Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sezgin, OHAL’i eleştirdi

SİYASET 24.07.2018 - 12:29, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3845+ kez okundu.
 

Sezgin, OHAL’i eleştirdi

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, “Demokrasiyle yönetilen bir ülkede OHAL'in bu denli uzun uygulanması ve bu denli sert bir şekilde tatbik edilmesi bizim demokrasi iddialarımızı alt üst etmiştir” dedi.

AYDIN- İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in, OHAL’in Türkiye'ye etkilerinin tespit edilmesi ve yıllarca sürecek olumsuz etkilerinin giderilmesi için alınacak önlemlerin araştırılması amacıyla CHP tarafından TBMM Başkanlığı’na verilen Meclis Araştırması Önergesi hakkında İYİ Parti Grubu adına yaptığı konuşmada, OHAL’in fevkalade sakıncalı bir rejim olduğunu belirterek, Türkiye'nin imajına, Türkiye'nin algısına çok önemli zararları olduğunu vurguladığı bildirildi. “Demokrasiyle yönetilen veya o iddiada olan bir ülkede OHAL'in bu denli uzun uygulanması ve bu denli sert bir şekilde tatbik edilmesi bizim demokrasi iddialarımızı alt üst etmiştir. Ayrıca, birçok açıdan da bizlerin, Türkiye'nin ait olmaktan büyük memnuniyet duyduğu, hatta onurlandığı uluslararası kurumların, Avrupa kurumlarının, Birleşmiş Milletler kurumlarının normlarına ve sözleşmelerine ciddi şekilde aykırı düşmemize yol açmıştır” şeklinde konuşan Sezgin’in, Türkiye'ye yurt dışındaki hükümetlerin bakışlarında, ayrıca kamuoyunda ve ekonomik çevrelerde ciddi ölçüde kötüleşme olduğunu belirttiği ifade edildi. Aydın Milletvekili Sezgin’in, OHAL’in Türkiye’yi maalesef bulunmayı talep ettiği düzeyin çok gerisine ittiğinin altını çizerek, demokrasi ve insan haklarına saygının Türkiye'yi en fazla onurlandıran değerler olduğunu vurguladığı da kaydedildi.
İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, “Demokrasiyle yönetilen bir ülkede OHAL'in bu denli uzun uygulanması ve bu denli sert bir şekilde tatbik edilmesi bizim demokrasi iddialarımızı alt üst etmiştir” dedi.

AYDIN- İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in, OHAL’in Türkiye'ye etkilerinin tespit edilmesi ve yıllarca sürecek olumsuz etkilerinin giderilmesi için alınacak önlemlerin araştırılması amacıyla CHP tarafından TBMM Başkanlığı’na verilen Meclis Araştırması Önergesi hakkında İYİ Parti Grubu adına yaptığı konuşmada, OHAL’in fevkalade sakıncalı bir rejim olduğunu belirterek, Türkiye'nin imajına, Türkiye'nin algısına çok önemli zararları olduğunu vurguladığı bildirildi.

“Demokrasiyle yönetilen veya o iddiada olan bir ülkede OHAL'in bu denli uzun uygulanması ve bu denli sert bir şekilde tatbik edilmesi bizim demokrasi iddialarımızı alt üst etmiştir. Ayrıca, birçok açıdan da bizlerin, Türkiye'nin ait olmaktan büyük memnuniyet duyduğu, hatta onurlandığı uluslararası kurumların, Avrupa kurumlarının, Birleşmiş Milletler kurumlarının normlarına ve sözleşmelerine ciddi şekilde aykırı düşmemize yol açmıştır” şeklinde konuşan Sezgin’in, Türkiye'ye yurt dışındaki hükümetlerin bakışlarında, ayrıca kamuoyunda ve ekonomik çevrelerde ciddi ölçüde kötüleşme olduğunu belirttiği ifade edildi.

Aydın Milletvekili Sezgin’in, OHAL’in Türkiye’yi maalesef bulunmayı talep ettiği düzeyin çok gerisine ittiğinin altını çizerek, demokrasi ve insan haklarına saygının Türkiye'yi en fazla onurlandıran değerler olduğunu vurguladığı da kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.