Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sevgihan Teyze’nin hayat mücadelesi

YAŞAM 08.06.2015 - 11:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2995+ kez okundu.
 

Sevgihan Teyze’nin hayat mücadelesi

Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki Sevgihan Teyze’nin yaşam mücadelesi görenleri şaşırtıyor.

Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki Sevgihan Teyze’nin yaşam mücadelesi görenleri şaşırtıyor. İlerlemiş yaşına rağmen bir lokma ekmek için hayatın çetin şartlarına karşı direnmeye çalışan yaşlı kadının durumu öteki Türkiye’yi özetliyor. Her gün gerek sosyal hakları gerekse sendikal hakları nedeniyle eylem yapan Kadın Hakları savunucuları daha rahat ve daha çok paralı bir hayat için mücadele ederken, Anadolu’da pek çok kadın da aklarından habersiz ekmek mücadelesine devam ediyor. Bunlardan biri de Karpuzlu yollarında objektiflere takılan Sevgihan Teyze. Kurban bayramında satıp evin ihtiyaçlarını karşılamak için evinin bir kenarına bağladığı koyunu besleyebilmek için tarla ve bahçelerden topladığı otları sırtında taşıyarak bir lokma ekmek kazanmanın telaşında olan Sevgihan Teyze, sırtındaki yükten ziyade hayat yükünün altında ezilmekten şikayetçi. Çocukluğundan bu yana kimseye muhtaç olmamak için kendi ekmeğini kendisi kazanmaya çalışan 68 yaşındaki Karpuzlulu kadın, hiç kimseden ve hiç bir şeyden şikayetçi olmadan evdeki koyununu besleyebilmek için kilometrelerce uzaklardan sırtında ot taşıyor. Birçok kişinin klimasız arabaya binmeye yerindiği günümüzde, aşırı sıcağa rağmen asfalt yolda sırtında taşıdığı ot yükü ile ilerleyen Sevgihan Teyze’nin ekmek mücadelesi ise objektiflere bu şekilde yansıdı.
Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki Sevgihan Teyze’nin yaşam mücadelesi görenleri şaşırtıyor.

Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki Sevgihan Teyze’nin yaşam mücadelesi görenleri şaşırtıyor.

İlerlemiş yaşına rağmen bir lokma ekmek için hayatın çetin şartlarına karşı direnmeye çalışan yaşlı kadının durumu öteki Türkiye’yi özetliyor.

Her gün gerek sosyal hakları gerekse sendikal hakları nedeniyle eylem yapan Kadın Hakları savunucuları daha rahat ve daha çok paralı bir hayat için mücadele ederken, Anadolu’da pek çok kadın da aklarından habersiz ekmek mücadelesine devam ediyor. Bunlardan biri de Karpuzlu yollarında objektiflere takılan Sevgihan Teyze. Kurban bayramında satıp evin ihtiyaçlarını karşılamak için evinin bir kenarına bağladığı koyunu besleyebilmek için tarla ve bahçelerden topladığı otları sırtında taşıyarak bir lokma ekmek kazanmanın telaşında olan Sevgihan Teyze, sırtındaki yükten ziyade hayat yükünün altında ezilmekten şikayetçi. Çocukluğundan bu yana kimseye muhtaç olmamak için kendi ekmeğini kendisi kazanmaya çalışan 68 yaşındaki Karpuzlulu kadın, hiç kimseden ve hiç bir şeyden şikayetçi olmadan evdeki koyununu besleyebilmek için kilometrelerce uzaklardan sırtında ot taşıyor.

Birçok kişinin klimasız arabaya binmeye yerindiği günümüzde, aşırı sıcağa rağmen asfalt yolda sırtında taşıdığı ot yükü ile ilerleyen Sevgihan Teyze’nin ekmek mücadelesi ise objektiflere bu şekilde yansıdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.