Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Şehitler, “Vefa Yürüyüşü” ile anılacak

GÜNCEL 23.04.2018 - 18:50, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2759+ kez okundu.
 

Şehitler, “Vefa Yürüyüşü” ile anılacak

Çanakkale Zaferi’nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıkları ile anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri’nin, 25 Nisan 2018 Çarşamba günü düzenlenecek olan “Vefa Yürüyüşü” ile Aydın’da anılacağı bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı kapsamında aziz şehitleri yad etmek üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak “Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale” sloganı ile anma programları gerçekleştirilecek. “57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü 09.30’da başlayacak” Bu programlar kapsamında Aydın'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek 57. Alay Şehitleri Anma Programı, ilk olarak Külliye Camisi’nde kılınacak sabah namazı ile başlayacak ve ardından Çanakkale Savaşı’nda askerlerin yediği yağlı buğday çorbası Külliye Cami önünde vatandaşlara ikram edilecek. Külliye Camisi’nde kılınacak sabah namazı ve çorba ikramının ardından katılımcılara ve gençlere Aydın Gençlik Merkezinde “Çanakkale” konulu belgesel izletilecek. Tüm Aydınlıların davetli olduğu 57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü’nün, saat 09.30’da Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayacağı açıklandı. Kortej yürüyüşünün ardından Kemer Mezarlığı Programı ve Şehitlik ziyareti gerçekleştirilecek. Şehitlik ziyaretinin ardından şehitler için lokma hayrı yapılacak, Kuran-ı Kerim tilaveti okunacak. İl Müdürü Demir Vatandaşları Davet Etti Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “ilimizde gerçekleştirecek olduğumuz 57. Piyade Alayı Şehitleri anma programında gençlerimizle birlikte şehitlerimizi anmak ve ruhlarına bir dua göndermek için bir arada olacağız. Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale” sloganıyla düzenlediğimiz programa tüm Aydın halkımızı ve gençlerimizi davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Çanakkale Zaferi’nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıkları ile anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri’nin, 25 Nisan 2018 Çarşamba günü düzenlenecek olan “Vefa Yürüyüşü” ile Aydın’da anılacağı bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı kapsamında aziz şehitleri yad etmek üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak “Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale” sloganı ile anma programları gerçekleştirilecek.

“57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü 09.30’da başlayacak”

Bu programlar kapsamında Aydın'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek 57. Alay Şehitleri Anma Programı, ilk olarak Külliye Camisi’nde kılınacak sabah namazı ile başlayacak ve ardından Çanakkale Savaşı’nda askerlerin yediği yağlı buğday çorbası Külliye Cami önünde vatandaşlara ikram edilecek.

Külliye Camisi’nde kılınacak sabah namazı ve çorba ikramının ardından katılımcılara ve gençlere Aydın Gençlik Merkezinde “Çanakkale” konulu belgesel izletilecek.

Tüm Aydınlıların davetli olduğu 57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü’nün, saat 09.30’da Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayacağı açıklandı. Kortej yürüyüşünün ardından Kemer Mezarlığı Programı ve Şehitlik ziyareti gerçekleştirilecek. Şehitlik ziyaretinin ardından şehitler için lokma hayrı yapılacak, Kuran-ı Kerim tilaveti okunacak.

İl Müdürü Demir Vatandaşları Davet Etti

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “ilimizde gerçekleştirecek olduğumuz 57. Piyade Alayı Şehitleri anma programında gençlerimizle birlikte şehitlerimizi anmak ve ruhlarına bir dua göndermek için bir arada olacağız. Yeniden Diriliş Aynı Ruhla Çanakkale” sloganıyla düzenlediğimiz programa tüm Aydın halkımızı ve gençlerimizi davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.