Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Şehidin ismini ölümsüzleştirecek

YAŞAM 06.08.2016 - 00:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3056+ kez okundu.
 

Şehidin ismini ölümsüzleştirecek

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Aydınlı polis memuru Nedip Cengiz Eker'in isminin Efeler'de yeni yapılan bir parka verileceği bildirildi.

AYDIN- 15 Temmuz Cuma gecesi FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı Marmaris’te suikast girişiminde şehit olan polislerden Nedip Cengiz Eker’in babası Nihat Eker, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'ı makamında ziyaret etti. PARKA OĞLUNUN İSMİNİN VERİLMESİNİ İSTEDİ Oğlunun şehit düşmesinden dolayı üzüntüsünü dile getiren Eker, "Oğlum vatan için canını vererek şehit oldu. Kendisinin acısı hala dün gibi yüreğimizi yakıyor. Belediye başkanımızın parklara şehitlerin, Aydın'a ve ülkemize mal olmuş kişilerin isimlerini verdiğini biliyorum. Bu yüzden kendisini ziyaret etmek istedim. Başkanımızdan ricam ilçede yeni yapılacak bir parka oğlumun ismini vererek, bizi onurlandırması olacak" diye konuştu. "15 TEMMUZDA KARANLIK GECEDEN AYDINLIK TÜRKİYE'YE UYANDIK" 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ülkemiz karanlık bir geceden, aydınlık bir Türkiye'ye uyandığını kaydeden Başkan Özakcan, şunları söyledi: "Türkiye olarak Cumhuriyet tarihimizde benzerini görmediğimiz bir darbe girişimini ve ordumuzu, emniyet güçlerimizi, milletimizi bölmeye yönelik sivil vatandaşlarımızdan Cumhurbaşkanımıza kadar canların kast edilmek istendiği bir vahşet yaşadık. Şu anda hiç birimiz buralarda olmaya bilirdik. Hepimize geçmiş olsun diyor, şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize acil şifalar ve milletimize de sabırlar diliyorum. Bundan sonra hepimize düşen görev birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, demokrasimizi geliştirmek ve Cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. Toplumuzda ayrışmaya, kutuplaşmaya, cepheleşmeye neden olacak davranış ve söylemlerden herkesin kaçınmasına ihtiyacımız vardır. Rabbim milletimizi her türlü, kazalardan, belalardan ve darbelerden esirgesin, bir daha ulusça böyle acı ve üzüntüler yaşatmasın. Hepimize geçmiş olsun." ŞEHİDİN İSMİNİN VERİLMESİ İÇİN SÖZ VERDİ Yeni yapılacak parklardan birine Aydınlı Şehit Polis Memuru Nedip Cengiz Eker'in isminin verilmesi yönünde baba Eker'e söz veren Özakcan, "Ülkemizde hemen hemen her gün gelen şehit haberleri hepimizin yüreğini yakıyor. Nihat beyin talebi doğrultusunda yeni yapılacak bir parka şehit kardeşimizin ismini vererek ölümsüzleştireceğiz. Parkımızın açılışına da Eker ailesinin katılması bizlere onur verecektir" diye konuştu.    
15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Aydınlı polis memuru Nedip Cengiz Eker'in isminin Efeler'de yeni yapılan bir parka verileceği bildirildi.

AYDIN- 15 Temmuz Cuma gecesi FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı Marmaris’te suikast girişiminde şehit olan polislerden Nedip Cengiz Eker’in babası Nihat Eker, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'ı makamında ziyaret etti.

PARKA OĞLUNUN İSMİNİN VERİLMESİNİ İSTEDİ

Oğlunun şehit düşmesinden dolayı üzüntüsünü dile getiren Eker, "Oğlum vatan için canını vererek şehit oldu. Kendisinin acısı hala dün gibi yüreğimizi yakıyor. Belediye başkanımızın parklara şehitlerin, Aydın'a ve ülkemize mal olmuş kişilerin isimlerini verdiğini biliyorum. Bu yüzden kendisini ziyaret etmek istedim. Başkanımızdan ricam ilçede yeni yapılacak bir parka oğlumun ismini vererek, bizi onurlandırması olacak" diye konuştu.

"15 TEMMUZDA KARANLIK GECEDEN AYDINLIK TÜRKİYE'YE UYANDIK"

15 Temmuz darbe girişimi gecesi ülkemiz karanlık bir geceden, aydınlık bir Türkiye'ye uyandığını kaydeden Başkan Özakcan, şunları söyledi:

"Türkiye olarak Cumhuriyet tarihimizde benzerini görmediğimiz bir darbe girişimini ve ordumuzu, emniyet güçlerimizi, milletimizi bölmeye yönelik sivil vatandaşlarımızdan Cumhurbaşkanımıza kadar canların kast edilmek istendiği bir vahşet yaşadık. Şu anda hiç birimiz buralarda olmaya bilirdik. Hepimize geçmiş olsun diyor, şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize acil şifalar ve milletimize de sabırlar diliyorum. Bundan sonra hepimize düşen görev birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, demokrasimizi geliştirmek ve Cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. Toplumuzda ayrışmaya, kutuplaşmaya, cepheleşmeye neden olacak davranış ve söylemlerden herkesin kaçınmasına ihtiyacımız vardır. Rabbim milletimizi her türlü, kazalardan, belalardan ve darbelerden esirgesin, bir daha ulusça böyle acı ve üzüntüler yaşatmasın. Hepimize geçmiş olsun."

ŞEHİDİN İSMİNİN VERİLMESİ İÇİN SÖZ VERDİ

Yeni yapılacak parklardan birine Aydınlı Şehit Polis Memuru Nedip Cengiz Eker'in isminin verilmesi yönünde baba Eker'e söz veren Özakcan, "Ülkemizde hemen hemen her gün gelen şehit haberleri hepimizin yüreğini yakıyor. Nihat beyin talebi doğrultusunda yeni yapılacak bir parka şehit kardeşimizin ismini vererek ölümsüzleştireceğiz. Parkımızın açılışına da Eker ailesinin katılması bizlere onur verecektir" diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.