Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sezonun ilk güreşi Daylaklardan

SPOR 15.11.2018 - 17:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3136+ kez okundu.
 

Sezonun ilk güreşi Daylaklardan

Aydın Sanayisinin tanınmış firmalarından, Deve Güreşleri ve Yörük etkinliklerinin düzenlenmesinde büyük katkı sağlayan Aydın Pulluk İşletmecisi Bülent Koç, kendilerine ait develere yeni sezon öncesi Deve Havutlama merasimi düzenledi.

AYDIN- Düzenlenen deve havutlama etkinliğinden sonra Merkez Kuyulu Mahallesi’nde Daylak güreşleri düzenlendi. Daylak güreşleri öncesi güreş arenasında yeni sezonun hayırlı olması dileğiyle 2 bin kişilik lokma hayrı yapıldı. Güreş organizasyonunu Ergün Şentürk, Ali Koç un düzenlediği Daylak Güreşi’ne2 bin kişiye yakın vatandaşlar katıldı. Piknik havasında geçen güreşlerde organizatör Ergül Şentürk, “Yörük kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz, bölgemizin birçok yerinden olduğu gibi, Antalya, Salihli, Muğla, Germencik, Tire, Umurlu, Söke ve Bağarası’ndan katılım gerçekleşti. Birçok il ve ilçeden katılan daylaklarımızın antrenman havasında geçen güreşleri 5 saat kadar sürdü. Güreşlere toplamda 80 daylak katıldı. Düzenlenen organizasyonun Masa Hakemliğini Veteriner Hekim İlyas Güler, Bekir Katkı, Melih Gezer ve Lütfi Polat yaptılar. Bizim amacımız burada vatandaşlarımıza geçmişimizde atalarımızın bu güzel etkinliklerini şimdiki zamana taşımak, Yörük Kültürünü nesiller boyu yaşatmak istiyoruz” dedi. Şentürk son olarak, “Daylak Güreşlerimizi geleneksel hale getirerek her yıl bu etikliğimizi yapacağız” dedi.
Aydın Sanayisinin tanınmış firmalarından, Deve Güreşleri ve Yörük etkinliklerinin düzenlenmesinde büyük katkı sağlayan Aydın Pulluk İşletmecisi Bülent Koç, kendilerine ait develere yeni sezon öncesi Deve Havutlama merasimi düzenledi.

AYDIN- Düzenlenen deve havutlama etkinliğinden sonra Merkez Kuyulu Mahallesi’nde Daylak güreşleri düzenlendi. Daylak güreşleri öncesi güreş arenasında yeni sezonun hayırlı olması dileğiyle 2 bin kişilik lokma hayrı yapıldı.

Güreş organizasyonunu Ergün Şentürk, Ali Koç un düzenlediği Daylak Güreşi’ne2 bin kişiye yakın vatandaşlar katıldı.

Piknik havasında geçen güreşlerde organizatör Ergül Şentürk, “Yörük kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz, bölgemizin birçok yerinden olduğu gibi, Antalya, Salihli, Muğla, Germencik, Tire, Umurlu, Söke ve Bağarası’ndan katılım gerçekleşti. Birçok il ve ilçeden katılan daylaklarımızın antrenman havasında geçen güreşleri 5 saat kadar sürdü. Güreşlere toplamda 80 daylak katıldı. Düzenlenen organizasyonun Masa Hakemliğini Veteriner Hekim İlyas Güler, Bekir Katkı, Melih Gezer ve Lütfi Polat yaptılar. Bizim amacımız burada vatandaşlarımıza geçmişimizde atalarımızın bu güzel etkinliklerini şimdiki zamana taşımak, Yörük Kültürünü nesiller boyu yaşatmak istiyoruz” dedi.

Şentürk son olarak, “Daylak Güreşlerimizi geleneksel hale getirerek her yıl bu etikliğimizi yapacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.