Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sineklerden kurtulmayı başardı

GENEL 05.08.2015 - 10:37, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3775+ kez okundu.
 

Sineklerden kurtulmayı başardı

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Haydarlı Mahallesinde esnaflık yapan Turgay Bozca, geliştirdiği yöntemle sineklerden doğal yöntemle kurtulmayı başardı.

Özel 3 çeşit otu kaynatıp, poşetlere asan Turgay Bozca, “Şifalı otlara meraklıyım. İki yıllık bir araştırmadan sonra sineklerden kurtulmayı başardım. Doğal kokusuz, zehirsiz bir yöntem. Poşetleri görenlerin ilk önce güldüğünü söyleyen Bozca sözlerine şöyle devam etti, “Poşetleri görenler ilk önce gülüyor sonra içeride ve dışarıda asılan poşetler sayesinde sineğin gelmediğini görünce de hayret ediyor ben de, müşterilerimde rahat etti. Bu bulunduğumuz yer eskiden köydü Büyükşehirle birlikte mahalleye dönüştü Köy olduğundan, menderese yakın azmaklar var ve hayvancılık yapıldığından karasinek ve sivrisinek çok. Bu yöntemle evimde ve kahvemde de rahat ettim müşterilerim memnun” diye konuştu. ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK BİR YÖNTEM Geliştirdiği yöntemin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını iddia eden Bozca, “Bu sistemin geliştirilmesi lazım belediyeler milyonlarca lira harcayarak sinekten kurtulmaya çalışıyor. Bu sistem geliştirildiğinde o kadar para harcamaya gerek kalmayacak. Ülke ekonomisine de katkı sağlayacak. Cenabı Allah her derdin bir çaresini vermiş bizim bu bölgede bu otlar çok hem hastalıklara hem de haşerelere karşı doğal şifalı otlar var biraz araştırmak gerekiyor” dedi. İki yıldan beri denemeler yaptığını ve en sonunda sonuca ulaştığını söyleyen Bozca, “En son bu bulduğum yöntemde artık başarıyı yakaladım. Köyde düne kadar bana gülenler, deli diyenler ve inanmayanlar şimdi nasıl yaptığımı soruyor. Bu karışımı herhangi bir yere astığınız zaman o astığınız yere hiçbir şekilde sinek, haşere gelmiyor. Bu yaşıma geldim yapmış olduğum en verimli çalışma diyebilirim. Bu sistem gerekli teknoloji ile geliştirilirse tüm dünya da sinekten doğal olarak korunmanın en maliyetsiz yolu. Özellikle haşereyle mücadele firmalarının bu sistemi geliştirmesini isterim” ifadelerini kullandı.
Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Haydarlı Mahallesinde esnaflık yapan Turgay Bozca, geliştirdiği yöntemle sineklerden doğal yöntemle kurtulmayı başardı.

Özel 3 çeşit otu kaynatıp, poşetlere asan Turgay Bozca, “Şifalı otlara meraklıyım. İki yıllık bir araştırmadan sonra sineklerden kurtulmayı başardım. Doğal kokusuz, zehirsiz bir yöntem. Poşetleri görenlerin ilk önce güldüğünü söyleyen Bozca sözlerine şöyle devam etti, “Poşetleri görenler ilk önce gülüyor sonra içeride ve dışarıda asılan poşetler sayesinde sineğin gelmediğini görünce de hayret ediyor ben de, müşterilerimde rahat etti. Bu bulunduğumuz yer eskiden köydü Büyükşehirle birlikte mahalleye dönüştü Köy olduğundan, menderese yakın azmaklar var ve hayvancılık yapıldığından karasinek ve sivrisinek çok. Bu yöntemle evimde ve kahvemde de rahat ettim müşterilerim memnun” diye konuştu.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK BİR YÖNTEM

Geliştirdiği yöntemin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını iddia eden Bozca, “Bu sistemin geliştirilmesi lazım belediyeler milyonlarca lira harcayarak sinekten kurtulmaya çalışıyor. Bu sistem geliştirildiğinde o kadar para harcamaya gerek kalmayacak. Ülke ekonomisine de katkı sağlayacak. Cenabı Allah her derdin bir çaresini vermiş bizim bu bölgede bu otlar çok hem hastalıklara hem de haşerelere karşı doğal şifalı otlar var biraz araştırmak gerekiyor” dedi.

İki yıldan beri denemeler yaptığını ve en sonunda sonuca ulaştığını söyleyen Bozca, “En son bu bulduğum yöntemde artık başarıyı yakaladım. Köyde düne kadar bana gülenler, deli diyenler ve inanmayanlar şimdi nasıl yaptığımı soruyor. Bu karışımı herhangi bir yere astığınız zaman o astığınız yere hiçbir şekilde sinek, haşere gelmiyor. Bu yaşıma geldim yapmış olduğum en verimli çalışma diyebilirim. Bu sistem gerekli teknoloji ile geliştirilirse tüm dünya da sinekten doğal olarak korunmanın en maliyetsiz yolu. Özellikle haşereyle mücadele firmalarının bu sistemi geliştirmesini isterim” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.