Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sarıoğlu; Gencellidere gölet değildir

EKONOMİ 07.01.2015 - 12:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3785+ kez okundu.
 

Sarıoğlu; Gencellidere gölet değildir

Eski Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yardımcısı Hasan Sarıoğlu, Kuyucak ilçesine bağlı Gencellidere Mahallesi’nde yaşanan gölet patlamasıyla ilgili açıklama yaptı.

Eski Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yardımcısı Hasan Sarıoğlu, Kuyucak ilçesine bağlı Gencellidere Mahallesi’nde yaşanan gölet patlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Gencellidere Mahallesi’nde yapılan imalatın bir gölet olmadığını kaydeden Hasan Sarıoğlu, “Halen yüklenicinin kanuni sorumluluğu devam eden bu imalat; erozyon kontrolü ve dere yatağı sabitleme amacı öncelikli olmak üzere, erken bahar yağışlarını depolayarak çiftçilerimizin su ihtiyacını karşılamak için yapılmış bir tersib bendidir. Beton gövdeli olarak planlanan bu yapıların temelinin üstünde ve gövde alt kısmında dereden gelebilecek maksimum taşkınları kontrollü olarak geçirebilecek ölçüde açılıp kapatılabilir bir çelik kapak inşa edilmiştir. Bu kapak son baharda ilk yağışlardan önce açılarak kış feyezanlarının bu kapaktan geçip gitmesi sağlanacak ancak temel betonu nedeniyle dere yatağının oyulması önlenerek erozyon kontrolü sağlanmış olacaktır. Bu şekilde kış boyunca su artışı ve kış yağışları nedeniyle fazla sular açık kapaktan gövde arkasında biriken ince tekstürlü siltasyonu da dere yatağına akıtarak kendi içini temizleyecektir” dedi. Sulamaların bitiminde bütün göletlerin suyunun boşaltılıp, kış hazırlığı yapılması gerektiğine işaret eden Sarıoğlu, “İl Özel idaresinde yıllardır yapılan uygulama bu şekilde olduğundan geçmiş yıllarda buna benze bir olay yaşanmamıştır. Ayrıca söz konusu işin henüz kesin kabulü yapılmamış olup, iş yüklenici firmanın uhdesindedir. Tersib bendi niteliğindeki bu yapıyı, DSİ’nin yaptığı göletler gibi görmek, kış ayı girmeden bu tür yapılarda gerekli tedbirleri almayarak, kesin kabulü yapılmayan bir işle ilgili olarak eski Özel İdare teknik elemanlarını suçlamak kendi sorumluluğunu örtmek amaçlıdır” diye konuştu.
Eski Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yardımcısı Hasan Sarıoğlu, Kuyucak ilçesine bağlı Gencellidere Mahallesi’nde yaşanan gölet patlamasıyla ilgili açıklama yaptı.

Eski Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yardımcısı Hasan Sarıoğlu, Kuyucak ilçesine bağlı Gencellidere Mahallesi’nde yaşanan gölet patlamasıyla ilgili açıklama yaptı.

Gencellidere Mahallesi’nde yapılan imalatın bir gölet olmadığını kaydeden Hasan Sarıoğlu, “Halen yüklenicinin kanuni sorumluluğu devam eden bu imalat; erozyon kontrolü ve dere yatağı sabitleme amacı öncelikli olmak üzere, erken bahar yağışlarını depolayarak çiftçilerimizin su ihtiyacını karşılamak için yapılmış bir tersib bendidir. Beton gövdeli olarak planlanan bu yapıların temelinin üstünde ve gövde alt kısmında dereden gelebilecek maksimum taşkınları kontrollü olarak geçirebilecek ölçüde açılıp kapatılabilir bir çelik kapak inşa edilmiştir. Bu kapak son baharda ilk yağışlardan önce açılarak kış feyezanlarının bu kapaktan geçip gitmesi sağlanacak ancak temel betonu nedeniyle dere yatağının oyulması önlenerek erozyon kontrolü sağlanmış olacaktır. Bu şekilde kış boyunca su artışı ve kış yağışları nedeniyle fazla sular açık kapaktan gövde arkasında biriken ince tekstürlü siltasyonu da dere yatağına akıtarak kendi içini temizleyecektir” dedi.

Sulamaların bitiminde bütün göletlerin suyunun boşaltılıp, kış hazırlığı yapılması gerektiğine işaret eden Sarıoğlu, “İl Özel idaresinde yıllardır yapılan uygulama bu şekilde olduğundan geçmiş yıllarda buna benze bir olay yaşanmamıştır. Ayrıca söz konusu işin henüz kesin kabulü yapılmamış olup, iş yüklenici firmanın uhdesindedir. Tersib bendi niteliğindeki bu yapıyı, DSİ’nin yaptığı göletler gibi görmek, kış ayı girmeden bu tür yapılarda gerekli tedbirleri almayarak, kesin kabulü yapılmayan bir işle ilgili olarak eski Özel İdare teknik elemanlarını suçlamak kendi sorumluluğunu örtmek amaçlıdır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.