Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Simit fiyatında sürpriz

SAĞLIK 02.01.2015 - 12:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 2710+ kez okundu.
 

Simit fiyatında sürpriz

Ekonomi Bakanlığı susamın gümrük vergisini yüzde 56 düşürdü. İstanbul'da bu yıl karaborsadan dolayı 1 lira 40 kuruşa kadar çıkan simidin fiyatının bu yıl pahalanmaması bekleniyor.

Susam fiyatlarının pahalanmasının ardından geçen yıl İstanbul’da bir simitin fiyatı 1 lira 40 kuruşa kadar çıkmıştı. Simitçiler yerli susamın ihtiyaca yetmediğini bu yüzden ithal alıma yöneldiklerini söylerken ekonomi bakanlığından bu yıl önemli bir hamle geldi. Ekonomi Bakanlığı bu yıl için geçerli olacak gümrük vergilerini yeniden düzenledi. Habertürk'ün haberine göre susamın gümrük vergisi ise yüzde 56 oranında indirildi. Susam yüzde 23.4’ten yüzde 10’a indi. SİMİTÇİLER İÇİN ZOR BİR YILDI Öte yandan İstanbul’da eylül ayında Mecidiyeköy, Zincirlikuyu, Karaköy ve Kabataş gibi ana arterlerdeki bütün simitçiler kaldırılmıştı. Belediye kaynakları 'rantı ortadan kaldırmak için' böyle bir uygulamaya gittiklerini söylemişlerdi. Simitçiler ana arterlerde 3 hafta hizmet vermemiş daha sonra yerlerine geri gelmişlerdi. Bu durumun simit fiyatlarına bu sene yeni bir zam gelmeyeceğine işaret ediyor. SİMİT FİYATLARI (ort.) İstanbul: 1 lira Ankara: 1 lira İzmir: 90 kuruş  Iğdır: 50 kuruş Edirne: 75 kuruş
Ekonomi Bakanlığı susamın gümrük vergisini yüzde 56 düşürdü. İstanbul'da bu yıl karaborsadan dolayı 1 lira 40 kuruşa kadar çıkan simidin fiyatının bu yıl pahalanmaması bekleniyor.

Susam fiyatlarının pahalanmasının ardından geçen yıl İstanbul’da bir simitin fiyatı 1 lira 40 kuruşa kadar çıkmıştı. Simitçiler yerli susamın ihtiyaca yetmediğini bu yüzden ithal alıma yöneldiklerini söylerken ekonomi bakanlığından bu yıl önemli bir hamle geldi. Ekonomi Bakanlığı bu yıl için geçerli olacak gümrük vergilerini yeniden düzenledi. Habertürk'ün haberine göre susamın gümrük vergisi ise yüzde 56 oranında indirildi. Susam yüzde 23.4’ten yüzde 10’a indi.

SİMİTÇİLER İÇİN ZOR BİR YILDI

Öte yandan İstanbul’da eylül ayında Mecidiyeköy, Zincirlikuyu, Karaköy ve Kabataş gibi ana arterlerdeki bütün simitçiler kaldırılmıştı. Belediye kaynakları 'rantı ortadan kaldırmak için' böyle bir uygulamaya gittiklerini söylemişlerdi. Simitçiler ana arterlerde 3 hafta hizmet vermemiş daha sonra yerlerine geri gelmişlerdi. Bu durumun simit fiyatlarına bu sene yeni bir zam gelmeyeceğine işaret ediyor.

SİMİT FİYATLARI (ort.)

İstanbul: 1 lira
Ankara: 1 lira
İzmir: 90 kuruş 
Iğdır: 50 kuruş
Edirne: 75 kuruş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.