Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

SGK’dan taşerona son gün uyarısı

EKONOMİ 10.01.2018 - 18:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4096+ kez okundu.
 

SGK’dan taşerona son gün uyarısı

Alt işveren çalışanlarının kamu kurum ve kuruluşlarında daimi işçi statüsüne alınmalarında, müracaatların yarın sona ereceği, Aydın SGK İl Müdürü Zeynep Yılmaz ve Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi tarafından, bildirildi.

AYDIN- İl Müdürleri basın mensuplarına yapmış oldukları açıklamalarda, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan ve kısa sürede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu ve ilgili bakanlarımızın çalışmalarıyla sonuçlandırılan 696 sayılı KHK’den sonra uygulamanın usul ve esasları Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır. 2 Ocak 2018’de başlayan müracaatlar 11/01/2018 tarihinde son bulacaktır” ifadelerine vurgu yapan İl Müdürleri, 10 günlük bu sürenin hak düşürücü bir süre olduğunu ve sonradan yapılan başvuruların kabul edilmeyeceğini ifade ettiler. İl Müdürleri, yapılan müracaatların kamu kurum ve kuruluşlarında oluşturulacak komisyonların kabul değerlendirmelerinden sonra, kamuda daimi işçi statüsüne geçebilmek için uygulanacak sınavların yapılacağını ve bu sınavların tamamen işçilerin yaptıkları iş ile eğitim düzeylerine uygun olacağını bildirdiler. Açıklamada, bu süreçlerden geçen işçilerin, kadroya geçişlerinden sonra ki dönemde ise kesinlikle kıdem tazminatı ile yıllık ücretli izin haklarının korunacağı, imzalanan sulh sözleşmesi ve feragatnamelerinde kesinlikle hakların zayiine yol açmayacağını, işçilerin haklarının, devletin teminatı altında olduğu hususuna vurgu yapıldı. Açıklamada, düzenlemenin 04 Aralık 2017 itibarı ile çalışmakta olanları kapsadığını da belirterek, kabul süreçlerinde askerlik görevini ifa eden işçiler ile sağlık problemleri nedeni ile raporlu olan ve doğum izninde olan işçilerin ve bu işçilerin yerine geçici olarak istihdam edilen alt taşeron işçilerin de 04 Aralık 2017 tarihi itibarı ile çalışıyor olması durumunda kadroya hak kazanacakları ifade edildi. Ancak, Aydın SGK İl Müdürü Zeynep Yılmaz ve Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, bu süreçlerin tamamlanabilmesi için 11 Ocak 2018 tarihine (Yarın akşama) kadar başvuruların yapılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.
Alt işveren çalışanlarının kamu kurum ve kuruluşlarında daimi işçi statüsüne alınmalarında, müracaatların yarın sona ereceği, Aydın SGK İl Müdürü Zeynep Yılmaz ve Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi tarafından, bildirildi.

AYDIN- İl Müdürleri basın mensuplarına yapmış oldukları açıklamalarda, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan ve kısa sürede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu ve ilgili bakanlarımızın çalışmalarıyla sonuçlandırılan 696 sayılı KHK’den sonra uygulamanın usul ve esasları Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır. 2 Ocak 2018’de başlayan müracaatlar 11/01/2018 tarihinde son bulacaktır” ifadelerine vurgu yapan İl Müdürleri, 10 günlük bu sürenin hak düşürücü bir süre olduğunu ve sonradan yapılan başvuruların kabul edilmeyeceğini ifade ettiler.

İl Müdürleri, yapılan müracaatların kamu kurum ve kuruluşlarında oluşturulacak komisyonların kabul değerlendirmelerinden sonra, kamuda daimi işçi statüsüne geçebilmek için uygulanacak sınavların yapılacağını ve bu sınavların tamamen işçilerin yaptıkları iş ile eğitim düzeylerine uygun olacağını bildirdiler.

Açıklamada, bu süreçlerden geçen işçilerin, kadroya geçişlerinden sonra ki dönemde ise kesinlikle kıdem tazminatı ile yıllık ücretli izin haklarının korunacağı, imzalanan sulh sözleşmesi ve feragatnamelerinde kesinlikle hakların zayiine yol açmayacağını, işçilerin haklarının, devletin teminatı altında olduğu hususuna vurgu yapıldı.

Açıklamada, düzenlemenin 04 Aralık 2017 itibarı ile çalışmakta olanları kapsadığını da belirterek, kabul süreçlerinde askerlik görevini ifa eden işçiler ile sağlık problemleri nedeni ile raporlu olan ve doğum izninde olan işçilerin ve bu işçilerin yerine geçici olarak istihdam edilen alt taşeron işçilerin de 04 Aralık 2017 tarihi itibarı ile çalışıyor olması durumunda kadroya hak kazanacakları ifade edildi.

Ancak, Aydın SGK İl Müdürü Zeynep Yılmaz ve Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, bu süreçlerin tamamlanabilmesi için 11 Ocak 2018 tarihine (Yarın akşama) kadar başvuruların yapılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.