Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sigara gebe kalmayı da zorlaştırıyor

TEKNOLOJİ 31.08.2015 - 12:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2614+ kez okundu.
 

Sigara gebe kalmayı da zorlaştırıyor

Uzman Dr. Kadriye Uğurlu: Sigara sadece içeni değil içenin gelecek nesline de zarar veriyor

Zararları saymakla bitmeyen sigaranın, sadece içene değil içen kişilerin gelecek nesline de zarar verdiği belirtildi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kadriye Uğurlu hem kendine hem de gelecek nesline düşünenlerin sigaradan uzak durması gerektiğini belirterek “Sigara erkeklerde üreme kabiliyetini olumsuz etkilediği gibi kadınlarda ise karbonmonoksit gazının bebeğin oksijen almasını olumsuz etkilediği için düşük, erken doğum ve gelişim eksikliğine neden olabiliyor” dedi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre her yıl yaklaşık 100 bin kişinin tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği Türkiye'de, sigara kullanımının hızla artmasının üzücü olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kadriye Uğurlu,kadınlarda sigara içiminin gebe kalmayı zorlaştırdığını söyledi. Dr. Uğurlu,, yeni doğan ölümlerinin önemli bir kısmının annenin sigara içimi ile ilişkili olduğu dile getirdi. “DUMANINDA 4 BİNDEN FAZLA ZARARLI KİMYASAL VAR” Sigara dumanında 4 binden fazla zararlı kimyasal madde olduğunu ve sigara içen gebe kadınlarda bu kimyasalların bebeğin dolaşımına da geçtiğine dikkati çeken Uzman Dr. Kadriye Uğurlu, “Nikotin ve karbonmonoksit, bebeğin oksijen almasını zorlaştırarak, düşük, erken doğum, gelişim geriliği, su kesesinin erken açılması gibi pek çok sorunun riskini artırmaktadır. Gebelikte içilen her bir sigara karnınızdaki bebeğe ve size artmış risk olarak geri dönmektedir. Sigara erkeğin üreme kabiliyetini de olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle kendini ve gelecek neslinin sağlığını düşünen herkesin sigaradan uzak durmasını tavsiye ediyoruz” dedi.
Uzman Dr. Kadriye Uğurlu: Sigara sadece içeni değil içenin gelecek nesline de zarar veriyor

Zararları saymakla bitmeyen sigaranın, sadece içene değil içen kişilerin gelecek nesline de zarar verdiği belirtildi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kadriye Uğurlu hem kendine hem de gelecek nesline düşünenlerin sigaradan uzak durması gerektiğini belirterek “Sigara erkeklerde üreme kabiliyetini olumsuz etkilediği gibi kadınlarda ise karbonmonoksit gazının bebeğin oksijen almasını olumsuz etkilediği için düşük, erken doğum ve gelişim eksikliğine neden olabiliyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre her yıl yaklaşık 100 bin kişinin tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği Türkiye'de, sigara kullanımının hızla artmasının üzücü olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kadriye Uğurlu,kadınlarda sigara içiminin gebe kalmayı zorlaştırdığını söyledi. Dr. Uğurlu,, yeni doğan ölümlerinin önemli bir kısmının annenin sigara içimi ile ilişkili olduğu dile getirdi.
“DUMANINDA 4 BİNDEN FAZLA ZARARLI KİMYASAL VAR”
Sigara dumanında 4 binden fazla zararlı kimyasal madde olduğunu ve sigara içen gebe kadınlarda bu kimyasalların bebeğin dolaşımına da geçtiğine dikkati çeken Uzman Dr. Kadriye Uğurlu, “Nikotin ve karbonmonoksit, bebeğin oksijen almasını zorlaştırarak, düşük, erken doğum, gelişim geriliği, su kesesinin erken açılması gibi pek çok sorunun riskini artırmaktadır. Gebelikte içilen her bir sigara karnınızdaki bebeğe ve size artmış risk olarak geri dönmektedir. Sigara erkeğin üreme kabiliyetini de olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle kendini ve gelecek neslinin sağlığını düşünen herkesin sigaradan uzak durmasını tavsiye ediyoruz” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.