Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sigaraya vergi zammı geliyor

EKONOMİ 15.08.2019 - 10:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3080+ kez okundu.
 

Sigaraya vergi zammı geliyor

Sigarada ÖTV düzenlemesi yürürlükte!

AYDIN- Cumhurbaşkanı Kararı ile sigarada ÖTV oranı yüzde 67 olarak kalırken, sigara ve diğer tütün ürünlerinde asgari maktu vergi tutarı artırıldı. Cumhurbaşkanı Kararı ile sigarada Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 67 olarak korunurken, sigara ve diğer tütün ürünlerinde asgari maktu vergi tutarı 0,2679’dan 0,3899 TL’ye, maktu vergi tutarı ise 0,4200 TL’den 0,4539 TL’ye yükseltildi. Asgari maktu vergi tutarlarındaki değişiklik nedeniyle kısa süre önce zamlanan sigara, bir kez daha zamlanacak. Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Hakkındaki Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1424), 15 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Sigarada ÖTV düzenlemesi: Maktu vergi oranları artırıldı Kararla, 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listenin B cetvelinde yer alan bazı malların vergi oranları ile asgari maktu ve maktu vergi tutarları yeniden belirlendi. Buna göre, tütün içeren sigaralar, diğerleri, diğer mamul tütün ve mamul tütün yerine geçen maddeler, homojenize veya yeniden tercih edilmiş tütün, tütün hûlasa ve esansları, enfiye ve çiğnemeye mahsus tütün için ÖTV oranı yüzde 67 olarak uygulanmaya devam edilecek. Asgari maktu vergi tutarları Tütün içeren sigaralar, Diğerleri (Tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, uçları açık purolar, sigarillolar ve sigaralar), Tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaralar, Diğer mamul tütün ve mamul tütün yerine geçen maddeler; homojenize veya yeniden tercih edilmiş tütün, tütün hûlasa ve esansları, Enfiye ve çiğnemeye mahsus tütün ürünleri için Asgari Maktu Vergi Tutarı ile Maktu Vergi Tutarı ise sırasıyla 0,3899 TL ve 0,4539 TL olarak belirlendi. Yayımı tarihinde yürürlüğe giren Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütecek.
Sigarada ÖTV düzenlemesi yürürlükte!

AYDIN- Cumhurbaşkanı Kararı ile sigarada ÖTV oranı yüzde 67 olarak kalırken, sigara ve diğer tütün ürünlerinde asgari maktu vergi tutarı artırıldı.

Cumhurbaşkanı Kararı ile sigarada Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 67 olarak korunurken, sigara ve diğer tütün ürünlerinde asgari maktu vergi tutarı 0,2679’dan 0,3899 TL’ye, maktu vergi tutarı ise 0,4200 TL’den 0,4539 TL’ye yükseltildi. Asgari maktu vergi tutarlarındaki değişiklik nedeniyle kısa süre önce zamlanan sigara, bir kez daha zamlanacak.

Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Hakkındaki Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1424), 15 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sigarada ÖTV düzenlemesi: Maktu vergi oranları artırıldı

Kararla, 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listenin B cetvelinde yer alan bazı malların vergi oranları ile asgari maktu ve maktu vergi tutarları yeniden belirlendi.

Buna göre, tütün içeren sigaralar, diğerleri, diğer mamul tütün ve mamul tütün yerine geçen maddeler, homojenize veya yeniden tercih edilmiş tütün, tütün hûlasa ve esansları, enfiye ve çiğnemeye mahsus tütün için ÖTV oranı yüzde 67 olarak uygulanmaya devam edilecek.

Asgari maktu vergi tutarları

Tütün içeren sigaralar, Diğerleri (Tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, uçları açık purolar, sigarillolar ve sigaralar), Tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaralar, Diğer mamul tütün ve mamul tütün yerine geçen maddeler; homojenize veya yeniden tercih edilmiş tütün, tütün hûlasa ve esansları, Enfiye ve çiğnemeye mahsus tütün ürünleri için Asgari Maktu Vergi Tutarı ile Maktu Vergi Tutarı ise sırasıyla 0,3899 TL ve 0,4539 TL olarak belirlendi.

Yayımı tarihinde yürürlüğe giren Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.