Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Şehir devletçikleri mi kurulacak?

SİYASET 03.04.2019 - 16:15, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4000+ kez okundu.
 

Şehir devletçikleri mi kurulacak?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Sistemi değiştirelim, sadece büyükşehir başkanı seçilsin" sözlerine tepkiler artıyor.

AYDIN- MHP Aydın Eski Milletvekili Ali Uzunırmak, bu önerinin “Şehir Devletçikleri” ve “Eyalet Sistemi” kurulmasına kadar gideceğini belirterek sert tepki gösterdi. Bahçeli’nin, 22 Kasım 2016 ve 2 Nisan 2019 konuşmalarından sosyal medya hesabından bölümler aktaran Uzunırmak, bu gidişi, “Sistemi merdiven usulü basamak basamak veya hazmettire hazmettire inşa ediyorlar” şeklinde yorumladı. Uzunırmak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Sayın. Bahçeli, 22 Kasım 2016 Salı günü grup toplantısında, ‘Anayasa değişikliğini dar kapsamlı tutmanın yararlı olacağı kanaatindeyiz. Merdiven usulü ile basamakları adım adım çıkarak, Türkiye'yi büyük bir sorundan kurtarabiliriz’ demişti. Sayın Bahçeli’nin 02 Nisan 2019 basın açıklaması, ‘SİSTEMİ DEĞİŞTİRELİM, SADECE BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI SEÇİLSİN’ ‘Büyükşehir belediye başkanlığı seçimi olsun olmasına, ama ilçelerdeki irade Büyükşehir’e istikamet çizmiyorsa, etki etmiyorsa buna ne diyeceğiz, nasıl yorumlayacağız? Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin. Hiç olmazsa büyükşehir ölçeğinde hem bir tutarlılık, hem bir ahenk, hem de bir denge sağlanmış olur. Tıpkı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde olduğu gibi. Bu kapsamda da merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında tam bir uyum sağlanarak Türkiye daha da güçlenmiş hale gelecektir.’ Sistemi merdiven usulü basamak basamak veya hazmettire hazmettire inşa ediyorlar.” 'ŞEHİR DEVLERÇİKLERİ' Ali Uzunırmak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun sonu; a) muhtemel AKP-MHP bütünleşmesi, b) Ülkemizde seçilen Büyükşehir Belediye Başkanlarının, ilçe belediye başkanları ve organlarını atamasıyla kurulacak Şehir Devletçikleri, c) Büyükşehir (Bütün) olmayan yerlerde de aynı uygulama, d) Eyalet sistemine geçiş! 'MERDİVEN ÇIKILDI' Türk milliyetçileri, ister parti içi, ister genel siyasette, karşıtlık, hasımlık üzerinden şartlandırarak konum ve davranışlarını tayin etmemeliler. Biz biziz. Türk milliyetçileriyiz. Müstesna ve müstakil, bağımsız ve bağlantısız bir dünya görüşünün, iddianın sahipleriyiz! Bilhassa duygu yüklü gençlerimize ve akli selime çağrımızdır selam, sevgi ve saygılarımla.”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Sistemi değiştirelim, sadece büyükşehir başkanı seçilsin" sözlerine tepkiler artıyor.

AYDIN- MHP Aydın Eski Milletvekili Ali Uzunırmak, bu önerinin “Şehir Devletçikleri” ve “Eyalet Sistemi” kurulmasına kadar gideceğini belirterek sert tepki gösterdi.

Bahçeli’nin, 22 Kasım 2016 ve 2 Nisan 2019 konuşmalarından sosyal medya hesabından bölümler aktaran Uzunırmak, bu gidişi, “Sistemi merdiven usulü basamak basamak veya hazmettire hazmettire inşa ediyorlar” şeklinde yorumladı. Uzunırmak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Sayın. Bahçeli, 22 Kasım 2016 Salı günü grup toplantısında, ‘Anayasa değişikliğini dar kapsamlı tutmanın yararlı olacağı kanaatindeyiz. Merdiven usulü ile basamakları adım adım çıkarak, Türkiye'yi büyük bir sorundan kurtarabiliriz’ demişti.

Sayın Bahçeli’nin 02 Nisan 2019 basın açıklaması,

‘SİSTEMİ DEĞİŞTİRELİM, SADECE BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI SEÇİLSİN’

‘Büyükşehir belediye başkanlığı seçimi olsun olmasına, ama ilçelerdeki irade Büyükşehir’e istikamet çizmiyorsa, etki etmiyorsa buna ne diyeceğiz, nasıl yorumlayacağız? Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin. Hiç olmazsa büyükşehir ölçeğinde hem bir tutarlılık, hem bir ahenk, hem de bir denge sağlanmış olur. Tıpkı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde olduğu gibi. Bu kapsamda da merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında tam bir uyum sağlanarak Türkiye daha da güçlenmiş hale gelecektir.’ Sistemi merdiven usulü basamak basamak veya hazmettire hazmettire inşa ediyorlar.”

'ŞEHİR DEVLERÇİKLERİ'

Ali Uzunırmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun sonu; a) muhtemel AKP-MHP bütünleşmesi, b) Ülkemizde seçilen Büyükşehir Belediye Başkanlarının, ilçe belediye başkanları ve organlarını atamasıyla kurulacak Şehir Devletçikleri, c) Büyükşehir (Bütün) olmayan yerlerde de aynı uygulama, d) Eyalet sistemine geçiş!

'MERDİVEN ÇIKILDI'

Türk milliyetçileri, ister parti içi, ister genel siyasette, karşıtlık, hasımlık üzerinden şartlandırarak konum ve davranışlarını tayin etmemeliler. Biz biziz. Türk milliyetçileriyiz. Müstesna ve müstakil, bağımsız ve bağlantısız bir dünya görüşünün, iddianın sahipleriyiz! Bilhassa duygu yüklü gençlerimize ve akli selime çağrımızdır selam, sevgi ve saygılarımla.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.