Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Savaş: Paket çiftçilerimize hayırlı olsun

SAĞLIK 29.12.2018 - 15:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2813+ kez okundu.
 

Savaş: Paket çiftçilerimize hayırlı olsun

AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, üreticilere yönelik büyük destek paketini kamuoyuyla paylaştığını belirterek, “Hayırlı olsun” dedi.

AYDIN- Destek paketini değerlendiren Savaş, açıklanan paketin çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, iktidar olarak çiftçileri desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Üç farklı alanda üreticilere 972 milyon 436 bin TL ödeneceğinin altını çizen Savaş, “2018 Temmuz-Ağustos döneminde üretilen 1 milyon 588 bin ton çiğ süt için 119 milyon 21 bin lira destekleme ödemesine dün akşam başlandı. 253 milyon TL de önümüzdeki hafta ödenecek miktar. İlk üç ayda olmak kaydıyla süte litre başına 10 kuruş olan destek, 25 kuruşa çıkarıldı" dedi. 50 HAYVANCILIK PROJESINE 37 MİLYON HİBE VERİLECEK Hibe destek programlarının önümüzdeki süreçte hız kazanacağını belirten Mustafa Savaş, bakanlığın açıkladığı paketin çiftçi ve üreticide büyük bir sevince neden olduğunu da ifade etti. 41 ilimizdeki hayvancılık yatırımlarına da yüzde 50 hibe desteğine devam edileceğini ifade eden Savaş, şunları söyledi: "Kırsal kalkınmaya destek için de 50 hayvancılık projesine 37 milyon lira hibe verilecek. Tarım Bakanlığımız atıl durumdaki 2 milyon hektar tarım alanlarından 13 milyon lira kazanç elde etmiş olacak. Tarımsal desteklerimiz 2018'de toplamda 14,5 milyardı. Tarım Bakanımızın açıkladığı rakamla bu destek 2019'da da 16,1 milyar liraya çıkıyor. Ayrıca besicilik yapan 48 bin 400 ücretimize Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından ruhsatlandırılan kesimhanelerde kesilen 314 bin 532 büyükbaş hayvan için de toplam 78 milyon 790 bin lira besi desteği ödemesi yapılacak. Ayrıca gübrede yüzde 15’lik bir indirim gerçekleştirilmişti, yüzde 5 daha geliyor. Vatandaşlarımızla el ele vererek daha fazla üretecek ve hep birlikte daha fazla güçlenerek bu süreçten çıkacağız.”
AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, üreticilere yönelik büyük destek paketini kamuoyuyla paylaştığını belirterek, “Hayırlı olsun” dedi.

AYDIN- Destek paketini değerlendiren Savaş, açıklanan paketin çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, iktidar olarak çiftçileri desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Üç farklı alanda üreticilere 972 milyon 436 bin TL ödeneceğinin altını çizen Savaş, “2018 Temmuz-Ağustos döneminde üretilen 1 milyon 588 bin ton çiğ süt için 119 milyon 21 bin lira destekleme ödemesine dün akşam başlandı. 253 milyon TL de önümüzdeki hafta ödenecek miktar. İlk üç ayda olmak kaydıyla süte litre başına 10 kuruş olan destek, 25 kuruşa çıkarıldı" dedi.

50 HAYVANCILIK PROJESINE 37 MİLYON HİBE VERİLECEK

Hibe destek programlarının önümüzdeki süreçte hız kazanacağını belirten Mustafa Savaş, bakanlığın açıkladığı paketin çiftçi ve üreticide büyük bir sevince neden olduğunu da ifade etti.

41 ilimizdeki hayvancılık yatırımlarına da yüzde 50 hibe desteğine devam edileceğini ifade eden Savaş, şunları söyledi:

"Kırsal kalkınmaya destek için de 50 hayvancılık projesine 37 milyon lira hibe verilecek. Tarım Bakanlığımız atıl durumdaki 2 milyon hektar tarım alanlarından 13 milyon lira kazanç elde etmiş olacak. Tarımsal desteklerimiz 2018'de toplamda 14,5 milyardı. Tarım Bakanımızın açıkladığı rakamla bu destek 2019'da da 16,1 milyar liraya çıkıyor.

Ayrıca besicilik yapan 48 bin 400 ücretimize Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından ruhsatlandırılan kesimhanelerde kesilen 314 bin 532 büyükbaş hayvan için de toplam 78 milyon 790 bin lira besi desteği ödemesi yapılacak. Ayrıca gübrede yüzde 15’lik bir indirim gerçekleştirilmişti, yüzde 5 daha geliyor. Vatandaşlarımızla el ele vererek daha fazla üretecek ve hep birlikte daha fazla güçlenerek bu süreçten çıkacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.