Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Şiddetli yağış hayatı felç etti

GENEL 25.09.2019 - 12:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3306+ kez okundu.
 

Şiddetli yağış hayatı felç etti

Yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı, bir araç denize sürüklendi.

AYDIN  - Aydın'ın Didim İlçesi’nde etkili olan şiddetli yağışlar ilçede yaşamı olumsuz etkiledi. Altınkum’daki iş yerlerini ve evleri su basarken, Mavişehir yolu sular altında kaldı. Mersindere Mahallesi'nde ise bir araç sel sularıyla denize sürüklendi. Didim’i şiddetli yağış vurdu. İlçede dün gece başlayan şiddetli sağanak yağışlar, yaşamı felç etti. Sabaha kadar etkili olan yağış nedeniyle başta Altınkum Bölgesi olmak üzere birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Altınkum’un yanı sıra Efeler, Cumhuriyet, Mavişehir ve Mersindere mahallelerinde birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Didim-Söke yolunun Mavişehir Bölgesi’nde ise ana yol iki farklı noktada sular altında kaldı. Sabah saatlerinde yol araç geçişine kapanırken, suların çekilmesiyle yol trafiğe açıldı. Mersindere Mahallesi'nde ise bir otomobil sel sularına dayanamayıp denize sürüklendi. Bölgedeki birçok ve iş yeri zarar görürken, plaj ise çamur deryasına döndü. Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri Altınkum Bölgesi’ndeki iş yerlerinde tahliye çalışması yaparken, Didim Belediyesi ekipleri de zarar gören bölgelerde çalışma başlattı. Altınkum’da evini su basan bir vatandaş ise, kendi evi dahil çevresindeki birçok evin sular altında kaldığını belirterek, yağmur suyu giderlerinin yetersiz kaldığını belirtti. Altınkum’da esnaflık yapan bir vatandaş da iş yerinin tamamen sular altında kaldığını ve zararının büyük olduğunu ifade etti. Mersindere Mahallesi'nde aracı denize sürüklenen vatandaş ise, “Gece yağmur devam ederken aracım park halindeydi, pencereden baktığımda aracım yerinde yoktu, sabah baktık araç denize sürüklenmiş. Evimiz de sular altında kaldı. Bu mahallenin yıllardır bu sorunu var, aracım denizde zararımız çok büyük” dedi.
Yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı, bir araç denize sürüklendi.

AYDIN  - Aydın'ın Didim İlçesi’nde etkili olan şiddetli yağışlar ilçede yaşamı olumsuz etkiledi. Altınkum’daki iş yerlerini ve evleri su basarken, Mavişehir yolu sular altında kaldı. Mersindere Mahallesi'nde ise bir araç sel sularıyla denize sürüklendi.

Didim’i şiddetli yağış vurdu. İlçede dün gece başlayan şiddetli sağanak yağışlar, yaşamı felç etti. Sabaha kadar etkili olan yağış nedeniyle başta Altınkum Bölgesi olmak üzere birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Altınkum’un yanı sıra Efeler, Cumhuriyet, Mavişehir ve Mersindere mahallelerinde birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Didim-Söke yolunun Mavişehir Bölgesi’nde ise ana yol iki farklı noktada sular altında kaldı. Sabah saatlerinde yol araç geçişine kapanırken, suların çekilmesiyle yol trafiğe açıldı. Mersindere Mahallesi'nde ise bir otomobil sel sularına dayanamayıp denize sürüklendi. Bölgedeki birçok ve iş yeri zarar görürken, plaj ise çamur deryasına döndü.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri Altınkum Bölgesi’ndeki iş yerlerinde tahliye çalışması yaparken, Didim Belediyesi ekipleri de zarar gören bölgelerde çalışma başlattı. Altınkum’da evini su basan bir vatandaş ise, kendi evi dahil çevresindeki birçok evin sular altında kaldığını belirterek, yağmur suyu giderlerinin yetersiz kaldığını belirtti.

Altınkum’da esnaflık yapan bir vatandaş da iş yerinin tamamen sular altında kaldığını ve zararının büyük olduğunu ifade etti. Mersindere Mahallesi'nde aracı denize sürüklenen vatandaş ise, “Gece yağmur devam ederken aracım park halindeydi, pencereden baktığımda aracım yerinde yoktu, sabah baktık araç denize sürüklenmiş. Evimiz de sular altında kaldı. Bu mahallenin yıllardır bu sorunu var, aracım denizde zararımız çok büyük” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.