Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Savaş, bütçeyi savundu

SİYASET 23.12.2018 - 19:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2251+ kez okundu.
 

Savaş, bütçeyi savundu

2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edildiğini anımsatan AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, “2023'e dört kala, devlet ve millet olarak kararlı adımlarla hedefimize doğru yürüyor, aziz milletimize verdiğimiz büyük sözü yerine getirmenin de gayretiyle yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz” dedi.

AYDIN- Bütçe görüşmelerinin bitimi nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Mustafa Savaş, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bütçemizde en büyük pay alan bakanlıklardan birisi yine Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı oldu. Çünkü hizmetimizin merkezinde yine insan var, yine kalkınma ve büyüme var. Milli Eğitim Bakanlığımız, yaklaşık 161 milyar 611 milyon TL bütçesiyle genel bütçeden yüzde 17'lik bir oranla en fazla pay alan bakanlıklarımızdan olmuştur” diye konuştu. Bakanlığın gelecek nesilleri başarıyla inşa edeceğini, 2053 ve 2071 Türkiye’sine en büyük insan kaynağı yatırımını gerçekleştireceğini savunan Savaş, şunları söyledi: “Sağlık harcamalarına genel bütçeden yaklaşık 157 milyar TL kaynak aktarılırken, 2002 yılında yüzde 11,3 olan sağlık harcamalarının bütçe içerisindeki payı 2019 yılında yüzde 16,3’e çıkarılmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizde sağlık yatırımlarımız da hız kesmeden devam ediyor ve Sağlık Bakanlığımız tarafından 2019-2021 yılları arasında inşallah 19 bin 782 yataklı 168 hastanenin tamamlanması planlanıyor. 2023'e dört kala, devlet ve millet olarak kararlı adımlarla hedefimize doğru yürüyor, aziz milletimize verdiğimiz büyük sözü yerine getirmenin de gayretiyle yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu inançla 2019 yılında genel bütçeden toplam yatırımlar için yaklaşık 65,1 milyar TL bir kaynak aktarımı öngörülürken aziz milletimizin de yeni yatırımlara hızla kavuşması sağlanacaktır.” YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLACAK 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin, Türk Demokrasi tarihi, istiklal ve istikbalimiz için çok önemli ve başarıyla geçilmesi gereken büyük bir imtihan olduğunu ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Millet iradesi zayıf düşsün, vatan ve bayrak mücadelesi zafiyet versin diye ellerini ovuşturarak bekleyenler varken unutulmaması gereken en önemli unsur, Cumhur İttifakımızın ortak gayesinin bütün vatan sathında vatan ve bayrak savunması olduğudur. AK Parti, kurulduğu günden bugüne, gerek yerel yönetimlerde gerekse merkezi yönetimde her zaman için hizmet noktasını vatandaş olarak belirleyerek eşsiz çalışmalar sunmuş ve büyük bir inançla çok büyük projeleri başarıyla hayata geçirmiştir. Bütün bunların haklı gururuyla belirtmek gerekirse asıl yatırımlar şimdi başlıyor diyebiliriz. Cumhur İttifakımız, yerel seçimler sonrasında aziz milletimize kaliteli hizmetleri ve büyük projeleri hayata geçirmek için yola çıkıyor, 31 Mart günü gerçekleşecek olan seçimlerde Türk Demokrasi tarihimizde çok büyük bir zafer yazmak için gün sayıyor. Eminiz ki 31 Mart 2019 tarihi, belediyecilikte yeni bir dönemin başlangıcı olacak ve aziz milletimiz 2023 hedefine bir adım daha yaklaşacaktır.”
2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edildiğini anımsatan AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, “2023'e dört kala, devlet ve millet olarak kararlı adımlarla hedefimize doğru yürüyor, aziz milletimize verdiğimiz büyük sözü yerine getirmenin de gayretiyle yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz” dedi.

AYDIN- Bütçe görüşmelerinin bitimi nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Mustafa Savaş, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bütçemizde en büyük pay alan bakanlıklardan birisi yine Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı oldu. Çünkü hizmetimizin merkezinde yine insan var, yine kalkınma ve büyüme var. Milli Eğitim Bakanlığımız, yaklaşık 161 milyar 611 milyon TL bütçesiyle genel bütçeden yüzde 17'lik bir oranla en fazla pay alan bakanlıklarımızdan olmuştur” diye konuştu.

Bakanlığın gelecek nesilleri başarıyla inşa edeceğini, 2053 ve 2071 Türkiye’sine en büyük insan kaynağı yatırımını gerçekleştireceğini savunan Savaş, şunları söyledi:

“Sağlık harcamalarına genel bütçeden yaklaşık 157 milyar TL kaynak aktarılırken, 2002 yılında yüzde 11,3 olan sağlık harcamalarının bütçe içerisindeki payı 2019 yılında yüzde 16,3’e çıkarılmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizde sağlık yatırımlarımız da hız kesmeden devam ediyor ve Sağlık Bakanlığımız tarafından 2019-2021 yılları arasında inşallah 19 bin 782 yataklı 168 hastanenin tamamlanması planlanıyor.

2023'e dört kala, devlet ve millet olarak kararlı adımlarla hedefimize doğru yürüyor, aziz milletimize verdiğimiz büyük sözü yerine getirmenin de gayretiyle yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz.

Bu inançla 2019 yılında genel bütçeden toplam yatırımlar için yaklaşık 65,1 milyar TL bir kaynak aktarımı öngörülürken aziz milletimizin de yeni yatırımlara hızla kavuşması sağlanacaktır.”

YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLACAK

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin, Türk Demokrasi tarihi, istiklal ve istikbalimiz için çok önemli ve başarıyla geçilmesi gereken büyük bir imtihan olduğunu ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Millet iradesi zayıf düşsün, vatan ve bayrak mücadelesi zafiyet versin diye ellerini ovuşturarak bekleyenler varken unutulmaması gereken en önemli unsur, Cumhur İttifakımızın ortak gayesinin bütün vatan sathında vatan ve bayrak savunması olduğudur.

AK Parti, kurulduğu günden bugüne, gerek yerel yönetimlerde gerekse merkezi yönetimde her zaman için hizmet noktasını vatandaş olarak belirleyerek eşsiz çalışmalar sunmuş ve büyük bir inançla çok büyük projeleri başarıyla hayata geçirmiştir.

Bütün bunların haklı gururuyla belirtmek gerekirse asıl yatırımlar şimdi başlıyor diyebiliriz.

Cumhur İttifakımız, yerel seçimler sonrasında aziz milletimize kaliteli hizmetleri ve büyük projeleri hayata geçirmek için yola çıkıyor, 31 Mart günü gerçekleşecek olan seçimlerde Türk Demokrasi tarihimizde çok büyük bir zafer yazmak için gün sayıyor.

Eminiz ki 31 Mart 2019 tarihi, belediyecilikte yeni bir dönemin başlangıcı olacak ve aziz milletimiz

2023 hedefine bir adım daha yaklaşacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.