Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sarıkamış Şehitleri Aydın’da anıldı

GÜNCEL 06.01.2019 - 15:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2966+ kez okundu.
 

Sarıkamış Şehitleri Aydın’da anıldı

Etkinlikler Kortej Yürüyüşü İle Başladı

AYDIN- Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 06 Ocak 2019 Pazar günü eş zamanlı olarak tüm Türkiye’de organize edilen Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinlikleri Aydın’da gerçekleştirildi. Sarıkamış Şehitleri’nin 104. Yılı Anma Etkinlikleri Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Efeler Mimar Sinan Spor Salonu önünden başlayarak Kemer Mezarlığı’nda tamamlanan kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşüne Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mesut İnan, İl Müftüsü Ercan Aksu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Kortej yürüyüşünde vatandaşlar “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganı attılar. “Bu Vatan Kolay Kazanılmadı” Kemer Mezarlığı’nda gerçekleştirilen Sarıkamış Şehitleri Anma Töreni’nde konuşan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “tam 104 yıl önce Sarıkamış Harekatı’nda Allahu Ekber Dağları’nda düşmana değil de soğuğa yenilen, donarak şehit olan yaklaşık 90 bin vatan evladımızı anmak için buradayız. Eksi 40 dereceleri bulan soğuklarda Allahu Ekber Dağları geçit vermedi, kar vatan evlatlarımızın kefeni oldu. Biz de o neslin torunları olarak, onlardan aldığımız kahramanlık, fedakarlık ve sabır örneğiyle yolumuza devam edeceğiz. Kolay kazanılmayan vatanımız için bizde atalarımızdan aldığımız güç, azim ve sabırla çalışmaya devam edecek, güzel ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyacağız. Yüreğimiz üşüyerek hatırladığımız bugünde; başta Sarıkamış Şehitleri olmak üzere tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’in konuşmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından Sarıkamış Şehitleri’ne dua okunarak ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından Şehitlik ziyaret edildi. Şehitlik ziyaretinin ardından tören sona ererek Efeler Belediyesi tarafından Kemer Mezarlığı’nda çorba ikramı gerçekleştirildi.
Etkinlikler Kortej Yürüyüşü İle Başladı

AYDIN- Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 06 Ocak 2019 Pazar günü eş zamanlı olarak tüm Türkiye’de organize edilen Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinlikleri Aydın’da gerçekleştirildi.

Sarıkamış Şehitleri’nin 104. Yılı Anma Etkinlikleri Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Efeler Mimar Sinan Spor Salonu önünden başlayarak Kemer Mezarlığı’nda tamamlanan kortej yürüyüşü ile başladı.

Kortej yürüyüşüne Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mesut İnan, İl Müftüsü Ercan Aksu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Kortej yürüyüşünde vatandaşlar “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganı attılar.

“Bu Vatan Kolay Kazanılmadı”

Kemer Mezarlığı’nda gerçekleştirilen Sarıkamış Şehitleri Anma Töreni’nde konuşan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “tam 104 yıl önce Sarıkamış Harekatı’nda Allahu Ekber Dağları’nda düşmana değil de soğuğa yenilen, donarak şehit olan yaklaşık 90 bin vatan evladımızı anmak için buradayız. Eksi 40 dereceleri bulan soğuklarda Allahu Ekber Dağları geçit vermedi, kar vatan evlatlarımızın kefeni oldu. Biz de o neslin torunları olarak, onlardan aldığımız kahramanlık, fedakarlık ve sabır örneğiyle yolumuza devam edeceğiz. Kolay kazanılmayan vatanımız için bizde atalarımızdan aldığımız güç, azim ve sabırla çalışmaya devam edecek, güzel ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyacağız. Yüreğimiz üşüyerek hatırladığımız bugünde; başta Sarıkamış Şehitleri olmak üzere tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’in konuşmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından Sarıkamış Şehitleri’ne dua okunarak ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından Şehitlik ziyaret edildi.

Şehitlik ziyaretinin ardından tören sona ererek Efeler Belediyesi tarafından Kemer Mezarlığı’nda çorba ikramı gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.