Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Şehirlerdeki engeller kaldırılsın

EKONOMİ 22.08.2016 - 11:37, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3720+ kez okundu.
 

Şehirlerdeki engeller kaldırılsın

Aydın ve ilçelerindeki şehir yaşantısında engellilere engel teşkil eden unsurlara karşı çarşı esnafından destek geldi.

AYDIN- Söke ilçesinde esnaflık yapan İbrahim Türktür, şehir yaşantısın da engellilere yönelik yapılan hizmetlerin yetersiz olduğunu savunarak, şehir merkezinde ana bulvarların dışında sokak ve birçok cadde kaldırımları engellilere uygun olmadığını söyledi. Duyarlık göstereme gördüğü tüm engelleri yazarak yetkililere ulaştırmaya çalıştığını ifade eden Türktür, “Çok eski bir yerleşim yeri olan Söke ilçesin de İstasyon Caddesi dışın da engellilerin rahatlıkla tekerlekli sandalyesi gezme olanağı maalesef yok. Engelliler için umumi tuvalet, sosyal aktivitelerin yapılacağı ve eğlenebilecek park maalesef olmadığı gibi engellilerin odalara, derneklere ve derdini anlatmak için resmi kurumlara çıkmada dahi engeller var. Bir esnaf olarak gördüklerim tüm engelleri yazarak yetkililere ulaştırmaya çalışıyorum. Engelli dernekleri ve bazı sivil toplum kuruluşları engellileri ön plana alarak bağış işine eğlenceyi de katarak yardım topladıkları, toplanan yardımları engellilere hizmet olarak birçoğu dönmediği aşinadır. Maalesef engellilere yönelik yapılan hizmetler yetersiz” diye konuştu. Devletin engellilere yönelik yasa kapsamın da gereken maddi katkıyı sağladığını belirten Türktür, engellilerin çarşı merkezlerin de karşılaştıkları tüm engelleri kağıda döktüğünü ve en üst makamlara mektup aracılığıyla ileteceklerini sözlerine ekledi.
Aydın ve ilçelerindeki şehir yaşantısında engellilere engel teşkil eden unsurlara karşı çarşı esnafından destek geldi.

AYDIN- Söke ilçesinde esnaflık yapan İbrahim Türktür, şehir yaşantısın da engellilere yönelik yapılan hizmetlerin yetersiz olduğunu savunarak, şehir merkezinde ana bulvarların dışında sokak ve birçok cadde kaldırımları engellilere uygun olmadığını söyledi.

Duyarlık göstereme gördüğü tüm engelleri yazarak yetkililere ulaştırmaya çalıştığını ifade eden Türktür, “Çok eski bir yerleşim yeri olan Söke ilçesin de İstasyon Caddesi dışın da engellilerin rahatlıkla tekerlekli sandalyesi gezme olanağı maalesef yok. Engelliler için umumi tuvalet, sosyal aktivitelerin yapılacağı ve eğlenebilecek park maalesef olmadığı gibi engellilerin odalara, derneklere ve derdini anlatmak için resmi kurumlara çıkmada dahi engeller var. Bir esnaf olarak gördüklerim tüm engelleri yazarak yetkililere ulaştırmaya çalışıyorum. Engelli dernekleri ve bazı sivil toplum kuruluşları engellileri ön plana alarak bağış işine eğlenceyi de katarak yardım topladıkları, toplanan yardımları engellilere hizmet olarak birçoğu dönmediği aşinadır. Maalesef engellilere yönelik yapılan hizmetler yetersiz” diye konuştu.

Devletin engellilere yönelik yasa kapsamın da gereken maddi katkıyı sağladığını belirten Türktür, engellilerin çarşı merkezlerin de karşılaştıkları tüm engelleri kağıda döktüğünü ve en üst makamlara mektup aracılığıyla ileteceklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.