Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Şiddeti kınadılar

SAĞLIK 03.04.2019 - 12:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3758+ kez okundu.
 

Şiddeti kınadılar

Aydın Sağlık Platformu, İzmir’de yaşanan hekim ve diğer sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı kınadı.

AYDIN- “Sağlık çalışanlarına şiddet hız kesmiyor” denilen açıklamada, “29 Mart 2019 tarihinde İzmir Bornova Yunus Emre 29 No’lu Aile Sağlık Merkezi’ne (ASM) eşine ilaç yazdırmak için gelen kişiye hastanın kendisi olmadan işlem yapılamayacağı açıklaması yapılmış, bunun üzerine hasta ASM’ye gelerek ‘Niçin ilaçlarımı yazmadınız’ diyerek sağlık çalışanlarına saldırmıştır. Bu saldırı sonunda, ASM hekiminin burnu kırılmış, hekim dışı personeli de çoklu travmaya maruz kalmış, birçok vücut bölgesinden yaralanmıştır” şeklinde olay anımsatıldı. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun! Aydın Sağlık Platformu olarak, hekimlerle birlikte sağlık çalışanlarının güven içerisinde sağlık hizmeti sunmasının sağlanmasını istedikleri belirtilen açıklamada, şöyle denildi: “Aydın Sağlık Platformu olarak, vatandaşlarımızın en önemli insan hakkı olan sağlık hakkını korumaya çalışan tüm sağlık çalışanlarının, mesleklerini güvenli ortamlarda gerçekleştirmelerinin sağlanması için bir an önce yasal düzenlemelerin yapılması ve önleyici tedbirler alınmasının gereğine bir kez daha dikkat çekiyoruz. Sağlıkta Şiddet Yasası bir an önce çıkarılmalıdır Bu konuda başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm girişimlerin hızla yapılmasını ve tam bir yönetsel kararlılık gösterilmesi talebimizdir. Sağlık çalışanları, güvenli, huzurlu ortamda sağlık hizmeti sunmak istemektedir. Vatandaşlarımızın hak ettikleri sağlık hizmetini alabilmelerinin de en temel yolu bu güvenli ortamdan geçmektedir. Aydın Sağlık Platformu olarak, konunun takipçisi olacağımızı ve sağlıkta şiddet ile mücadelemizi her geçen gün güçlendirerek sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz.”
Aydın Sağlık Platformu, İzmir’de yaşanan hekim ve diğer sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı kınadı.

AYDIN- “Sağlık çalışanlarına şiddet hız kesmiyor” denilen açıklamada, “29 Mart 2019 tarihinde İzmir Bornova Yunus Emre 29 No’lu Aile Sağlık Merkezi’ne (ASM) eşine ilaç yazdırmak için gelen kişiye hastanın kendisi olmadan işlem yapılamayacağı açıklaması yapılmış, bunun üzerine hasta ASM’ye gelerek ‘Niçin ilaçlarımı yazmadınız’ diyerek sağlık çalışanlarına saldırmıştır. Bu saldırı sonunda, ASM hekiminin burnu kırılmış, hekim dışı personeli de çoklu travmaya maruz kalmış, birçok vücut bölgesinden yaralanmıştır” şeklinde olay anımsatıldı.

Meslektaşlarımıza geçmiş olsun!

Aydın Sağlık Platformu olarak, hekimlerle birlikte sağlık çalışanlarının güven içerisinde sağlık hizmeti sunmasının sağlanmasını istedikleri belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Aydın Sağlık Platformu olarak, vatandaşlarımızın en önemli insan hakkı olan sağlık hakkını korumaya çalışan tüm sağlık çalışanlarının, mesleklerini güvenli ortamlarda gerçekleştirmelerinin sağlanması için bir an önce yasal düzenlemelerin yapılması ve önleyici tedbirler alınmasının gereğine bir kez daha dikkat çekiyoruz.

Sağlıkta Şiddet Yasası bir an önce çıkarılmalıdır

Bu konuda başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm girişimlerin hızla yapılmasını ve tam bir yönetsel kararlılık gösterilmesi talebimizdir. Sağlık çalışanları, güvenli, huzurlu ortamda sağlık hizmeti sunmak istemektedir. Vatandaşlarımızın hak ettikleri sağlık hizmetini alabilmelerinin de en temel yolu bu güvenli ortamdan geçmektedir.

Aydın Sağlık Platformu olarak, konunun takipçisi olacağımızı ve sağlıkta şiddet ile mücadelemizi her geçen gün güçlendirerek sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.