Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Şeriat ve darbelere hayır diyen panel Didim’de yapıldı

GÜNCEL 29.09.2016 - 18:47, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4039+ kez okundu.
 

Şeriat ve darbelere hayır diyen panel Didim’de yapıldı

Didim Cemevi Kültür Derneği’nin düzenlediği “Ne Şeriat, Ne Darbe, Yaşasın Laik-Özgür Türkiye” konulu panel gerçekleştirildi.

AYDIN- Didim Cemevi Kültür Merkezi’nde Selman Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelin panelistleri CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve Araştırmacı Yazar Necdet Saraç idi. Didim Cemevi Kültür Derneği’nin takdire şayan bir eğitim silsilesi işlenmekte olduğu görüldü. Her ay paneller, kültürel eğitimler.  Tüm bunların, Aydın Alevi toplumunun, yaşadıkları coğrafyaya daha aydınlık bakmak ve çağdaş yaşam koşullarını evrensel değerlerle bütünleştirmek, örtüştürmek anlamında çok önemli inanç ve kültürel ritüeller olduğu gibi, çağdaşlaşma adımlarının atıldığı hizmetler olduğu söylendi. Bu çağdaşlaşmaya katkı koyan hizmetleri tam da bugünün Türkiye’sinin ihtiyaç duyduğu aydınlık pencerelerin açılmasına katkıda büyük KDV koyan çalışmalar olduğunu söylemenin önemine değinildi. Son yapılan panele dinleyici olarak katılanlar çoğunlukta olup, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş da katıldı. Cemevlerinin, ibadet ve kültür merkezi anlayışına uygun, aydınlatıcı, eğitici ve öğretici anlamında yaptıkları bu hizmetler, günümüzün karanlık düşüncelerine verile bilecek en önemli ders ve çalışmalar olduğu da ayrıca belirtildi. Tüm düşünceler açık, saygılı ve hitabeden anlayış geliştirdikleri için takdire şayan bir duruşu sergileyen Didim Cemevi Başkanı Hüseyin İlhan ve yönetim kurulu üyeleri, büyük takdir topladı. İnanç ve kültürel ritüelleri bu denli çağda, şeffaf ve anlaşılır bir öz Türkçe ile yapabilmek, Ortadoğu’nun bugün İslamiyet adına yaşattığı tüm yanlış ve kötü şeyleri gölgelemektedir. Konuşmacılar coşku ve dikkatle dinlendi. Panel, çeşitli soru ve cevaplarla sona erdi. 
Didim Cemevi Kültür Derneği’nin düzenlediği “Ne Şeriat, Ne Darbe, Yaşasın Laik-Özgür Türkiye” konulu panel gerçekleştirildi.

AYDIN- Didim Cemevi Kültür Merkezi’nde Selman Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelin panelistleri CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve Araştırmacı Yazar Necdet Saraç idi. Didim Cemevi Kültür Derneği’nin takdire şayan bir eğitim silsilesi işlenmekte olduğu görüldü. Her ay paneller, kültürel eğitimler.  Tüm bunların, Aydın Alevi toplumunun, yaşadıkları coğrafyaya daha aydınlık bakmak ve çağdaş yaşam koşullarını evrensel değerlerle bütünleştirmek, örtüştürmek anlamında çok önemli inanç ve kültürel ritüeller olduğu gibi, çağdaşlaşma adımlarının atıldığı hizmetler olduğu söylendi.

Bu çağdaşlaşmaya katkı koyan hizmetleri tam da bugünün Türkiye’sinin ihtiyaç duyduğu aydınlık pencerelerin açılmasına katkıda büyük KDV koyan çalışmalar olduğunu söylemenin önemine değinildi.

Son yapılan panele dinleyici olarak katılanlar çoğunlukta olup, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş da katıldı. Cemevlerinin, ibadet ve kültür merkezi anlayışına uygun, aydınlatıcı, eğitici ve öğretici anlamında yaptıkları bu hizmetler, günümüzün karanlık düşüncelerine verile bilecek en önemli ders ve çalışmalar olduğu da ayrıca belirtildi. Tüm düşünceler açık, saygılı ve hitabeden anlayış geliştirdikleri için takdire şayan bir duruşu sergileyen Didim Cemevi Başkanı Hüseyin İlhan ve yönetim kurulu üyeleri, büyük takdir topladı. İnanç ve kültürel ritüelleri bu denli çağda, şeffaf ve anlaşılır bir öz Türkçe ile yapabilmek, Ortadoğu’nun bugün İslamiyet adına yaşattığı tüm yanlış ve kötü şeyleri gölgelemektedir. Konuşmacılar coşku ve dikkatle dinlendi. Panel, çeşitli soru ve cevaplarla sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.