Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Silah sesleriyle uyandılar

ASAYİŞ 05.09.2017 - 16:15, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4102+ kez okundu.
 

Silah sesleriyle uyandılar

Söke'nin Serçin Mahallesi güne silah sesleriyle uyandı. Serçin Mahallesi sakinleri, silahlı şehir eşkıyalarının bulunmasını istiyor.

AYDIN- Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Serçin Mahallesi, sabaha karşı silah sesleriyle uyandı. Sabah 05.00 saatlerinde Serçin Mahallesi (köy) Meydanı’na gelen hafif ticari kamyonet içinden silahla ateş açıldı. Aynı saatlerde meydanda bulunan kahvehanesini açmak üzere olan esnaf Süleyman Göktepe, canını zor kurtardı. Güvenlik kamerasına takılan görüntülerden araç ve içindeki şahıslar tespit edilmeye çalışılırken, Serçin Mahallesi sakinleri, kendilerine korkulu anlar yaşatanların bulunmasını istiyor. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre, beyaz renkte hafif ticari kamyonet sınıfındaki araç saat 05.00 sıralarında köy meydanına geliyor. Şoför mahalli yanında oturan şahıs camdan çıkardığı silah ile havaya birkaç el ateş ediyor. Ardından Bafa Gölü balıkçı barınağına doğru hareket eden araç bir süre sonra meydandan geçerek mezarlık yönüne gidiyor. Yeniden geriye dönen araç geldiği istikametten geriye dönerek Serçin’i terk ediyor. Jandarma aracı ve şahısları aramaya başladı Serçin Mahallesi sakinlerinin ifadelerine göre, Serçin Mahallesi’nin çeşitli yerlerinden defalarca silah seslerinin duyulduğu iddia edilirken, köy meydanında 4 adet fişek kovanı bulundu. Söke ilçe jandarma ekiplerince meydanda yapılan aramada fişekler toplanırken, jandarma güvenlik kamerası görüntülerini alarak araç ve şahısların izini sürmeye başladı. Köy meydanında silahla ateş açıldığı sırada kahvehanesini açmak üzere olan esnaf Süleyman Göktepe, uzun süre olayın şokunu yaşadı. Motoru ile dükkanının önüne geldiğinde iki el ateş açıldığını, ilk olarak ateşin kendisine açıldığını sanarak korktuğunu ifade eden kahveci Göktepe, kendini kahvehane yanında bulunan tuvalete attığını söyledi. Plakayı görmeye çalıştığını ancak sürekli ateş açıldığı için çekindiğini belirten Göktepe, korkulu anlar yaşadığını söyledi. Muhtar: “Dışarıdan gelen araç köyü Teksas’a çevirmiş” Serçin’in balıkçı ve çiftçi köyü olmasından dolayı kahvehanelerin çok erken saatlerde açıldığını belirten Muhtar Mustafa Çay ise, “Köyümüz böyle şeylere alışık değil. Dışarıdan gelen bir araç köyü neredeyse Teksas’a çevirmiş, her yere ateş açmış. Allah’tan kaza, bela yok. Jandarmaya haber verdik. Şu anda olaya el konuldu. Bu şahısların ve aracın bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.
Söke'nin Serçin Mahallesi güne silah sesleriyle uyandı. Serçin Mahallesi sakinleri, silahlı şehir eşkıyalarının bulunmasını istiyor.

AYDIN- Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Serçin Mahallesi, sabaha karşı silah sesleriyle uyandı. Sabah 05.00 saatlerinde Serçin Mahallesi (köy) Meydanı’na gelen hafif ticari kamyonet içinden silahla ateş açıldı. Aynı saatlerde meydanda bulunan kahvehanesini açmak üzere olan esnaf Süleyman Göktepe, canını zor kurtardı. Güvenlik kamerasına takılan görüntülerden araç ve içindeki şahıslar tespit edilmeye çalışılırken, Serçin Mahallesi sakinleri, kendilerine korkulu anlar yaşatanların bulunmasını istiyor.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre, beyaz renkte hafif ticari kamyonet sınıfındaki araç saat 05.00 sıralarında köy meydanına geliyor. Şoför mahalli yanında oturan şahıs camdan çıkardığı silah ile havaya birkaç el ateş ediyor. Ardından Bafa Gölü balıkçı barınağına doğru hareket eden araç bir süre sonra meydandan geçerek mezarlık yönüne gidiyor. Yeniden geriye dönen araç geldiği istikametten geriye dönerek Serçin’i terk ediyor.

Jandarma aracı ve şahısları aramaya başladı

Serçin Mahallesi sakinlerinin ifadelerine göre, Serçin Mahallesi’nin çeşitli yerlerinden defalarca silah seslerinin duyulduğu iddia edilirken, köy meydanında 4 adet fişek kovanı bulundu. Söke ilçe jandarma ekiplerince meydanda yapılan aramada fişekler toplanırken, jandarma güvenlik kamerası görüntülerini alarak araç ve şahısların izini sürmeye başladı.

Köy meydanında silahla ateş açıldığı sırada kahvehanesini açmak üzere olan esnaf Süleyman Göktepe, uzun süre olayın şokunu yaşadı. Motoru ile dükkanının önüne geldiğinde iki el ateş açıldığını, ilk olarak ateşin kendisine açıldığını sanarak korktuğunu ifade eden kahveci Göktepe, kendini kahvehane yanında bulunan tuvalete attığını söyledi. Plakayı görmeye çalıştığını ancak sürekli ateş açıldığı için çekindiğini belirten Göktepe, korkulu anlar yaşadığını söyledi.

Muhtar: “Dışarıdan gelen araç köyü Teksas’a çevirmiş”

Serçin’in balıkçı ve çiftçi köyü olmasından dolayı kahvehanelerin çok erken saatlerde açıldığını belirten Muhtar Mustafa Çay ise, “Köyümüz böyle şeylere alışık değil. Dışarıdan gelen bir araç köyü neredeyse Teksas’a çevirmiş, her yere ateş açmış. Allah’tan kaza, bela yok. Jandarmaya haber verdik. Şu anda olaya el konuldu. Bu şahısların ve aracın bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.