Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

SGK, ADÜ’de bilgilendirme semineri düzenlendi

EĞİTİM 12.07.2019 - 14:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4259+ kez okundu.
 

SGK, ADÜ’de bilgilendirme semineri düzenlendi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) idari personeline yönelik düzenlenen “Sigortalı Stajyer Öğrenci İşe Giriş ve İşten Ayrılış Bildirgelerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” konu başlıklı seminerin, Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleştiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Meşe, fakülte ve yüksekokul sekreterlerinin yanı sıra çok sayıda personel katıldı. Aydın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personelleri Pervin Ceyhan, Recep Akpınar, Özkan Özer, İhsan Şahin, Ömer Konakçı, kurumların SGK ile ilgili tüm işlemlerine açıklık getirdi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, sigorta işlemleri konusunda kurumlar arasında farklı uygulamaların söz konusu olduğunu ifade ederek, seminerin personel açısından, ilerleyen zamanlarda tekrar edilmesinin faydalı olacağını söyledi. Seminerde, sigorta tescil işlemleri, sigortalı olma, sigortalı sayılma, 5 bin 510 sayılı sigorta kanunu, kısmi zamanlı öğrencilerin sigortalanması, hangi durumlarda işverene idari para cezası kesilir ve iş kazaları konularında bilgiler verildi. Zorunlu staj ve uygulama dersleri sırasında oluşabilecek iş kazaları konusunda da bilgiler veren konuşmacılar, kurumların bu durumda alması gereken önlemleri anlattı. Seminerin ardından personelin sorularını yanıtlayan konuşmacılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol tarafından teşekkür belgesi verildi. Etkinlik, öğleden sonra Genel Sekreter Baki Aslantaş nezaretinde personelle istişare ile devam etti. Aslantaş, SGK ile ilgili görevleri yapan personelin işlerinin zorluğuna dikkat çekerek, bu görevi yerine getirebilenlerin tüm görevleri yerine getirebileceğini söyledi.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) idari personeline yönelik düzenlenen “Sigortalı Stajyer Öğrenci İşe Giriş ve İşten Ayrılış Bildirgelerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” konu başlıklı seminerin, Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleştiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Meşe, fakülte ve yüksekokul sekreterlerinin yanı sıra çok sayıda personel katıldı. Aydın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personelleri Pervin Ceyhan, Recep Akpınar, Özkan Özer, İhsan Şahin, Ömer Konakçı, kurumların SGK ile ilgili tüm işlemlerine açıklık getirdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, sigorta işlemleri konusunda kurumlar arasında farklı uygulamaların söz konusu olduğunu ifade ederek, seminerin personel açısından, ilerleyen zamanlarda tekrar edilmesinin faydalı olacağını söyledi.

Seminerde, sigorta tescil işlemleri, sigortalı olma, sigortalı sayılma, 5 bin 510 sayılı sigorta kanunu, kısmi zamanlı öğrencilerin sigortalanması, hangi durumlarda işverene idari para cezası kesilir ve iş kazaları konularında bilgiler verildi. Zorunlu staj ve uygulama dersleri sırasında oluşabilecek iş kazaları konusunda da bilgiler veren konuşmacılar, kurumların bu durumda alması gereken önlemleri anlattı.

Seminerin ardından personelin sorularını yanıtlayan konuşmacılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol tarafından teşekkür belgesi verildi. Etkinlik, öğleden sonra Genel Sekreter Baki Aslantaş nezaretinde personelle istişare ile devam etti. Aslantaş, SGK ile ilgili görevleri yapan personelin işlerinin zorluğuna dikkat çekerek, bu görevi yerine getirebilenlerin tüm görevleri yerine getirebileceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.