Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

‘Şehir Hastanelerinden vazgeçin’

SAĞLIK 20.09.2017 - 12:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3210+ kez okundu.
 

‘Şehir Hastanelerinden vazgeçin’

Aydın Tabip Odası, ciddi anlamda kamu zararı olacağını açıkladı

AYDIN-Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu, olağanüstü hal döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerin sağlık sektörüne olan yansımalarını değerlendirdi. Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, yaptığı açıklamada, kendilerinin karşı çıkmalarına rağmen Sağlık Bakanlığı Teşkilat yapısının 02 Kasım 2001 tarihinde 633 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirildiğini ve yeni KHK’lar ile değişiklerin devam edeceğini iddia etti. Karagözlü, 694 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığının teşkilat yapısında yeni değişikliklerin olacağını öne sürerek şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı uzun zamandır başta Türk Tabipler Birliği olmak üzere meslek odaları, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının bilgi ve birikiminden yararlanmayı ret etmiştir. Sonuç ortadadır. Bir kez daha görevimizi yapıyoruz. Buradan yeni Sağlık Bakanımızı uyarıyoruz. 5-6 yıl sonra aynı duruma düşmemek için Şehir Hastaneleri sevdanızdan vazgeçin. Şehir hastaneleri ciddi anlamda kamu zararına neden olmaktadır. Esas yapılması gereken halkın sağlık sorunlarına, hekim ve sağlık çalışanlarının birikmiş sorunlarıyla ilgilenmektir. Sağlık Bakanlığı ülkemizin sağlık politikalarını başta üniversite ve meslek örgütleri olmak üzere tüm paydaşların görüşleri alındığı bir süreçle yön vermelidir. Bizler Aydın Tabip Odası olarak ülkemiz insanlarının sağlığının tarafındayız. İnsanlarımızın sağlığının da ancak ortak akıl ve işbirliği ile sağlanabileceğine inanıyoruz.”
Aydın Tabip Odası, ciddi anlamda kamu zararı olacağını açıkladı

AYDIN-Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu, olağanüstü hal döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerin sağlık sektörüne olan yansımalarını değerlendirdi.

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, yaptığı açıklamada, kendilerinin karşı çıkmalarına rağmen Sağlık Bakanlığı Teşkilat yapısının 02 Kasım 2001 tarihinde 633 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirildiğini ve yeni KHK’lar ile değişiklerin devam edeceğini iddia etti.

Karagözlü, 694 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığının teşkilat yapısında yeni değişikliklerin olacağını öne sürerek şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığı uzun zamandır başta Türk Tabipler Birliği olmak üzere meslek odaları, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının bilgi ve birikiminden yararlanmayı ret etmiştir. Sonuç ortadadır. Bir kez daha görevimizi yapıyoruz.

Buradan yeni Sağlık Bakanımızı uyarıyoruz. 5-6 yıl sonra aynı duruma düşmemek için Şehir Hastaneleri sevdanızdan vazgeçin. Şehir hastaneleri ciddi anlamda kamu zararına neden olmaktadır. Esas yapılması gereken halkın sağlık sorunlarına, hekim ve sağlık çalışanlarının birikmiş sorunlarıyla ilgilenmektir. Sağlık Bakanlığı ülkemizin sağlık politikalarını başta üniversite ve meslek örgütleri olmak üzere tüm paydaşların görüşleri alındığı bir süreçle yön vermelidir.

Bizler Aydın Tabip Odası olarak ülkemiz insanlarının sağlığının tarafındayız. İnsanlarımızın sağlığının da ancak ortak akıl ve işbirliği ile sağlanabileceğine inanıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.