları arasında yer alan 3. Köprü'de çalışmalar devam ediyor. İstanbul'da trafik problemini büyük ölçüde ortadan kaldıracak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 15'inci tabliyenin segmenti yerleştirildi ve montaj çalışmaları sürüyor.

Avrupa Yakası'nda 7, Asya Yakası'nda 6 olmak üzere 13 standart çelik tabliye ile birlikte 2 adet geçiş segmentinin montajı sonrasında önemli bir süreç daha aşılmış olacak.

Ana kablo yapımında kullanılacak kedi yolunun montajı devam ederken betornarme tabliyede, betonarme imalatları tamamlandı ve geçici iskelelerin sökümüne başlandı.

Ana kablo imalatları tamamlanan 3. Köprü'nün 29 Ekim 2015 günü açılması hedefleniyor. Bu kapsamda yoğun bir çalışma sürecinde olan köprünün ana kablolaları Türkiye'deki depolarda tutuluyor.

3. Köprü'de eğik askı kabloların yapımı devam etmekte olup, Avrupa yakasında ana açıklık ve kenar açıklıkta 6'şar, Asya yakasında ise kenar açıklıkta 6, ana açıklıkta 5 adet eğik askı kablosunun montaj ve germe işlemleri tamamlandı. Geri kalan eğik askı kablolarının montaj ve montaja hazırlık işleri ise sürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.