Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sınav sistemini görüştüler

EĞİTİM 29.03.2018 - 11:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4059+ kez okundu.
 

Sınav sistemini görüştüler

İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun başkanlığında, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda 17 İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün katılımıyla gerçekleşti.

AYDIN - Toplantıda, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesi tarafından hazırlanarak Aydın genelinde uygulanacak olan LGS Deneme Sınavı hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize bilgi verilerek, sınavların sorunsuz ve amacına uygun bir şekilde yapılarak tamamlanması noktasında hassasiyet gösterilmesi üzerinde önemle duruldu. Ortak sınavlar hakkında bilgi paylaşımının yapıldığı toplantıda ayrıca 2018 yılı LGS sınav sisteminin uygulanması aşamalarında dikkat edilecek hususlar ve özellikle öğrencilere bu konuda doğru bir şekilde rehberlik edilmesi gerektiği vurgulandı. Bakanlığın Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ABİDE (Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi) Projesi hakkında ayrıntılı bir şekilde sunum yapılan toplantıda, proje ile farklı soru türleri kullanılarak öğrencilerin üst düzey zihinsel özelliklerine sahip olma durumlarının belirlenmesinin amaçlandığı ve bunun sonucunda da ulusal düzeyde bir izleme-değerlendirme sisteminin kurulmasının planlandığı belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, akademik başarı açısından yapılan deneme sınavlarının resmi sınav sonuçları için ışık tutacağını ifade etti. Çandıroğlu, il genelinde Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesi tarafından hazırlanarak uygulanan bu sınavlara gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve özellikle ilçelere okul, ders, şube ve hatta öğrenci bazında gönderilen değerlendirme sonuçlarının Müdürler Kurulu Toplantılarında ayrıntılı bir şekilde ele alınmasını istedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun başkanlığında, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda 17 İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün katılımıyla gerçekleşti.

AYDIN - Toplantıda, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesi tarafından hazırlanarak Aydın genelinde uygulanacak olan LGS Deneme Sınavı hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize bilgi verilerek, sınavların sorunsuz ve amacına uygun bir şekilde yapılarak tamamlanması noktasında hassasiyet gösterilmesi üzerinde önemle duruldu.

Ortak sınavlar hakkında bilgi paylaşımının yapıldığı toplantıda ayrıca 2018 yılı LGS sınav sisteminin uygulanması aşamalarında dikkat edilecek hususlar ve özellikle öğrencilere bu konuda doğru bir şekilde rehberlik edilmesi gerektiği vurgulandı.

Bakanlığın Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ABİDE (Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi) Projesi hakkında ayrıntılı bir şekilde sunum yapılan toplantıda, proje ile farklı soru türleri kullanılarak öğrencilerin üst düzey zihinsel özelliklerine sahip olma durumlarının belirlenmesinin amaçlandığı ve bunun sonucunda da ulusal düzeyde bir izleme-değerlendirme sisteminin kurulmasının planlandığı belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, akademik başarı açısından yapılan deneme sınavlarının resmi sınav sonuçları için ışık tutacağını ifade etti. Çandıroğlu, il genelinde Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesi tarafından hazırlanarak uygulanan bu sınavlara gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve özellikle ilçelere okul, ders, şube ve hatta öğrenci bazında gönderilen değerlendirme sonuçlarının Müdürler Kurulu Toplantılarında ayrıntılı bir şekilde ele alınmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.