Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Seçim vaatlerini sordu

SİYASET 08.11.2018 - 15:09, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2775+ kez okundu.
 

Seçim vaatlerini sordu

İYİ Parti Aydın Milletvekili Sezgin, komisyonda konuştu

AYDIN- İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, Aydın’a vaat edilen yatırım projelerinin akıbetinin sordu. Milletvekili Sezgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, Aydın’ın ulaştırma ve altyapı açısından yaşadığı sorunları dile getirerek, yıllardır beklenen ve her seçim döneminde vaat edilen Aydın Çıldır Havalimanı, Aydın-Denizli Otoyolu ve İzmir-Aydın Hızlı Tren Hattı gibi yatırımların bir an önce tamamlanarak Aydın halkının kullanımına sunulması çağrısı yaptı. Aydın Milletvekili Sezgin, Aydın için uzun yıllardan beri konuşulan havalimanı projesinde hiçbir ilerleme kaydedilemediğini vurgulayarak, Aydın Ticaret Odası başta olmak üzere çeşitli kurumların raporlarında belirtildiği gibi Aydın Çıldır Havalimanı’nın hem fizibil, hem rantabl bir proje olduğunu söyledi. İzmir-Aydın Hızlı Tren Hattı konusuna da değinen Aydın Sezgin, “Aydın'ın ısrarla beklediği bir diğer yatırım ise, hızlı tren projesidir. Demiryolu tarihimizin ilk hattı biliyorsunuz İzmir-Aydın demiryoludur ve bugün tam anlamıyla teknoloji açısından çağ dışıdır” dedi. Sezgin, ayrıca, Aydın-Denizli Otoyolu Projesi ihalesinin de art arda ertelenmesini eleştirerek, projenin geçiştirildiğine ve Aydın halkının oyalandığına vurgu yaptı. Aydın Sezgin, “İhale geçtiğimiz ay 3'üncü defa ertelenmiştir. Uzun yıllardır gündemde olmasına rağmen henüz adım atılamamıştır. Ekonomimizin mevcut şartlarında bu projenin broşürde belirttiğiniz yöntemlerle gerçekleştirilebileceğine sahiden inanıyor musunuz Sayın Bakan?” şeklinde konuştu. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, muhtelif seçim dönemlerinde Ak Parti tarafından vaat edilen bu üç önemli proje konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın görüşlerini ve bakanlığın yapmayı planladığı çalışmaların açıklanmasını talep ettiğini sözlerine ekledi. Bakan Turhan, soruların ardından yaptığı konuşmada, Sezgin’in sorularına yanıt vermedi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısı, Aydın’ın sorunlarına değinilmeden sona erdi.
İYİ Parti Aydın Milletvekili Sezgin, komisyonda konuştu

AYDIN- İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, Aydın’a vaat edilen yatırım projelerinin akıbetinin sordu.

Milletvekili Sezgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, Aydın’ın ulaştırma ve altyapı açısından yaşadığı sorunları dile getirerek, yıllardır beklenen ve her seçim döneminde vaat edilen Aydın Çıldır Havalimanı, Aydın-Denizli Otoyolu ve İzmir-Aydın Hızlı Tren Hattı gibi yatırımların bir an önce tamamlanarak Aydın halkının kullanımına sunulması çağrısı yaptı.

Aydın Milletvekili Sezgin, Aydın için uzun yıllardan beri konuşulan havalimanı projesinde hiçbir ilerleme kaydedilemediğini vurgulayarak, Aydın Ticaret Odası başta olmak üzere çeşitli kurumların raporlarında belirtildiği gibi Aydın Çıldır Havalimanı’nın hem fizibil, hem rantabl bir proje olduğunu söyledi.

İzmir-Aydın Hızlı Tren Hattı konusuna da değinen Aydın Sezgin, “Aydın'ın ısrarla beklediği bir diğer yatırım ise, hızlı tren projesidir. Demiryolu tarihimizin ilk hattı biliyorsunuz İzmir-Aydın demiryoludur ve bugün tam anlamıyla teknoloji açısından çağ dışıdır” dedi.

Sezgin, ayrıca, Aydın-Denizli Otoyolu Projesi ihalesinin de art arda ertelenmesini eleştirerek, projenin geçiştirildiğine ve Aydın halkının oyalandığına vurgu yaptı. Aydın Sezgin, “İhale geçtiğimiz ay 3'üncü defa ertelenmiştir. Uzun yıllardır gündemde olmasına rağmen henüz adım atılamamıştır. Ekonomimizin mevcut şartlarında bu projenin broşürde belirttiğiniz yöntemlerle gerçekleştirilebileceğine sahiden inanıyor musunuz Sayın Bakan?” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, muhtelif seçim dönemlerinde Ak Parti tarafından vaat edilen bu üç önemli proje konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın görüşlerini ve bakanlığın yapmayı planladığı çalışmaların açıklanmasını talep ettiğini sözlerine ekledi. Bakan Turhan, soruların ardından yaptığı konuşmada, Sezgin’in sorularına yanıt vermedi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısı, Aydın’ın sorunlarına değinilmeden sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.