Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Selami Gürgüç ölümsüzleştiriliyor

GÜNCEL 19.11.2020 - 10:29, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1917+ kez okundu.
 

Selami Gürgüç ölümsüzleştiriliyor

Cumhuriyet Mahallesi Adnan Menderes Bulvarının doğu kısmında sitelerin arasında bulunan alana Çine Belediyesi tarafından yeni bir park yapıldı.

ÇİNE - Konu hakkında açıklamada bulunan Başkan Dinçer; İlçemiz Cumhuriyet Mahallesinde kooperatif ve sitelerin yoğun bulunduğu yerdeki vatandaşlarımızın talebi üzerine o bölgeye yeni bir park yaptık.Bu pandemi günlerinde vatandaşlarımızın bir nebze de olsa nefes alabileceği, çocuklarımızın oyunlar oynayabileceği alanlar yapmaya devam edeceğiz.Her zaman belirttiğim gibi erkeklerimiz kahvehanelere gidip vakit geçirebiliyorlar fakat kadın ve çocuklarımızın dışarıda zaman geçirebilecekleri parklardan başka yerleri yok.Bu yüzden yeni parklar yapmaya çalışıyoruz. Yeni yapılan bu parkımıza rahmetli Selami Gürgüç’ün adını vermeyi düşünüyoruz.Önümüzdeki mecliste konuyu gündeme alacağız.Hepimizin bildiği gibi Selami Gürgüç Çinemizin yetiştirdiği değerli bir ağabeyimizdi.Kendisi 1943 yılında İlçemiz Sağlık Köyünde doğmuş, İstanbul Gazetecilik Yüksekokulu'nu bitirdikten sonra Fransa'da Yönetim ve İş İdaresi okumuş, Sorbonne Üniversitesi'nde sosyal psikloji doktorasını tamamlamıştır. 1977-1980 arasında Aydın Milletvekili olarak TBMM'de yeraldı.Milletvekilliğinden sonra da Fortuna Tekstil'i kurmuş, Ege Bölgesi Hazır Giyim İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyeliği yapmış, İZFAŞ'ta murahhas üye ve genel müdür olarak görev almış, EGS Dış Ticaret AŞ'nin, EGSBANK'ın, TARGEV Tekstil Araştırma Geliştirme Vakfı'nın kurulmasına öncülük etmiştir.Kendisi EXPO’nun fikir babası olarak da biliniyor.Bizler de bu değerli büyüğümüzün ismini bu parkta yaşatmayı düşündük.İleriki dönemlerde de ilçemize hizmet eden, faydası bulunan, önde gelen kişilerin isimlerini park ve caddelerimize vermeyi düşünüyoruz. Yeni yapılan bu parkımızı mahalle halkımıza hayırlı olsun.Hemşerilerimden tek isteğim açık alanda da olsa sosyal mesafeye dikkat edelim, maskemizi takalım.Bu bizim için çok önemli, dedi.
Cumhuriyet Mahallesi Adnan Menderes Bulvarının doğu kısmında sitelerin arasında bulunan alana Çine Belediyesi tarafından yeni bir park yapıldı.

ÇİNE - Konu hakkında açıklamada bulunan Başkan Dinçer; İlçemiz Cumhuriyet Mahallesinde kooperatif ve sitelerin yoğun bulunduğu yerdeki vatandaşlarımızın talebi üzerine o bölgeye yeni bir park yaptık.Bu pandemi günlerinde vatandaşlarımızın bir nebze de olsa nefes alabileceği, çocuklarımızın oyunlar oynayabileceği alanlar yapmaya devam edeceğiz.Her zaman belirttiğim gibi erkeklerimiz kahvehanelere gidip vakit geçirebiliyorlar fakat kadın ve çocuklarımızın dışarıda zaman geçirebilecekleri parklardan başka yerleri yok.Bu yüzden yeni parklar yapmaya çalışıyoruz.

Yeni yapılan bu parkımıza rahmetli Selami Gürgüç’ün adını vermeyi düşünüyoruz.Önümüzdeki mecliste konuyu gündeme alacağız.Hepimizin bildiği gibi Selami Gürgüç Çinemizin yetiştirdiği değerli bir ağabeyimizdi.Kendisi 1943 yılında İlçemiz Sağlık Köyünde doğmuş, İstanbul Gazetecilik Yüksekokulu'nu bitirdikten sonra Fransa'da Yönetim ve İş İdaresi okumuş, Sorbonne Üniversitesi'nde sosyal psikloji doktorasını tamamlamıştır. 1977-1980 arasında Aydın Milletvekili olarak TBMM'de yeraldı.Milletvekilliğinden sonra da Fortuna Tekstil'i kurmuş, Ege Bölgesi Hazır Giyim İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyeliği yapmış, İZFAŞ'ta murahhas üye ve genel müdür olarak görev almış, EGS Dış Ticaret AŞ'nin, EGSBANK'ın, TARGEV Tekstil Araştırma Geliştirme Vakfı'nın kurulmasına öncülük etmiştir.Kendisi EXPO’nun fikir babası olarak da biliniyor.Bizler de bu değerli büyüğümüzün ismini bu parkta yaşatmayı düşündük.İleriki dönemlerde de ilçemize hizmet eden, faydası bulunan, önde gelen kişilerin isimlerini park ve caddelerimize vermeyi düşünüyoruz.

Yeni yapılan bu parkımızı mahalle halkımıza hayırlı olsun.Hemşerilerimden tek isteğim açık alanda da olsa sosyal mesafeye dikkat edelim, maskemizi takalım.Bu bizim için çok önemli, dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.