Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Satışları TBMM gündemine taşıdı

SİYASET 22.08.2019 - 17:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3338+ kez okundu.
 

Satışları TBMM gündemine taşıdı

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, 29 farklı taşınmazın özelleştirilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı’nı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

AYDIN- TBMM Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Milletvekili Sezgin, “15 Ağustos 2019 tarih ve 1463 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda, 29 farklı taşınmazın özelleştirme kapsamına alındığı belirtilmektedir. Bu taşınmazlardan 2’si Aydın/Kuşadası'nda, 2’si İstanbul/Büyükçekmece'de, 2’si İzmir/Karşıyaka ve Menderes’te, 7’si Mersin/Anamur'da, 3’ü Mersin/Erdemli'de, 1’i Adıyaman/Besni’de, 12’si ise Muğla/Bodrum’da yer almaktadır. Ayrıca aynı tarihli ve 1456 ila 1461 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararları kapsamında da Muğla/Bodrum ve Muğla/Fethiye, Niğde ve Sivas/Divriği’de çeşitli taşınmazlar özelleştirme kapsamına alınmıştır” dedi. Öte yandan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, bir soru önergesine verdiği yanıtta, son beş yılda hazineye ait yaklaşık 1 milyar 170 milyon metrekarelik 245 bin 337 taşınmazın satıldığını açıkladığını belirten İYİ Parti Aydın Milletvekili Sezgin, aşağıdaki soruların yanıtlanmasını istedi: 1)1463 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında özelleştirilecek olan taşınmazların her birinin satış gerekçeleri nedir? 2)Özelleştirilecek olan taşınmazların satışı hangi kurum aracılığıyla gerçekleştirilecektir? 3)Özelleştirme ihalelerinin şeffaf bir şekilde kamuoyu tarafından izlenmesi mümkün olacak mıdır? 4)Son 5 yılda yapılan satışlardan elde edilen gelirler hangi amaçla kullanılmıştır? 5)Son 5 yılda gerçekleştirilen ihaleler şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmiş midir? İtiraz edilerek iptal edilen ya da tekrarlanan ihale bulunmakta mıdır? 6)Son 5 yılda özelleştirilen hazine arazileri ağırlıklı olarak hangi kişi ya da kurumlar tarafından satın alınmıştır? 7)2002 yılından bu yana satılan hazine arazileri, fabrikalar, kamu kurumları, limanlar ve benzeri taşınır ve taşınmazların kamu vicdanı, milli güvenlik, çevre ve ekonomi üzerinde yarattığı tahribat, milliyetçi ve maneviyatçı olma iddiasında olan iktidarınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir? 8)Özellikle Kuşadası ve Bodrum gibi doğal, tarihi ve turistik açıdan hayli önemli bölgelerde yapılacak özelleştirmelerin çevre üzerinde yaratacağı olası tahribata ilişkin herhangi bir değerlendirme yapılmış mıdır? 9)Hazine arazilerinin özelleştirilmesine ilişkin stratejinizi belirlerken, çevrenin korunması için göz önünde bulundurduğunuz genel ilke ve değerler var mıdır?
İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, 29 farklı taşınmazın özelleştirilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı’nı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

AYDIN- TBMM Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Milletvekili Sezgin, “15 Ağustos 2019 tarih ve 1463 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda, 29 farklı taşınmazın özelleştirme kapsamına alındığı belirtilmektedir. Bu taşınmazlardan 2’si Aydın/Kuşadası'nda, 2’si İstanbul/Büyükçekmece'de, 2’si İzmir/Karşıyaka ve Menderes’te, 7’si Mersin/Anamur'da, 3’ü Mersin/Erdemli'de, 1’i Adıyaman/Besni’de, 12’si ise Muğla/Bodrum’da yer almaktadır. Ayrıca aynı tarihli ve 1456 ila 1461 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararları kapsamında da Muğla/Bodrum ve Muğla/Fethiye, Niğde ve Sivas/Divriği’de çeşitli taşınmazlar özelleştirme kapsamına alınmıştır” dedi.

Öte yandan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, bir soru önergesine verdiği yanıtta, son beş yılda hazineye ait yaklaşık 1 milyar 170 milyon metrekarelik 245 bin 337 taşınmazın satıldığını açıkladığını belirten İYİ Parti Aydın Milletvekili Sezgin, aşağıdaki soruların yanıtlanmasını istedi:

1)1463 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında özelleştirilecek olan taşınmazların her birinin satış gerekçeleri nedir?

2)Özelleştirilecek olan taşınmazların satışı hangi kurum aracılığıyla gerçekleştirilecektir?

3)Özelleştirme ihalelerinin şeffaf bir şekilde kamuoyu tarafından izlenmesi mümkün olacak mıdır?

4)Son 5 yılda yapılan satışlardan elde edilen gelirler hangi amaçla kullanılmıştır?

5)Son 5 yılda gerçekleştirilen ihaleler şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmiş midir? İtiraz edilerek iptal edilen ya da tekrarlanan ihale bulunmakta mıdır?

6)Son 5 yılda özelleştirilen hazine arazileri ağırlıklı olarak hangi kişi ya da kurumlar tarafından satın alınmıştır?

7)2002 yılından bu yana satılan hazine arazileri, fabrikalar, kamu kurumları, limanlar ve benzeri taşınır ve taşınmazların kamu vicdanı, milli güvenlik, çevre ve ekonomi üzerinde yarattığı tahribat, milliyetçi ve maneviyatçı olma iddiasında olan iktidarınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir?

8)Özellikle Kuşadası ve Bodrum gibi doğal, tarihi ve turistik açıdan hayli önemli bölgelerde yapılacak özelleştirmelerin çevre üzerinde yaratacağı olası tahribata ilişkin herhangi bir değerlendirme yapılmış mıdır?

9)Hazine arazilerinin özelleştirilmesine ilişkin stratejinizi belirlerken, çevrenin korunması için göz önünde bulundurduğunuz genel ilke ve değerler var mıdır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.