Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sezgin: Aydın neden Afet Bölgesi ilan edilmedi?

SİYASET 09.02.2019 - 12:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2916+ kez okundu.
 

Sezgin: Aydın neden Afet Bölgesi ilan edilmedi?

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, “Aydın neden Afet Bölgesi ilan edilmedi?” diye sordu.

AYDIN- Sezgin, Aydın’da geçen hafta yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle Büyük Menderes Nehri’nin taşması sonucunda binlerce dekar ekili tarım arazisinin sular altında kalmasını Meclis gündemine taşıdı. Aydın Sezgin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergede, taşkın nedeniyle zarar gören arazi miktarının açıklanmasını istedi ve arazileri sular altında kalan çiftçilerin karşılaştığı zararın giderilmesini talep etti. Aydın Milletvekili Sezgin, taşkın nedeniyle özellikle Söke, Germencik, İncirliova, Efeler, Koçarlı, Yenipazar ve Nazilli ilçelerinde çiftçilerin büyük zarara uğradığının altını çizerek, on binlerce dekar arazide zarar olduğu tahmin edilmekte iken, Aydın’ın neden afet bölgesi ilan edilmediğinin açıklanmasını istedi. Söke Ovası’ndan taşan suların yerleşim yerlerine kadar ulaştığını, sokaklara ve bazı evlere kadar girerek zarar verdiğinin altını çizen Aydın Sezgin, taşkına neden olan dere yataklarının ıslah edilmesi için herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığının da kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti. İYİ Parti Milletvekili Sezgin, geçtiğimiz aylarda Türkiye’deki bazı sulama birliklerinde çiftçilerin borçlarının yapılandırıldığını hatırlatarak, “Aydın’da her nedense gerçekleştirilmemiş olan borç yapılandırmasının bu taşkın nedeniyle uygulanması düşünülmekte midir” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, “Aydın neden Afet Bölgesi ilan edilmedi?” diye sordu.

AYDIN- Sezgin, Aydın’da geçen hafta yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle Büyük Menderes Nehri’nin taşması sonucunda binlerce dekar ekili tarım arazisinin sular altında kalmasını Meclis gündemine taşıdı.

Aydın Sezgin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergede, taşkın nedeniyle zarar gören arazi miktarının açıklanmasını istedi ve arazileri sular altında kalan çiftçilerin karşılaştığı zararın giderilmesini talep etti.

Aydın Milletvekili Sezgin, taşkın nedeniyle özellikle Söke, Germencik, İncirliova, Efeler, Koçarlı, Yenipazar ve Nazilli ilçelerinde çiftçilerin büyük zarara uğradığının altını çizerek, on binlerce dekar arazide zarar olduğu tahmin edilmekte iken, Aydın’ın neden afet bölgesi ilan edilmediğinin açıklanmasını istedi.

Söke Ovası’ndan taşan suların yerleşim yerlerine kadar ulaştığını, sokaklara ve bazı evlere kadar girerek zarar verdiğinin altını çizen Aydın Sezgin, taşkına neden olan dere yataklarının ıslah edilmesi için herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığının da kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti.

İYİ Parti Milletvekili Sezgin, geçtiğimiz aylarda Türkiye’deki bazı sulama birliklerinde çiftçilerin borçlarının yapılandırıldığını hatırlatarak, “Aydın’da her nedense gerçekleştirilmemiş olan borç yapılandırmasının bu taşkın nedeniyle uygulanması düşünülmekte midir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.