Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Siirt şehidini son yolculuğuna uğurladı

EKONOMİ 03.08.2015 - 16:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3824+ kez okundu.
 

Siirt şehidini son yolculuğuna uğurladı

Ağrı’daki bombalı saldırıda şehit olan jandarma er Mahsur Cengiz’in cenazesi, memleketi Siirt’in Şirvan ilçesinde gözyaşları eşliğinde toprağa verildi. Şehidin annesi Adile Cengiz, oğlunu, tabutuna sarılıp öperek son yolcuğuna uğurladı.

Terör örgütü PKK tarafından Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan jandarma Er Mahsur Cengiz’in cenazesi dün akşam saatlerinde havayolu ile getirildiği Siirt’in Şirvan ilçesinde bu sabah saatlerinde defnedildi. Siirt Askeri Hastanesi morgundan alınan cenaze, askerler tarafından Şirvan ilçesi Durankaya köyündeki baba ocağına götürüldü. Şehit için, köy meydanında cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Şirvan İlçe Müftüsü Nazım Tophan, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. ŞEHİDİN ANNESİ YÜREK DAĞLADI Tören, şehidin özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Ardından, İlçe Müftüsü Tophan tarafından dua okunda. Daha sonra cenaze omuzlara alınarak, tekbirler ve “Kahrolsun PKK” sloganları eşliğinde köy mezarlığına götürüldü. Tabutun önüne atlayan şehit annesi Adile ve ablası Esra Cengiz, ağıtlar yaktı. Anne Cengiz, tabuta sarılıp, öperek, evladını son yolculuğuna uğurladı. “ARTIK KİMSENİN CANI YANMASIN” Cenaze defnedildiği sırada kendini tutamayan amca Kamil Cengiz, “Tüm devlet büyüklerine çağrıda bulunuyorum. Devletimiz sağ olsun. Canımız yandı kimsenin canı yanmasın, devlet büyüklerimden rica ediyorum, barış istiyoruz. Artık barış gelsin” dedi.
Ağrı’daki bombalı saldırıda şehit olan jandarma er Mahsur Cengiz’in cenazesi, memleketi Siirt’in Şirvan ilçesinde gözyaşları eşliğinde toprağa verildi. Şehidin annesi Adile Cengiz, oğlunu, tabutuna sarılıp öperek son yolcuğuna uğurladı.

Terör örgütü PKK tarafından Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan jandarma Er Mahsur Cengiz’in cenazesi dün akşam saatlerinde havayolu ile getirildiği Siirt’in Şirvan ilçesinde bu sabah saatlerinde defnedildi. Siirt Askeri Hastanesi morgundan alınan cenaze, askerler tarafından Şirvan ilçesi Durankaya köyündeki baba ocağına götürüldü. Şehit için, köy meydanında cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Şirvan İlçe Müftüsü Nazım Tophan, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİDİN ANNESİ YÜREK DAĞLADI

Tören, şehidin özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Ardından, İlçe Müftüsü Tophan tarafından dua okunda. Daha sonra cenaze omuzlara alınarak, tekbirler ve “Kahrolsun PKK” sloganları eşliğinde köy mezarlığına götürüldü. Tabutun önüne atlayan şehit annesi Adile ve ablası Esra Cengiz, ağıtlar yaktı. Anne Cengiz, tabuta sarılıp, öperek, evladını son yolculuğuna uğurladı.

“ARTIK KİMSENİN CANI YANMASIN”

Cenaze defnedildiği sırada kendini tutamayan amca Kamil Cengiz, “Tüm devlet büyüklerine çağrıda bulunuyorum. Devletimiz sağ olsun. Canımız yandı kimsenin canı yanmasın, devlet büyüklerimden rica ediyorum, barış istiyoruz. Artık barış gelsin” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.