Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sigarayı bırakanlar ödüllendirildi

SAĞLIK 01.06.2017 - 13:47, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3705+ kez okundu.
 

Sigarayı bırakanlar ödüllendirildi

Efeler’de 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Devlet Hastanesi sigara bırakma polikliniğine başvurup sigarayı bırakanlara teşekkür belgesi verdi.

AYDIN- Atatürk Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törene Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Türkmen, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülnaz Koç, Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlu Hekimi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İlknur Tunaboyu, hastane personeli ve sigarayı bırakan vatandaşlar katıldı. Ödül törenine 29 yılda yaklaşık 32 bin paket sigara içen hemşire Nazlı Bulut damga vurdu. Atatürk Devlet Hastanesi’nde çalışan ve 11 yaşında sigaraya başlayan ameliyathane hemşiresi Nazlı Bulut, sigarayı 29 yıl içtikten sonra çocuklarının desteğiyle bıraktı. Hemşire Bulut, sigarayı nasıl bıraktığını anlatıp kendisi açısında geçirdiği zorlu süreçten bahsetmeyi de ihmal etmedi. Günde 3 paket sigara içen Bulut, “Sigarayı bıraktığımdan beri çok zengin oldum. Cüzdanımda param hiç bitmedi” dedi. “29 yıl sonra sigarayı bıraktı” Sigarayı birkaç kez bırakmasına rağmen yine içmeye başlayan hemşire Bulut, “Sigarayı aç karınla içiyordum. Günde en az 3 paket sigara içiyordum. Mutluyken, üzüntülüyken yani her durumda içiyordum. Çocuklarım sigarayı bırakmam için çok baskıda bulundu. Bir de artık solunum yetmezliği başladı. Nefes alamıyordum. Spor yapamıyordum, yüzemiyordum. Günlük aktivitelerimden geri kalıyordum. Bırakmak için psikolojik olarak kendimi hazırladım. Ondan sonra üç ay çam kullandım. Daha sonra da altı ay cipralex kullandım. Çocuklarımın desteği ile bir buçuk yıldır sigara içmiyorum” şeklinde konuştu. “Tedavi en az 3 en fazla 6 ay sürüyor” Sigara bırakma aşamasında nasıl bir yol izlediklerini anlatan Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. İlknur Tunaboyu, “Önemli olan sigaraya başlamamaktır. Sigaraya başladıktan sonra bırakmak gerçekten zordur. Gençlere ve çocuklara güzel örnek olabilmek için sigaraya başlamamak lazım. Bırakmak isteyenlere de yardımcı olmamız gerekiyor. Sigarayı bırakmak isteyenler önce bırakmayı düşünmeli ardından da kararlılığını ortaya koyması gerekiyor. Karar aşamasından sonra bağımlılar bize başvuruyor ve kişiye özel tedavi yöntemini seçiyoruz. Hastalarımızla sadece konuşarak değil zaman zaman da ilaç tedavileri uyguluyoruz. Nikotin bağımlılığının derecesini ölçtükten sonra kişiye özel tedavide en az 3 en fazla 6 ay ilaç tedavisi uyguluyoruz. Kontrollerde de birtakım ölçüm cihazları ile bağımlılıkla mücadele edip etmediklerini tespit ediyoruz. Bazı durumlarda depresyon artıyor ve bu durumlarda da bağımlıları profesyonel psikiyatris doktorlara yönlendiriyoruz. Böylelikle kişinin sigarayı bırakma sürecini rahat geçirmesini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Efeler’de 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Devlet Hastanesi sigara bırakma polikliniğine başvurup sigarayı bırakanlara teşekkür belgesi verdi.

AYDIN- Atatürk Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törene Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Türkmen, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülnaz Koç, Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlu Hekimi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İlknur Tunaboyu, hastane personeli ve sigarayı bırakan vatandaşlar katıldı. Ödül törenine 29 yılda yaklaşık 32 bin paket sigara içen hemşire Nazlı Bulut damga vurdu. Atatürk Devlet Hastanesi’nde çalışan ve 11 yaşında sigaraya başlayan ameliyathane hemşiresi Nazlı Bulut, sigarayı 29 yıl içtikten sonra çocuklarının desteğiyle bıraktı. Hemşire Bulut, sigarayı nasıl bıraktığını anlatıp kendisi açısında geçirdiği zorlu süreçten bahsetmeyi de ihmal etmedi. Günde 3 paket sigara içen Bulut, “Sigarayı bıraktığımdan beri çok zengin oldum. Cüzdanımda param hiç bitmedi” dedi.

“29 yıl sonra sigarayı bıraktı”

Sigarayı birkaç kez bırakmasına rağmen yine içmeye başlayan hemşire Bulut, “Sigarayı aç karınla içiyordum. Günde en az 3 paket sigara içiyordum. Mutluyken, üzüntülüyken yani her durumda içiyordum. Çocuklarım sigarayı bırakmam için çok baskıda bulundu. Bir de artık solunum yetmezliği başladı. Nefes alamıyordum. Spor yapamıyordum, yüzemiyordum. Günlük aktivitelerimden geri kalıyordum. Bırakmak için psikolojik olarak kendimi hazırladım. Ondan sonra üç ay çam kullandım. Daha sonra da altı ay cipralex kullandım. Çocuklarımın desteği ile bir buçuk yıldır sigara içmiyorum” şeklinde konuştu.

“Tedavi en az 3 en fazla 6 ay sürüyor”

Sigara bırakma aşamasında nasıl bir yol izlediklerini anlatan Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. İlknur Tunaboyu, “Önemli olan sigaraya başlamamaktır. Sigaraya başladıktan sonra bırakmak gerçekten zordur. Gençlere ve çocuklara güzel örnek olabilmek için sigaraya başlamamak lazım. Bırakmak isteyenlere de yardımcı olmamız gerekiyor. Sigarayı bırakmak isteyenler önce bırakmayı düşünmeli ardından da kararlılığını ortaya koyması gerekiyor. Karar aşamasından sonra bağımlılar bize başvuruyor ve kişiye özel tedavi yöntemini seçiyoruz. Hastalarımızla sadece konuşarak değil zaman zaman da ilaç tedavileri uyguluyoruz. Nikotin bağımlılığının derecesini ölçtükten sonra kişiye özel tedavide en az 3 en fazla 6 ay ilaç tedavisi uyguluyoruz. Kontrollerde de birtakım ölçüm cihazları ile bağımlılıkla mücadele edip etmediklerini tespit ediyoruz. Bazı durumlarda depresyon artıyor ve bu durumlarda da bağımlıları profesyonel psikiyatris doktorlara yönlendiriyoruz. Böylelikle kişinin sigarayı bırakma sürecini rahat geçirmesini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.